EXPERT AVSLöJAR: HäR äR FYRA TECKEN På ATT DU äR I ETT KONTROLLERANDE FöRHåLLANDE

TikTok-användaren Jess, som är känd på sociala medier under användarnamnet @strongtherapy, delade en video där hon frågade sina följare om de har upplevt något av de fyra tecknen i sina egna liv.

"Jag är licensierad terapeut, och en av de vanligaste frågorna jag får under terapisessioner är hur man vet om man är i ett förhållande där den andra personen är kontrollerande?" sa hon i en video på sociala medier.

Läs också

Ungerns premiärminister Viktor Orbán förutspår slutet på konflikten i Ukraina till 2025

USA skickar budskap till Putin: Det är för tidigt att fira

Ryssland kritiserar USA:s omfattande ekonomiska stöd till Ukraina: Påstår att det kommer att "förstöra" Ukraina ytterligare

Därefter delade hon fyra tecken att vara uppmärksam på. Om dessa tecken även visar sig i ditt förhållande kan det vara en tydlig indikation på att du befinner dig i ett kontrollerande förhållande.

"De blir rasande när du inte gör saker på deras sätt, eller när du inte gör det de vill att du ska göra," sade hon enligt The Sun i sin video, som snabbt blev viral på sociala medier.

"Det andra är att de reagerar mycket negativt och överdrivet när du inte gör det de förväntar sig att du ska göra."

Jess nämnde att det tredje tecknet är att de tenderar att peka ut dina fel, men aldrig är kapabla att erkänna sina egna.

"Det sista tecknet är att de har mycket tydliga förväntningar på hur du bör och inte bör bete dig," fortsatte terapeuten.

Terapeuten tillade i kommentarsfältet att det inte enbart gäller romantiska förhållanden. Det kan även vara aktuellt i relationer till familjemedlemmar eller på arbetsplatsen.

"Detta kan också gälla för familjemedlemmar eller i en arbetsmiljö – inte bara i ett romantiskt förhållande," skrev hon i en kommentar.

Många människor var snabba med att reagera på videon. Flera har till och med uttryckt att den har fått dem att inse att de befinner sig i ett förhållande med en person som tenderar att vara kontrollerande.

"Tack. Jag behövde detta," skrev en användare, som är bland dem som har använt videon som en ögonöppnare.

"Ja. Det kan jag verkligen relatera till," sade en annan användare på sociala medier.

Läs också

Ny lag för mobiltelefoner: Så kommer det att påverka dig

Vatten släcker inte törsten bäst: Forskare rangordnar en annan dryck högst

Svenska bilister varnas: Har du fått en gul lapp på din bil?

2024-04-28T17:53:15Z dg43tfdfdgfd