Trending:


Husmorsknepet som mataffären inte vill att du ska se – så fördubblar du jordgubbarnas livslängd

Jordgubbar kan man äta hur mycket som helst av, känns det som. Oavsett om man äter dem som de är, med grädde eller på en tårta så finns det få saker som skriker svensk sommar ... The post Husmorsknepet som mataffären inte vill att du ska se – så fördubblar du jordgubbarnas livslängd appeared first on Matbibeln.


Det här är vad som gör människor attraktiva

Förståeligt nog ägnar vi i samhället en hel del uppmärksamhet åt attraktionskraft. Det är trots allt tämligen biologiskt. Faktum är att vanliga signaler som kommunicerar attraktivitet är tecken på god hälsa och motståndskraft mot sjukdomar, vilket manifesterar sig i form av bilateral ansiktssymmetri, stora klara pupiller, fylliga läppar, ungdomlig hud och melaninrikt hår. Skulle du ha tänkt på allt detta? Många av de saker som gör oss attraktiva för andra människor är ännu mindre uppenbara. Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på vilka de är.


Genialt: Du har öppnat grillkolspåsen fel hela ditt liv – så här enkelt är det egentligen

En härlig grillkväll är riktigt svårslaget! Nu när det börjar bli varmare ute känns doften av nygrillat ofta utanför fönstret, och man kan höra grannarnas underbara sorl vid grillen. Gasgrill i all ära, men personligen ... The post Genialt: Du har öppnat grillkolspåsen fel hela ditt liv – så här enkelt är det egentligen appeared first on Matbibeln.


Du kanske blir förvånad över att dessa livsmedel innehåller mycket salt

Ibland är det lätt att glömma hur mycket salt det finns i maten vi äter. Det är också lätt att anta att om man inte saltar för mycket vid bordet så är det inget problem. Faktum är emellertid att väldigt mycket av det vi konsumerar redan innehåller för mycket salt, även om du inte själv tillsätter något. Klicka vidare i följande galleri för att ta reda på vilka livsmedel som har en hög salthalt.


Skynda fynda: Brad Pitts Miraval Rosé återigen tillgängligt på Systembolaget

Brad Pitts Miraval Rosé, känd för sin elegans och sitt personliga uttryck, är åter i Systembolagets tillfälliga sortiment.


Varningen: Hälsoappar kan vara skadliga

Appar som ska hjälpa dig att må psykiskt bättre och ge stöd kan i själva verket ha motsatt effekt. I dag är den växande marknaden för appar vid psykisk ohälsa helt oreglerad och många saknar vetenskaplig grund. Det kan bli väldigt farligt, säger forskaren Petra Müllerová.


Vem är smartast, hund eller katt? Undersökning avslöjar vilket husdjur som har högst IQ

I årtionden har en pågående debatt engagerat djurälskare och forskare över hela världen: Vem är smartast, hundar eller katter?


Vad händer med kroppen om du äter ägg varje dag?

Oavsett om du kokar, pocherar eller gör äggröra av dina ägg är de utan tvekan en av de nyttigaste och mest prisvärda proteinkällorna. På grund av oro för mättat fett och kolesterol var ägg en gång i tiden ett kontroversiellt val, men forskare har sedan dess klarlagt att det finns en rad kostfördelar med nämnda livsmedel. Om vi tar en titt på näringsprofilen innehåller ett ägg bara 75 kalorier och ger 7 gram högkvalitativt protein. Utöver det får du i dig järn, flera mineraler, vitaminer och endast 5 gram fett. Fast frågan kvarstår: bör man äta dem dagligen? Nyfiken på vad som händer med kroppen om du äter ägg varje dag? Kolla då in det här galleriet.


Gulligt video: gourmet-hundar får räkor i pumpa till middag

Vem skulle inte älska en gourmetmiddag? I en video som cirkulerar på sociala medier kan du se två hundar som lever livet som kungar!


Vad det säger om din personlighet att vara en katt- eller hundmänniska

Det är en uråldrig debatt, en berättelse som är lika gammal som tiden, en vanlig isbrytare: "Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?" I stort sett alla diskussioner bland husdjursägare kommer att avslöja vilken sida de står på. Förr i tiden har det aldrig riktigt varit klart hur mycket någons val av husdjur egentligen säger om deras personlighet eller livsstil. Många studier har emellertid visat att ditt favoritdjur faktiskt kan säga mycket mer om dig än du trodde. Är du nyfiken? Klicka vidare för att upptäcka några av de största skillnaderna mellan katt- och hundägare.


Ser vi slutet på ”Photoshop-missarna”?

Dubbla tummar och brutna linjer är bara några av alla Photoshop-missar som synts på internet genom åren. Ett nyligt exempel är fotografiet av den brittiska prinsessan Catherine och… Adobe’s app was once synonymous with fake images o… Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Hur kärleken och känslorna kan gå förlorade i översättningen

Det har sagts att kärleken inte känner några gränser. Trots att många relationer runt om i världen är ett bevis på detta så är det verkligen ingen lätt uppgift att dejta någon som inte har samma modersmål som du. Det kan hända att flerspråkiga partners grälar och bråkar av till synes dumma anledningar, men sanningen är att språkskillnader kan få spänningar att blossa upp om vi inte vet hur vi ska hantera dem. Är du nyfiken? Klicka vidare i följande galleri för att se hur relationer kan påverkas av språk och vad man kan göra för att minska konflikter.


De bästa (och värsta) amerikanska städerna för invandrare

Jakten på ett bättre liv, med drömmar om nya möjligheter och frihet, har alltid varit en av drivkrafterna bakom invandringen till USA. Upplevelsen av att bosätta sig i ett nytt land ser dock olika ut beroende på stad. Från tekniknav på västkusten till de livliga gatorna på östkusten har varje stad sin unika uppsättning utmaningar och möjligheter för invandrare. Vi undersöker de bästa och värsta amerikanska städerna för invandrare och kastar nytt ljus över de skarpa kontrasterna vad gäller mottagande och stöd. Vissa av dessa städer kan komma som en överraskning, både de som toppar listan som välkomnande tillflyktsorter och de som det går lite trögare för. Klicka igenom galleriet för att ta en närmare titt på vad som gör att dessa städer sticker ut – på gott och ont.


Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet”

Bäst klädd – i hela Sverige. Nu prisas Benjamin Ingrosso återigen.– Jag har fått tillbaka en rakryggad stolthet som inte har funnits sedan jag var nio år, säger han till Café. Han har hyllats av ... Artikeln Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Sanslösa priset på Victorias rosa succékostym överraskar

Chanel, Versace, Prada, Armani och Gucci. Kronprinsessan Victorias, 46, garderob är fylld av exklusiva modeplagg.


En guide till hur du planerar den ultimata weekendresan

Längtar du efter nästa äventyr eller har du funderat på vart du skulle åka om du hade tid? För de flesta människor är svaret ett självklart ja. Innan du faktiskt reser till destinationen är det dock viktigt att planera. Planering innebär att skapa en resplan och vare sig du har skapat en tidigare eller inte så kan det vara väldigt avgörande att bara tänka igenom dessa frågor. Den här guiden hjälper dig att säkerställa att du verkligen har koll på allt. På så sätt har du störst chans att verkligen njuta av din nästa resa. Är du nyfiken på vad du ska inkludera i din resplan? Klicka vidare för att lära dig mer.


Så påverkas hjärnan av dejtingappar

Det är svårt att tro att för bara ett decennium sedan var "svajpa höger" ett helt nytt fenomen. Snacka om att saker och ting har förändrats! Enligt Pew Research Center träffade omkring tio procent av de heterosexuella svarande i seriösa förhållanden sin partner via en dejtingsajt. Intressant nog visade forskningen att användare av dejtingappar hade olika positiv erfarenhet av dessa plattformar överlag. Frågan är vad denna spelifiering av jakten på kärlek gör med hjärnan? Som människor är vi programmerade att söka efter en partner och faktum är att samma delar av hjärnan som aktiveras av droger även blixtrar till när vi blir förälskade. Kan det vara så att företag drar nytta av vårt dopaminberoende för ekonomisk vinning? Klicka vidare för att ta reda på hur hjärnan påverkas av dejtingappar.


Kaffet är hotat – då kan det försvinna

Om vi vill fortsätta fika behöver vi tänka om kring vad vi dricker. Det anser forskare som pekar på en osäker framtid för kaffe och kakao. Men det kanske viktigaste vi kan göra är att dricka upp – och sluta vaska.


Så avslöjar du bluffrecensioner – varningen: "Allvarligt"

Har du kikat in ett företags recensioner och omdömen på internet när du är på jakt efter något? Sannolikheten är då också relativt hög att du även stött på bluff-recensioner, utan att du vetat om det.


Vilka är sexigast bland kvinnorna som lämnat oss?

Dessa vackra kvinnliga kändisar må ha lämnat jordelivet – men deras skönhet är odödlig. Så, vem är "sexiest woman NOT alive"? Klicka vidare för att ta en titt på dessa fantastiska, välformade och sofistikerade stjärnor.


Vanliga saker du inte hade en aning kan vara beroendeframkallande

När vi hör begreppet missbruk för tankarna oss vanligtvis direkt till extremt skadligt beroende. Vi tänker på alkoholberoende, drogberoende och nikotinberoende. Vad vi däremot inte tänker på är att en person kan vara psykologiskt och känslomässigt beroende av att tillbringa sex timmar om dagen framför tv:n, detta då det innehåll som den serverar leder till att kemikalier pumpas runt i våra hjärnor och därigenom påverkar vårt humör. Faktum är att vi i princip kan bli beroende av vad som helst. Vissa saker har dock mycket större potential att bli beroendeframkallande, taget i beaktande vad som händer i våra hjärnor när vi interagerar med eller använder dem. Klicka dig igenom det här galleriet för att läsa mer om vardagliga saker som du inte visste att du kunde bli beroende av.


Lärarfack: Lagstifta om barngruppers storlek

Drygt hälften, 54 procent, av de åldersindelade barngrupperna i förskolan är större än vad rekommendationerna anger. Fackförbundet Sveriges Lärare anser därför att det är dags att lagstifta om barngruppernas storlek.


Vänskap över generationsgränserna: Kontakt med olika åldersgrupper

Vänskap har inget nummer. Det finns ingen gräns för ålder eller generation. När det gäller att vara vänner är gemensamma intressen och ömsesidig respekt allt som betyder något. Men med allt detta sagt är det ibland svårt att ha dessa gemensamma intressen över generationsgränserna. För att bekämpa detta, svep genom detta galleri och ta reda på hur man minskar klyftan.


De 30 länderna med störst kulturellt inflytande

Världen består av nästan 200 länder, som alla har sina egna unika kulturer. Men om ett lands traditioner och normer anses vara "coola" i ett annat land, säger man att landet har kulturellt inflytande. Länder som har kulturellt inflytande är ofta synonyma med att de visar vägen inom områden som mat, livsstil och/eller mode. Deras musik, TV-program och filmer absorberas också av andra kulturer och blir en del av en bredare global konversation. Är du nyfiken? Från Indien till Danmark, klicka vidare för att se om ditt land har kulturellt inflytande runt om i världen.


Trött på förstörda möbler? Så lär du din katt att inte klösa på möblerna

Det finns flera sätt att lära din katt att hålla tassarna borta från möblerna.


Störande aspekter av den mänskliga naturen

Att vara människa är sannerligen en extraordinär upplevelse, men har du någonsin frågat dig om vi är bra eller dåliga? Visst, det finns ett antal sociokulturella och omständighetsrelaterade aspekter att ta hänsyn till som påverkar vårt sätt att tänka och agera, men om vi bortser från dessa yttre faktorer, hur är vi egentligen? Faktum är att vissa mänskliga beteenden är naturligt mer sinistra än andra och vetenskapen har gång på gång bevisat att vi är bristfälliga som standard. I det här galleriet utforskar vi den mörka sidan av människans natur. Klicka vidare för att ta reda på de mest störande aspekterna av att vara människa.


Kändisar vars förfäder gjorde historia

Det kan vara överraskande att upptäcka att vissa kända personer inte är lika berömda som sina egna släktingar. Med hjälp av vetenskapliga framsteg och populära TV-program som "Vem tror du att du är?" har många kändisar kunnat gräva i sin familjehistoria och avslöja några fascinerande släktband. I dessa fall verkar storhet utan tvekan ligga i släkten. Klicka vidare på länken för att utforska vilka kändisar som har enastående förfäder.


Den perfekta spellistan för livets alla ögonblick

Har du någonsin tänkt att vissa låtar verkar vara skapade just för dig? En del texter ger oss mod att övervinna hinder, medan andra sånger förmedlar glädjen i en förälskelse eller smärtan i ett brustet hjärta. Det går inte att komma ifrån att många låtar har förmågan att inspirera oss i våra liv. Vilken låt passar bäst in på det som händer dig just nu? Klicka dig vidare i galleriet för att hitta den perfekta låten!


Köp aldrig blåbär igen: Med enkla husmorsknepet odlar du ett eget förråd hemma

Blåbär är en riktig höjdare att äta både för sig men även använda till pajer eller smoothies. Dessutom har det gudomliga bäret väldigt många positiva effekter på hälsan genom att bland annat förebygga högt kolesterol ... The post Köp aldrig blåbär igen: Med enkla husmorsknepet odlar du ett eget förråd hemma appeared first on Matbibeln.


Så vet du om du blir utsatt för gaslighting

Gaslighting är tyvärr ett mycket vanligt fenomen – och ett väldigt grymt sådant. Om du inte känner till begreppet kan det beskrivas som en form av psykologisk manipulation där den ena personen gradvis får den andra att ifrågasätta sitt eget minne, uppfattning eller omdöme. Det är en fruktansvärd sak att utsätta någon för, särskilt om tanken är att ha ett tillitsfullt förhållande med personen i fråga. Ta en titt i galleriet för att se några vanliga tecken på gaslighting och hur du hanterar det.


Kändisar med naturligt hår i armhålan

Det är viktigt att inse att en kvinna har rätt att göra vad hon vill med sitt kroppshår och att varje val är en form av empowerment på sitt eget sätt. Samhället har dock inte helt anammat denna idé ännu. Ändå finns det flera välkända personligheter som djärvt har låtit sitt underarmshår växa ut och självsäkert visat upp det framför kamerorna. Ta en titt i galleriet för att se de kändisar som lämnat rakhyvelsbrännan bakom sig och omfamnat sitt naturliga hår under armarna.


Storm kring Miss USA – nu vittnar mammor: ”Mardröm”

Det stormar kring skönhetstävlingen Miss USA. Förra veckan avsade sig både Miss USA, Noelia Voigt, och Miss Teen USA, UmaSofia Srivastava, sina titlar. Voigt skrev på Instagram om att hon vill inspirera andra att ”prioritera sin mentala hälsa”. Srivastava motiverade sitt avhopp med att hennes personliga värderingar inte är i linje med Miss Universe-organisationens. Nu uttalar sig deras mammor. I en intervju med ABC:s Good Morning USA säger...


Vaginal Davis hanterar sexrädsla med humor

Med rosa drömmar, haggor och en bakad fruktbarhetsgudinna bygger Vaginal Davis sina världar. Nu visas hennes queerkonst stort på Moderna Museet och tre andra institutioner i Stockholm. Det är ett kosmos, säger hon.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Saker som dina föräldrar verkligen hade rätt om

De som bär ansvaret för oss när vi är barn är oftast de första som ger oss råd. Dessa personer är ofta, men inte alltid, våra föräldrar. När vi växte upp fick vi alla höra våra föräldrar säga åt oss att "göra det här" eller "inte göra det där". De varnade oss ständigt för att vara försiktiga med det ena och det andra, men när vi ifrågasatte dem fick vi oftast ett svar som "du kommer att förstå när du blir äldre" eller något i den stilen. Det visade sig att våra föräldrar faktiskt hade rätt om en hel del saker. Säkert mer än vi vill erkänna. Klicka vidare i det här galleriet för att se om du håller med.


Kronprinsessan Mette-Marit allvarligt insjuknad – allt ställs in

Kronprinsessan Mette-Marit, 50, är ypperligt populär i Norge. Jenterne och gutterne i vårt västra grannland älskar den blonda och sportiga skönheten som sprider så mycket glädje.


Hur 6/10-listan kan minimera stress i hushållet

En enkel plan för vardagen.


4 av 10 Svenskar gör det inte: Nu varnar experten

4 av 10 svenskar gör det inte.


Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man

Det kan vara svårt att hålla köket skinande rent exakt hela tiden. Något som kan vara särskilt svårt är att rengöra är insidan av ugnsglaset. Därför tänkte jag dela med mig av ett kanonbra knep ... The post Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man appeared first on Matbibeln.


Smarriga fakta om dina favoritsötsaker

Det sägs att bakning är rena vetenskapen, men vad betyder det egentligen? Från exakta mått och optimala pH-nivåer till korrekt knådning med mera – med rätt bakkompetens kan du se till att dina godsaker blir både estetiskt och smakmässigt fulländade. För många handlar dock bakning om att bara följa ett recept. Det kan visserligen vara en bra början, men det är också viktigt att förstå vad varje steg har för syfte. Vi har skapat den här guiden för att ge dig förklaringar och visa på vetenskapliga fenomen som vidare understryker att ja, bakning är sannerligen rena vetenskapen. Är du redo att kasta ihop de perfekta godsakerna? Klicka vidare för att läsa mer!


Är eloping bättre än att ha ett bröllop?

Ett bröllop är tänkt att vara en fest. Men även ett litet bröllop kan sluta med att bli en stor tillställning när familjegräl och logistiska problem blir en del av det hela. Det kan vara därför som fler och fler par väljer att fly (elope). Det innebär inte att man inte kan ha en separat "fest" med nära och kära i efterhand, det blir bara mycket mindre stressigt och dyrt att organisera... Men vilka är egentligen de andra fördelarna med att rymma och bör du överväga det som ett alternativ? Klicka vidare för att ta reda på mer.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Roligt video: träffa katten som hatar bad mest i världen

Katter är djur som allmänt är kända för att inte gilla vatten, men denna katt som blev viral i sociala medier hatar definitivt att bli blöt!


Bisarra statussymboler genom historien

I egenskap av social art lägger människan mycket tid på att särskilja sig inom sitt samhälle. I århundraden har vi hävdat vår sociala status genom att använda igenkännliga och eftertraktade symboler, även om de kanske inte tjänat något direkt syfte vad gäller vår överlevnad. Nu för tiden är symbolerna man kommer att tänka på smycken eller fina bilar, men statussymboler från historien visar att de saker vi värdesätter ständigt förändras och är något godtyckliga. Även moderna lyxartiklar kan verka rent kontraintuitiva. Lyxsymboler har också förändrats beroende på hur pass nymodiga de var och hur svåra de var att få tag i vid den tiden, så det finns saker som du antagligen har i ditt hem just nu som för några hundra år sedan var ett tecken på att du var rik och viktig. Klicka igenom det här galleriet för att se de märkligaste, mest bisarra statussymbolerna från historien fram till idag.


Tips på hur du säkrar en lycklig pension

Efter flera decennier av tidiga morgnar och pendling till jobbet kan det vara svårt att göra övergången till pension. Vissa upplever till och med en känsla av att vara vilse och avsaknad av mål och mening. Det är dock värt att hålla i minnet att pensionering kan vara ett utmärkt tillfälle att äntligen göra allt det där man varit sugen på men aldrig riktigt haft tid med. Med det sagt, är du redo att börja planera? Kolla in det här galleriet för att ta del av några av de bästa tipsen för en lycklig pension!


En av tio svenskar använder inget solskydd

Värmen är efterlängtad och svenskar är kända för att springa ut så fort solen skiner. Men var tionde svensk använder inget solskydd alls, trots starkt samband mellan att bränna sig och hudcancer. Det visar en ny Novus-undersökning som Läkemedelsverket beställt. Det bästa skyddet mot solens strålar är att vistas i skuggan och att använda skyddande kläder. Solkräm ska främst användas som ett komplement och ska i så fall användas rikligt och...


Minns du förra året? Bli av med bananflugor en gång för alla

Tänker du också tillbaka på förra sommaren - värmen, rödvinet och de äckliga bananflugorna?


Hotell Romantik-Kerstins, 86, nya besked – berättar om kärlekslivet idag

Kerstin Stålhammar, 86, sökte sig till ”Hotell Romatik” i hopp om att hitta kärleken men fick återvända hem som singel. Kerstin har dock inte gett upp drömmen om kärleken – nu kommer 86-åringen nämligen med ... Artikeln Hotell Romantik-Kerstins, 86, nya besked – berättar om kärlekslivet idag är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Hälsolarm och stor oro efter drottning Silvias resa i Asien

Ibland ter det sig som att hovets personal glömmer bort att drottning Silvia, 80, uppnått en respektabel ålder.


Verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna

Personlighetsarketyper beskrevs först av psykoanalytikern Carl Jung på 1800-talet. Enkelt uttryckt utgörs dessa av karaktärsdrag och beteendetendenser som tillsammans formar en karaktär som människor kan relatera till. I varumärkessammanhang finns det tolv klassiska arketyper. Dessa täcker hela spektrat av varumärkestyper, från varumärken vars främsta mål är komfort till de som vill skapa spänning. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att se några verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna.