VIRALA BALETTPOJKEN DANSAR VIDARE På PRESTIGESKOLAN

Har hajpen kring det vita snuset blåst över? Vad hände med den virala balettpojken från Nigeria som tog världen med storm? Och varför är amerikanska storstäder så rädda för att fastna i domedagsloopen?

Här är veckans poddtips för dig som vill veta mer om...

Marknadsfört som ett nytt, fräscht och mindre farligt alternativ slog det vita snuset igenom på bred front, inte minst med hjälp av influerare. Men stämmer verkligen bilden som tobaksindustrin vill måla upp, eller är fasaden på väg att rämna? SvD reder ut i ”Dagens story”.

2020 blev klipp på hur 13-årige Anthony Madu dansade balett i lera och regn hemma i Nigerias största stad Lagos virala. Berömmelsen gjorde att han både fick en egen dokumentär och bjöds in att gå på en av Storbritanniens finaste balettskolor. BBC:s ”The Happy Pod” har träffat honom.

Amerikanska storstäder som San Francisco och Chicago gör just nu allt för att undvika att fastna i det som har kommit att kallas ”domedagsloopen”, där stadskärnorna allt mer utarmas och fylls av tomma byggnader och nedlagda affärer. St Louis är redan där och Wall Street Journals podd ”The Journal” tar reda på vad som gick fel och vad andra städer kan lära sig.

Valet i Indien är det största i världen med 900 miljoner röstberättigade väljare. Mycket talar för att sittande premiärminister Narendra Modi vinner på nytt och stärker sitt grepp om makten. Men vad innebär det för Indien och världen om den i mångas ögon kontroversielle Modi sitter kvar ytterligare en mandatperiod? Det försöker Al Jazeeras ”The Take” svara på.

[object Object]

Under rubriken ”Söndagslyssning” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta poddar om nyhetshändelser och aktuella snackisar.

[object Object]

Svepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och poddar som publiceras varje helg.

Relaterade länkar:

Lyssna här (open.spotify.com)

Lyssna här (BBC)

Lyssna här (The Wall Street Journal)

Läs mer om Helg på Omni

2024-04-21T11:47:53Z dg43tfdfdgfd