Hälsa och träning

Trending:


Ny avkopplingsmetod mot stress: Låt dig bli omhändertagen som ett barn

Andrea Hartung kände sig överväldigad av stress och depression i sin jakt på framgång. Som svar på detta skapade hon Mellow Space, en fristad där människor kan komma för att vila och återhämta sig.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Varningen: Hälsoappar kan vara skadliga

Appar som ska hjälpa dig att må psykiskt bättre och ge stöd kan i själva verket ha motsatt effekt. I dag är den växande marknaden för appar vid psykisk ohälsa helt oreglerad och många saknar vetenskaplig grund. Det kan bli väldigt farligt, säger forskaren Petra Müllerová.


Lorelei and the Laser Eyes

Under de senaste två veckorna har min hjärna varit fullständigt ockuperad. När jag ser tillbaka på de senaste veckorna har det funnits stunder då jag praktiskt taget varit besatt. Till och med under vanliga shoppingrundor har romerska siffror, antik grekiska, måncykeln 1847, astrologi och många andra mystiska saker överbelastat mina kognitiva förmågor och gjort sitt bästa för att öppna mitt tredje öga. Lorelei and the Laser Eyes är en rejäl...


Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen

Laga mat kan vara riktigt skoj, speciellt om man gör en lite speciell måltid tillsammans med folk man tycker om. Något som däremot inte är så skoj är att städa upp efteråt. Särskilt inte när ... The post Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen appeared first on Matbibeln.


Så avslöjar du bluffrecensioner – varningen: "Allvarligt"

Har du kikat in ett företags recensioner och omdömen på internet när du är på jakt efter något? Sannolikheten är då också relativt hög att du även stött på bluff-recensioner, utan att du vetat om det.


Analys: Swifts plågsamt mediokra klädstil är genial

Vad är egentligen grejen med Taylor Swift? Frågan är på allas läppar inför megastjärnans Sverigebesök. Journalisten Helle Schunnesson lyfter fram Swifts texter i ett inslag i SVT. – Hon är väldigt bra på att berätta historier. Men hon är också poetisk och har humor i språket. I texterna finns referenser från hennes liv med ledtrådar som blir en lek för fansen, säger hon. I SvD tar Alice Aveshagen upp det hon ser som Taylor Swifts ”plågsamt...


Minns du när dessa skalliga stjärnor fortfarande hade hår?

Hår spelar en viktig roll för hur vi uppfattar andra. Att bli skallig förknippas ofta med åldrande, men det är inte alltid den avgörande faktorn. Vissa människor börjar tappa håret i unga år, och en kal hjässa blir deras signaturlook. Precis som resten av oss ser vissa kändisar bättre ut utan hår än andra. Vi har sammanställt en samling bilder på dina favoritstjärnor när de hade läckra lockar, samt deras nuvarande släta tillstånd. Ta en titt och bestäm själv vilken stil som passar dem bäst. Klicka bara igenom för att se hur dessa kändisar såg ut med hår.


Vilka personer har dött i Vita huset?

Under de mer än 200 år som Vita huset har funnits har tusentals människor både bott i, arbetat i och besökt huset. Men hur många har egentligen dött där? Antalet är faktiskt förvånansvärt lågt, men det inkluderar presidenter, första damer och många andra. Den 4 maj 2024 kraschade en bilist in i Vita husets grind och dog. Men vad vet vi om dem som har gått bort i presidentens officiella bostad i Washington D.C.? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig allt om de människor som dog i Vita huset och deras berättelser.


Gulligt video: gourmet-hundar får räkor i pumpa till middag

Vem skulle inte älska en gourmetmiddag? I en video som cirkulerar på sociala medier kan du se två hundar som lever livet som kungar!


Otroliga prislappen på Victorias fräsiga rosa kostym – kronprinsessan strålar i somriga plagget

Kronprinsessan Victoria lyser utan tvekan upp tillvaron med sin fantastiska rosa kostym. Här är prislappen på det härligt våriga plagget. Nu är äntligen värmen kommen och många njuter av solen i stora delar av landet. Sommaren ... Artikeln Otroliga prislappen på Victorias fräsiga rosa kostym – kronprinsessan strålar i somriga plagget är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Husmorsknepet som mataffären inte vill att du ska se – så fördubblar du jordgubbarnas livslängd

Jordgubbar kan man äta hur mycket som helst av, känns det som. Oavsett om man äter dem som de är, med grädde eller på en tårta så finns det få saker som skriker svensk sommar ... The post Husmorsknepet som mataffären inte vill att du ska se – så fördubblar du jordgubbarnas livslängd appeared first on Matbibeln.


Filip Poon visar hur man gör trendiga pastarätten – med en twist

Pasta är något alla tycker om, gammal som ung. Det fungerar också perfekt både som vanlig vardagsmat och som lyxigare mat på helgen. Men allra bäst blir det när man kan kombinera den där lyxiga ... The post Filip Poon visar hur man gör trendiga pastarätten – med en twist appeared first on Matbibeln.


Allt du behöver veta om agorafobi och hur du hanterar det

Agorafobi (i folkmun "torgskräck") kännetecknas av en intensiv rädsla för offentliga platser eller situationer som kan vara svåra att ta sig ur eller få hjälp i. Denna rädsla kan ge upphov till undvikande beteenden, vilket ofta gör det svårt för den drabbade att lämna hemmet eller delta i vardagliga aktiviteter. Hur plågsamma symptomen än må vara finns det dock behandlingsalternativ som syftar till att minska de negativa effekterna av tillståndet i fråga. Klicka igenom det här galleriet om du vill veta mer om agorafobi – från symptomen till de olika copingstrategierna.


Stort test av pommes frites – den får bäst betyg

Allt om mat har gjort ett stort test på färdigfriterad fryst pommes frites som tillagas i ugn. Smakpanelen är hård och många sorter sågas. Här är de som är bäst, och sämst.


Läkaren varnar: Det ska du aldrig göra med solkrämen

Sommaren är snart här och det är dags att plocka fram solkrämen. Men det finns en sak du måste tänka på innan du smörjer in dig.


Minns du förra året? Bli av med bananflugor en gång för alla

Tänker du också tillbaka på förra sommaren - värmen, rödvinet och de äckliga bananflugorna?


Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man

Det kan vara svårt att hålla köket skinande rent exakt hela tiden. Något som kan vara särskilt svårt är att rengöra är insidan av ugnsglaset. Därför tänkte jag dela med mig av ett kanonbra knep ... The post Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man appeared first on Matbibeln.


Därför bör du ha på elementet på sommaren, även när det är varmt

Det kan verka paradoxalt att höja värmen på sommaren, men det finns faktiskt situationer där det kan vara fördelaktigt.


Tips på hur du säkrar en lycklig pension

Efter flera decennier av tidiga morgnar och pendling till jobbet kan det vara svårt att göra övergången till pension. Vissa upplever till och med en känsla av att vara vilse och avsaknad av mål och mening. Det är dock värt att hålla i minnet att pensionering kan vara ett utmärkt tillfälle att äntligen göra allt det där man varit sugen på men aldrig riktigt haft tid med. Med det sagt, är du redo att börja planera? Kolla in det här galleriet för att ta del av några av de bästa tipsen för en lycklig pension!


Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på

Ett otroligt effektivt – och enkelt – knep sprids nu på nätet. Den enkla metoden ger direkt svar på om du borde kasta din köksslev i trä eller inte. Allt du behöver är en skål ... The post Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på appeared first on Matbibeln.


Starka reaktioner på Noccos nya smak: "Broccoli"

Energidrycksföretaget Nocco lanserande deras andra limiterade sommarsmak i dagarna. Nu reagerar kunderna kraftigt både på smaken och burkens utseende.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Tecken på att du är beroende av din telefon

Våra telefoner har blivit så integrerade i våra liv att det är svårt att minnas en tid utan dem. För yngre människor finns en sådan tid inte i deras minne. I takt med att telefonerna blir allt mer högteknologiska, intuitiva och praktiska att använda ökar vårt beroende av dem. Hur valde vi en restaurang eller meddelade någon att vi var försenade förr i tiden? Det är därför ingen överraskning att problemet med telefonberoende har ökat i takt med att vårt beroende av våra telefoner för att navigera i vårt privatliv och arbetsliv har ökat. Är du nyfiken? Klicka på följande galleri för att se vilka tecken på telefonberoende du bör vara uppmärksam på.


Kändisar vars förfäder gjorde historia

Det kan vara överraskande att upptäcka att vissa kända personer inte är lika berömda som sina egna släktingar. Med hjälp av vetenskapliga framsteg och populära TV-program som "Vem tror du att du är?" har många kändisar kunnat gräva i sin familjehistoria och avslöja några fascinerande släktband. I dessa fall verkar storhet utan tvekan ligga i släkten. Klicka vidare på länken för att utforska vilka kändisar som har enastående förfäder.


Saker du gör som hotellpersonalen faktiskt ogillar

Hotellpersonal har att göra med mängder av människor varje dag – vilket inte är lätt. Du som en resonlig och snäll person förstår att det är viktigt att vara artig och följa vissa etikettregler, men du kanske inte inser att vissa artiga vanor, oavsett hur goda avsikterna är, inte är så artiga som du kanske tror. I själva verket kan de till och med sätta käppar i hjulen för hotellpersonal som bara försöker göra sina jobb. Från att försöka hjälpa till att städa till att fråga om receptionistens privatliv – klicka vidare för att ta reda på vanliga etikettbrott.


Vad händer med kroppen om du äter ägg varje dag?

Oavsett om du kokar, pocherar eller gör äggröra av dina ägg är de utan tvekan en av de nyttigaste och mest prisvärda proteinkällorna. På grund av oro för mättat fett och kolesterol var ägg en gång i tiden ett kontroversiellt val, men forskare har sedan dess klarlagt att det finns en rad kostfördelar med nämnda livsmedel. Om vi tar en titt på näringsprofilen innehåller ett ägg bara 75 kalorier och ger 7 gram högkvalitativt protein. Utöver det får du i dig järn, flera mineraler, vitaminer och endast 5 gram fett. Fast frågan kvarstår: bör man äta dem dagligen? Nyfiken på vad som händer med kroppen om du äter ägg varje dag? Kolla då in det här galleriet.


30 platser där du kan finna lugn och meditera

Behöver du lite tid för att bara komma bort från vardagens stress och stök? En plats där stressen och ångesten i vardagen verkar smälta bort? Då har du tur eftersom den här vackra världen är full av enkla men underbara platser dit du kan gå och koppla av eller meditera. Om du har stressat ihjäl dig den senaste tiden kan du ta en stund för dig själv. Att hitta platser för lugn och ro är lättare än du kanske tror! Vilken plats tycker du låter bäst? Klicka vidare för att utforska mer.


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...