ATT ANVäNDA DEODORANT På MORGONEN äR ETT STORT MISSTAG

Det är viktigt att kunna lita på en bra deodorant året runt och särskilt under sommaren. För att hålla armhålorna torra bör du välja en antiperspirant, en speciell typ av deodorant med aluminiumsalter, som inte bara maskerar svettlukt utan också hämmar svettkörtlarnas aktivitet och blockerar svettbildning.

Läs också

Häll aldrig kokande vatten i diskhon: Viktig varning till alla som gör det

Pence varnar för amerikanskt militärt ingripande i Europa om Ukraina faller

Tragisk upptäckt i skogen: Lilla Émile hittades död - ny chockerande teori framförs

Dess effekt varar vanligtvis upp till 48 timmar, varför du faktiskt inte behöver använda den varje dag. Det finns dock en liten detalj som inte får förbises om man bestämmer sig för att använda en sådan produkt: för att maximera effekten bör den appliceras på kvällen, innan man går till sängs.

Ökad effektivitet på kvällen

Och det finns en anledning till detta. En antiperspirant tar lite tid att verka innan den erbjuder pålitligt skydd mot svett. På natten är svettkörtlarna mindre aktiva, och aluminiumsalterna har därför möjlighet att tränga djupare in i vävnaden.

Deras effektivitet ökar om antiperspiranten appliceras efter ett bad, så att man har helt rena och torra armhålor. Och det påverkar inte dem som föredrar att duscha på morgonen. För antiperspirantens effekt tas inte bort av tvätt, varför du utan problem kan duscha på morgonen.

När antiperspiranten appliceras på morgonen, blir en del av aluminiumsalterna direkt utsöndrade med svetten, innan de ens hunnit verka. Och tillverkarna känner till detta, varför de också rekommenderar på sina respektive webbplatser att applicera sina produkter på kvällen.

Däremot rekommenderas det att applicera en deodorant utan aluminiumsalter, som endast täcker över svettlukt, på morgonen.

Läs också

Google Chrome inför avgift: 65 kronor i månaden

Sorg i musikvärlden: Världskänd musiker har avlidit

Oväntade gäster i Icas hallon: "Fullt av..."

2024-04-21T18:26:53Z dg43tfdfdgfd