Nyheter

Trending:


Stor uppdatering i Whatsapp: Nya funktioner och förbättrad design

Whatsapp har genomgått en omfattande uppdatering som förbättrar plattformens utseende och användarupplevelse.


Minns du när dessa skalliga stjärnor fortfarande hade hår?

Hår spelar en viktig roll för hur vi uppfattar andra. Att bli skallig förknippas ofta med åldrande, men det är inte alltid den avgörande faktorn. Vissa människor börjar tappa håret i unga år, och en kal hjässa blir deras signaturlook. Precis som resten av oss ser vissa kändisar bättre ut utan hår än andra. Vi har sammanställt en samling bilder på dina favoritstjärnor när de hade läckra lockar, samt deras nuvarande släta tillstånd. Ta en titt och bestäm själv vilken stil som passar dem bäst. Klicka bara igenom för att se hur dessa kändisar såg ut med hår.


Saker du kanske inte visste är skadliga för lungorna

Våra lungor är fantastiska organ. Vi använder dem trots allt för att andas, vilket gör att vi kan, ja, hålla oss vid liv! Vissa saker kan dock verkligen vara skadliga för lungorna, varav en del vi kanske inte ens är medvetna om. Visst, de flesta av oss vet att det inte är bra att andas in rök eller starka kemikalier, men det finns många andra, till synes ofarliga, saker som också kan skada lungorna. Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på allt du behöver veta.


Vänskap över generationsgränserna: Kontakt med olika åldersgrupper

Vänskap har inget nummer. Det finns ingen gräns för ålder eller generation. När det gäller att vara vänner är gemensamma intressen och ömsesidig respekt allt som betyder något. Men med allt detta sagt är det ibland svårt att ha dessa gemensamma intressen över generationsgränserna. För att bekämpa detta, svep genom detta galleri och ta reda på hur man minskar klyftan.


De populäraste namnen det år du föddes

Redan i unga år funderade många av oss på vilka namn vi skulle vilja ge våra barn. De flesta av våra idéer har sina rötter i den kultur vi växte upp i och det sociala klimat som rådde då. De mest populära namnen genom historien förändras långsamt beroende på kända personer och vilken roll religionen spelar i samhället. Många av pojknamnen har konsekvent kommit från den kristna Bibeln, medan flicknamnen har förändrats mer. Uppgifterna som används för detta galleri samlades huvudsakligen in i västländer. De mest populära namnen under de senaste 100 åren har varit Michael och Mary. För att upptäcka de mest populära namnen för ditt födelseår, klicka igenom detta galleri.


Vad är "tyst lyx"?

Du behöver inte vara någon fashionista för att se att 2023 har betackat sig de pråliga märkesprylarna från tiotalet och att enkla, mer diskreta stilar är inne. Människor drar i allt större utsträckning mot att klä sig på ett sätt som inte skriker rikedom, men som ändå är elegant. Denna så kallade "tysta lyx" kan verka som en ny utveckling, men faktum är att det har hängt med ett tag. I flera decennier har konsumenter lockats av tanken på att en garderob ska bestå av ett fåtal högkvalitativa plagg som kan användas om och om igen. Motsatsen till fast fashion, kan man säga. Nyfiken på hur du kan anamma tyst lyx? Kolla in det här galleriet för att ta reda på allt du behöver veta.


Den här videon med katter och ankor är det gulligaste du kommer att se idag.

Videor av katter och ankor väljs ofta som några av de gulligaste på internet, men tänk dig en video som förenar dessa två älskade varelser. Den har definitivt värmt många internetanvändares hjärtan!


Kärlek på jobbet – tips och vanliga fallgropar

Kärlek på jobbet är ganska vanligt. Vi tillbringar trots allt flera timmar om dagen, nästan varje dag, med våra kollegor, så det är inte alls otänkbart att attraktion utvecklas förr eller senare. Det kan handla om allt från lättsamma flirtar till långvariga förhållanden och kan funka alldeles utmärkt eller slå fruktansvärt fel. Dejting på arbetsplatsen är en känslig fråga och det är värt att tänka efter före. Det kan få både personliga återverkningar och drabba såväl arbetsgivare som kollegor. I det här galleriet ger vi dig tips på hur du hanterar en romantisk relation på jobbet och undviker de vanligaste fallgroparna. Klicka vidare för att ta reda på vad du bör och inte bör göra när du har fattat tycke för en kollega.


Kronprinsessan Victorias heta succélook inför sommaren

Det är en balansgång att vara kronprinsessa – Victoria, 46, vill så gärna vara lite fräsig och ha det senaste i fashionväg; samtidigt måste hon vara lite konservativ och kunglig i sina klädval.


Vanliga prylarna i ditt hem innehåller farliga gifter

Att shoppa online är populärare än någonsin och omsättningen inom e-handeln uppgår till över 144 miljarder kronor. Men risken att utsättas för giftiga ämnen i varorna du får hem är påtaglig, visar en ny granskning.


Starka reaktioner på Noccos nya smak: "Broccoli"

Energidrycksföretaget Nocco lanserande deras andra limiterade sommarsmak i dagarna. Nu reagerar kunderna kraftigt både på smaken och burkens utseende.


Kändisarnas misslyckade skönhetsingrepp – fick bröst i rumpan: ”Extremt farligt”

De drömde om ett yngre utseende – men resultatet blev en mardröm. Här är kändisarna som ångrar att de gjorde skönhetsingrepp!


Läkare avslöjar: Här är 5 anledningar till att din urin luktar konstigt

Det är inte säkert att det beror på din kost.


Kolla in de 5 bästa akvariefiskarna för hushåll med barn

Fiskar är roliga, interaktiva husdjur och utmärkta för barn! De små kan hjälpa till med daglig utfodring av fiskarna och regelbunden rengöring av akvariet, vilket hjälper dem att utveckla ansvar och ta väl hand om djuren.


Victorias förändring i utseendet väcker känsliga frågor

Kronprinsessan Victoria, 46, vinnlägger sig alltid om att hålla stilen. Hon kan inte ta ut svängarna lika mycket som prinsessan Madeleine, 41, när det kommer till kläder och frisyr.


Vad det säger om din personlighet att vara en katt- eller hundmänniska

Det är en uråldrig debatt, en berättelse som är lika gammal som tiden, en vanlig isbrytare: "Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?" I stort sett alla diskussioner bland husdjursägare kommer att avslöja vilken sida de står på. Förr i tiden har det aldrig riktigt varit klart hur mycket någons val av husdjur egentligen säger om deras personlighet eller livsstil. Många studier har emellertid visat att ditt favoritdjur faktiskt kan säga mycket mer om dig än du trodde. Är du nyfiken? Klicka vidare för att upptäcka några av de största skillnaderna mellan katt- och hundägare.


Har du undrat vad N-symbolen på din smartphone betyder? Här är svaret

Har du också tänkt på N-symbolen högst upp på skärmen på din smartphone.


Enkla knepet – så slipper du getingarna under sommaren

Under sommaren kan getingarna både bygga enorma bon och lura ensamma i den läskande drycken vid middagsbordet. De flesta är nog eniga om att man helst vill undvika besök från insekten, men vad ska man då göra för att slippa dem?


Så kan du genom att uttrycka dig annorlunda förändra ditt tankesätt

Hjärnan är komplex, men något så enkelt som ord kan ha enorm inverkan på hur den reagerar. Vissa ord kan öka frisättningen av stressrelaterade hormoner som påverkar oss och våra liv negativt. Ofta är dock det enda som krävs för ett nytt perspektiv att vi tänker på hur vi uttrycker oss. Genom att ta för vana att välja våra ord med omsorg kan vid med tiden förbättra vår inställning. Redo att anta utmaningen? Klicka vidare!


Expertavslöjande: Därför bör du aldrig ha mjölk i ditt kaffe

En expert varnar för att tillsätta mjölk i kaffet kan upphäva alla potentiella hälsofördelar med den svarta drycken.


En guide till hur du planerar den ultimata weekendresan

Längtar du efter nästa äventyr eller har du funderat på vart du skulle åka om du hade tid? För de flesta människor är svaret ett självklart ja. Innan du faktiskt reser till destinationen är det dock viktigt att planera. Planering innebär att skapa en resplan och vare sig du har skapat en tidigare eller inte så kan det vara väldigt avgörande att bara tänka igenom dessa frågor. Den här guiden hjälper dig att säkerställa att du verkligen har koll på allt. På så sätt har du störst chans att verkligen njuta av din nästa resa. Är du nyfiken på vad du ska inkludera i din resplan? Klicka vidare för att lära dig mer.


10 vanliga drömmar och deras betydelse

Har du någonsin vaknat upp kallsvettig på grund av en mardröm? Eller har en dröm gjort att du vaknat på ett roligt och annorlunda humör? Vi människor analyserar inte våra drömmar så mycket och trots århundraden utav forskning är det fortfarande inte helt klart varför vi drömmer det vi gör. Den genomsnittliga personen har mellan tre och fem drömmar per natt, psykologer och neurobiologer har ett antal teorier kring varför vi drömmer och vad våra drömmar betyder. Kolla in detta galleriet för att utforska några av de vanligaste drömmarna och få en inblick i vad de kan betyda.


Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen

Laga mat kan vara riktigt skoj, speciellt om man gör en lite speciell måltid tillsammans med folk man tycker om. Något som däremot inte är så skoj är att städa upp efteråt. Särskilt inte när ... The post Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen appeared first on Matbibeln.


Den största nyheten från året då du föddes

Under de senaste decennierna har vi sett några av de mest djupgående förändringarna i mänsklighetens historia. Allt från krig och teknisk utveckling till vetenskapliga genombrott och framsteg inom medborgerliga rättigheter. Världen har sannerligen kunnat läsa om en rad olika händelser som satt sina spår i historien. Och du kan ge dig på att året då du föddes är av historisk betydelse, det är ett som är säkert! Nyfiken på vilken händelse som hade störst inverkan på året då du föddes? Kolla in det här galleriet.


Utmaning: Kan du hitta katten bland glassen på mindre än 7 sekunder?

Nyligen har en optisk illusion blivit viral på internet, där tittare utmanas att hitta en kamouflerad katt bland glasskålar på mindre än 7 sekunder.


Därför heter det inte Denniskorv

Är du uppvuxen med att kalla Scans hot dogs för Denniskorv? Det är egentligen fel.


20 hundraser som inte fäller

Planerar du att adoptera en hund, men är inte sugen på att få huset och kläderna täckta av päls? Inga problem! Flera hundraser fäller väldigt lite eller kräver minimal grooming. Här är en lista på 20 hundraser som fäller lite eller ingen päls alls. OBS: folk som är allergiska mot hundar reagerar i huvudsak på protein i huden eller saliven, så prata med en läkare innan du adopterar någon hund.


Hur kärleken och känslorna kan gå förlorade i översättningen

Det har sagts att kärleken inte känner några gränser. Trots att många relationer runt om i världen är ett bevis på detta så är det verkligen ingen lätt uppgift att dejta någon som inte har samma modersmål som du. Det kan hända att flerspråkiga partners grälar och bråkar av till synes dumma anledningar, men sanningen är att språkskillnader kan få spänningar att blossa upp om vi inte vet hur vi ska hantera dem. Är du nyfiken? Klicka vidare i följande galleri för att se hur relationer kan påverkas av språk och vad man kan göra för att minska konflikter.


Frankrike hyllar baguetten med doftfrimärke

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som "250 gram magi och perfektion". Nu blir baguetten frimärke – med doft. Det är franska postverket som ger ut ett skrapa-och-sniffa-frimärke för att fira den världsberömda baguetten. Frimärket, som kostar 1,96 euro, föreställer en baguette dekorerad med ett blå-vitt-rött band och har en upplaga på 594 000 exemplar. "Baguetten, brödet i vårt dagliga liv, symbolen för vår gastronomi, vår kulturs...


Den sorgliga sanningen om tvångsmässig kärleksstörning

Alla vet att kärlek kan vara överväldigande och ta hela vårt väsen i besittning. Det är inte ovanligt att man glömmer omvärlden för en stund, men detta är vanligtvis övergående. I takt med att vi mognar och får nya erfarenheter lär vi oss också att känna igen den "nya relationsenergin" och hålla oss själva i styr. En person som lider av tvångsmässig kärleksstörning (OLD, från engelskans Obsessive Love Disorder) å andra sidan, har lite svårare för detta. I fallet med OLD blir kärleken en genomgripande fixering. Snarare än en önskan att se den andra personen utvecklas och må bra handlar det ofta om att skydda och till och med kontrollera vederbörande. Personen med OLD lider ofta mest av alla eftersom han eller hon blir fullständigt överrumplad av dessa känslosvall och kämpar för att alls fungera. Det kan dock även bli farligt för föremålet för begäret om beteendet eskalerar till psykisk eller fysisk misshandel, eller till och med stalking. Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på mer om den sorgliga sanningen om tvångsmässig kärleksstörning.


Verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna

Personlighetsarketyper beskrevs först av psykoanalytikern Carl Jung på 1800-talet. Enkelt uttryckt utgörs dessa av karaktärsdrag och beteendetendenser som tillsammans formar en karaktär som människor kan relatera till. I varumärkessammanhang finns det tolv klassiska arketyper. Dessa täcker hela spektrat av varumärkestyper, från varumärken vars främsta mål är komfort till de som vill skapa spänning. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att se några verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna.


Så vet du att du har en dålig chef – det måste du ha koll på

Dagligen går en stor del av befolkningen till jobbet. Viktigt är då att du trivs på arbetsplatsen. Dock finns risken att du kanske inte klickar med chefen – då finns flera signaler du bör ha koll på för att veta om din chef är dålig på sitt jobb.


Sanslösa priset på Victorias rosa succékostym överraskar

Chanel, Versace, Prada, Armani och Gucci. Kronprinsessan Victorias, 46, garderob är fylld av exklusiva modeplagg.


Stort test av pommes frites – den får bäst betyg

Allt om mat har gjort ett stort test på färdigfriterad fryst pommes frites som tillagas i ugn. Smakpanelen är hård och många sorter sågas. Här är de som är bäst, och sämst.


Läkaren varnar: Det ska du aldrig göra med solkrämen

Sommaren är snart här och det är dags att plocka fram solkrämen. Men det finns en sak du måste tänka på innan du smörjer in dig.


Din sovställning kostar dig levnadsår

Har du någonsin tänkt på att hur du sover faktiskt kan kosta dig levnadsår? Om svaret är nej är du i gott sällskap. Sömn ses vanligtvis som en återställande och en hälsosam del av det dagliga livet. Så långt allt väl, men faktum är att hur du sover kan ha en enorm inverkan på såväl kvaliteten som längden av ditt liv. Sömn är en av de saker i livet som har allra störst påverkan på oss då det syftar till att fylla på kroppens energireserver och förbereda oss för nästa dags aktiviteter. Om du däremot ligger galet eller inte lägger någon större vikt vid ditt sömnmönster utan snarare motarbetar det finns risken att du förkortar din egen livslängd. Nyfiken på hur du kan förlänga livet genom god sömn och allmänt välbefinnande? Klicka vidare för att ta reda på hur!


Bakterier som hjälper människor

Vi är omgivna av en osynlig värld av mikroskopiska underverk som i tysthet understödjer vardagliga, vitala funktioner. Även om bakterier kan ha ganska negativt rykte spelar de faktiskt en avgörande roll för allt liv på jorden. De är onekligen naturens små hjältar! I det här galleriet har vi sammanställt en lista över några av de viktigaste bakterierna, och även om namnen kanske inte säger dig särskilt mycket har var och en av dem några intressanta och viktiga fördelar för människors väl och ve. Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på vilka bakterier som har hjälpt mänskligheten.


Är eloping bättre än att ha ett bröllop?

Ett bröllop är tänkt att vara en fest. Men även ett litet bröllop kan sluta med att bli en stor tillställning när familjegräl och logistiska problem blir en del av det hela. Det kan vara därför som fler och fler par väljer att fly (elope). Det innebär inte att man inte kan ha en separat "fest" med nära och kära i efterhand, det blir bara mycket mindre stressigt och dyrt att organisera... Men vilka är egentligen de andra fördelarna med att rymma och bör du överväga det som ett alternativ? Klicka vidare för att ta reda på mer.


Tecken på tvivelaktiga terapeuter och rådgivare

Din terapi handlar först och främst om att du ska läka och återhämta dig, men om sessionerna inte hjälper har du ingen som helst skyldighet att fortsätta. Bra terapeuter har sina klienters bästa för ögonen, men alla terapeuter passar inte just dig. I vissa fall kan det till och med vara svårt att avgöra exakt varför behandlingen inte fungerar, varför det är viktigt att känna igen vissa varningstecken som faktiskt kan ha att göra med terapeuten i sig. Om du känner dig osäker, kolla in det här galleriet med olika varningstecken som du inte bör ignorera. Klicka vidare!


Det svenska begreppet "lagom"

De nordiska länderna är kända för att ligga högt när det gäller lycka och en allmän känsla av välbefinnande bland befolkningen. Kan det vara så att de har några visdomsord som alla kan lära sig av? Du har kanske hört talas om hygge, ett danskt koncept som handlar om att ha det mysigt och dela små stunder av lycka med andra. Men hur är det egentligen med lagom? En svensk term som översatt betyder "inte för lite, inte för mycket. Precis lagom". Tanken är att skapa ett lyckligt liv med hjälp av balans, så att man lämnar tillräckligt åt andra. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig mer om det här konceptet!


Störande aspekter av den mänskliga naturen

Att vara människa är sannerligen en extraordinär upplevelse, men har du någonsin frågat dig om vi är bra eller dåliga? Visst, det finns ett antal sociokulturella och omständighetsrelaterade aspekter att ta hänsyn till som påverkar vårt sätt att tänka och agera, men om vi bortser från dessa yttre faktorer, hur är vi egentligen? Faktum är att vissa mänskliga beteenden är naturligt mer sinistra än andra och vetenskapen har gång på gång bevisat att vi är bristfälliga som standard. I det här galleriet utforskar vi den mörka sidan av människans natur. Klicka vidare för att ta reda på de mest störande aspekterna av att vara människa.


Visste du att dessa kändisar dejtade innan de blev kända?

Många högprofilerade par gick till en början under radarn eftersom de ännu inte hade uppnått stjärnstatus. Det som i dag skulle betraktas som ett riktigt "kändispar" bestod vid den tiden av spirande skådespelare och framväxande musikartister som försökte slå igenom i Hollywood. I det här galleriet har vi samlat par som träffades och började dejta innan de blev kända. Förbered dig på att tappa hakan, eftersom många av dessa har blivit otroligt kända sedan dess! Klicka vidare för att se vem som dejtade vem innan de blev kända.


Mac’n’cheese och popcorn – så ska Swifts rider se ut

Redbull, macaroni and cheese, smörade popcorn, avokado, tortillachips och Ben & Jerrys-glass. Det är några av de saker som finns på Taylor Swifts så kallade ”rider” under världsturnén som i helgen når Stockholm. Det framgår av en påstått läckt lista, enligt Expressen. En ”rider” är en lista på saker som en artist vill ha i sin loge. Det finns många exempel på artister som haft mer eller mindre excentriska behov. Jennifer Lopez sägs kräva att...


När Guds ord blir mäns våld

Våld med religiösa förtecken kan vara svårt att känna igen, men är något kvinnojourerna börjat få upp ögonen för. En gud är inblandad. Det blir ett ganska effektivt sätt för förövaren att bryta ner offret, säger forskaren Jenny Yourstone. Våld i nära relation där den som slår hänvisar till religion förekommer inom alla religioner och alla samfund. Susann Stambolidou Tellebo, verksamhetschef på Uppsala kvinnojour, stötte först på begreppet...


Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet

Många säger att gjutjärnspannan är en vän för livet i köket. Det stämmer faktiskt, för den blir aldrig dålig. Att göra rent gjutjärnspannor kan däremot vara riktigt svårt. Framför allt gällande vilket sätt som faktiskt ... The post Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet appeared first on Matbibeln.


Våldet som liknar hedersvåld: "Bryter ner"

Våld med religiösa förtecken kan vara svårt att känna igen, men är något kvinnojourerna börjat få upp ögonen för. En gud är inblandad. Det blir ett ganska effektivt sätt för förövaren att bryta ner offret, säger forskaren Jenny Yourstone.


Livsmedel som är giftiga för hundar

Det kan vara frestande att ge våra hundar rester eller dela med oss av maten till dem, men det är viktigt att komma ihåg att vissa livsmedel som är säkra för människor kan vara rent skadliga för hundar. Eftersom hundar har en annan ämnesomsättning kan det vara extremt farligt och till och med giftigt att mata dem med människomat. Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på vilka livsmedel som är giftiga för hundar - så att du slipper ta några risker.


Grandiosas nya drag: Utmanar hämtpizzan med nytt koncept

Skulle du välja en fryspizza framför en hämtpizza?


Lorelei and the Laser Eyes

Under de senaste två veckorna har min hjärna varit fullständigt ockuperad. När jag ser tillbaka på de senaste veckorna har det funnits stunder då jag praktiskt taget varit besatt. Till och med under vanliga shoppingrundor har romerska siffror, antik grekiska, måncykeln 1847, astrologi och många andra mystiska saker överbelastat mina kognitiva förmågor och gjort sitt bästa för att öppna mitt tredje öga. Lorelei and the Laser Eyes är en rejäl...


Hur (och varför) man skapar en personlig utvecklingsplan

Har du någonsin funderat på hur du skulle kunna förbättra dig själv? Det kan handla om färdigheter och förmågor, livssyn, motivation eller något helt annat. Personlig utveckling är en viktig målsättning som vi alltid bör sträva efter. I grunden handlar personlig utveckling om att blicka inåt och utveckla planer för hur man kan förbättra sig själv, för sin egen skull. Det kan vara både personligt och professionellt. Dessutom kan det drastiskt förändra ditt liv på ett positivt sätt. Genom att lägga in dina personliga utvecklingsdrömmar i en personlig utvecklingsplan kan du bryta ner stora problem till små och uppnåeliga mål. Är du nyfiken på hur du gör din egen personliga utvecklingsplan? Klicka vidare i galleriet för mer information.