GöR ALDRIG DETTA MED JORDGUBBARNA DU PRECIS KöPT

När sommarsolen börjar skina, strömmar människor till diverse stormarknader för att köpa säsongens kanske mest populära bär: jordgubbar.

Men glädjen över färska jordgubbar kan snabbt försvinna om de blir mjuka och mögliga inom några dagar.

Den österrikiska tidningen Heute rapporterar följande.

När jordgubbarna tas ut ur påsen och placeras i köket kan det vara frestande att direkt tvätta dem, men detta kan faktiskt avsevärt förkorta deras hållbarhet.

Jordgubbar är kända för att snabbt utveckla mögel om de förvaras i fuktigt tillstånd. Det är därför en bra idé att vänta med att tvätta dem tills du är redo att äta dem.

Förvaring är nyckeln till längre hållbarhet. Jordgubbar trivs bäst i kylskåpets grönsakslåda där de kan dra nytta av mörka och kalla förhållanden.

Ett tips för att hålla dem torra och därmed minimera risken för mögel är att lägga ett hushållspapper under dem som kan suga upp överflödig fukt.

Ett ytterligare sätt att förlänga färskheten är att använda ättika. Blanda en del ättika med två delar vatten och låt jordgubbarna ligga i blandningen i några minuter. Skölj dem därefter noggrant och torka dem varsamt. Detta dödar bakterier och bidrar till att hålla möglet borta.

Om du inte planerar att äta dina jordgubbar inom de första dagarna efter inköpet, kan det också vara bra att frysa in dem. Se till att tvätta och torka bären först så att de inte klumpar ihop sig i frysen.

Läs också

Pence varnar för amerikanskt militärt ingripande i Europa om Ukraina faller

Häll aldrig kokande vatten i diskhon: Viktig varning till alla som gör det

Ryssland öppnar upp för samtal med Ukraina men utesluter Zelensky

Läs också

Sorg i musikvärlden: Världskänd musiker har avlidit

Lavrov anklagar USA och EU för att "stjäla" Armenien

Tragisk upptäckt i skogen: Lilla Émile hittades död - ny chockerande teori framförs

2024-04-22T14:14:20Z dg43tfdfdgfd