Livsstil

Trending:


Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på

Ett otroligt effektivt – och enkelt – knep sprids nu på nätet. Den enkla metoden ger direkt svar på om du borde kasta din köksslev i trä eller inte. Allt du behöver är en skål ... The post Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på appeared first on Matbibeln.


Tips på hur du säkrar en lycklig pension

Efter flera decennier av tidiga morgnar och pendling till jobbet kan det vara svårt att göra övergången till pension. Vissa upplever till och med en känsla av att vara vilse och avsaknad av mål och mening. Det är dock värt att hålla i minnet att pensionering kan vara ett utmärkt tillfälle att äntligen göra allt det där man varit sugen på men aldrig riktigt haft tid med. Med det sagt, är du redo att börja planera? Kolla in det här galleriet för att ta del av några av de bästa tipsen för en lycklig pension!


Läkaren varnar: Det ska du aldrig göra med solkrämen

Sommaren är snart här och det är dags att plocka fram solkrämen. Men det finns en sak du måste tänka på innan du smörjer in dig.


Roligt video: träffa katten som hatar bad mest i världen

Katter är djur som allmänt är kända för att inte gilla vatten, men denna katt som blev viral i sociala medier hatar definitivt att bli blöt!


Kronprinsessan Victorias heta succélook inför sommaren

Det är en balansgång att vara kronprinsessa – Victoria, 46, vill så gärna vara lite fräsig och ha det senaste i fashionväg; samtidigt måste hon vara lite konservativ och kunglig i sina klädval.


Kändisarnas misslyckade skönhetsingrepp – fick bröst i rumpan: ”Extremt farligt”

De drömde om ett yngre utseende – men resultatet blev en mardröm. Här är kändisarna som ångrar att de gjorde skönhetsingrepp!


Ny avkopplingsmetod mot stress: Låt dig bli omhändertagen som ett barn

Andrea Hartung kände sig överväldigad av stress och depression i sin jakt på framgång. Som svar på detta skapade hon Mellow Space, en fristad där människor kan komma för att vila och återhämta sig.


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


Sött video: Gris demonstrerar etikett genom att använda bestick under måltid

De senaste dagarna har en imponerande och gullig video blivit viral på sociala medier. Den visar en gris som äter gröt med en sked.


Tecken på att du är beroende av din telefon

Våra telefoner har blivit så integrerade i våra liv att det är svårt att minnas en tid utan dem. För yngre människor finns en sådan tid inte i deras minne. I takt med att telefonerna blir allt mer högteknologiska, intuitiva och praktiska att använda ökar vårt beroende av dem. Hur valde vi en restaurang eller meddelade någon att vi var försenade förr i tiden? Det är därför ingen överraskning att problemet med telefonberoende har ökat i takt med att vårt beroende av våra telefoner för att navigera i vårt privatliv och arbetsliv har ökat. Är du nyfiken? Klicka på följande galleri för att se vilka tecken på telefonberoende du bör vara uppmärksam på.


Vilka personer har dött i Vita huset?

Under de mer än 200 år som Vita huset har funnits har tusentals människor både bott i, arbetat i och besökt huset. Men hur många har egentligen dött där? Antalet är faktiskt förvånansvärt lågt, men det inkluderar presidenter, första damer och många andra. Den 4 maj 2024 kraschade en bilist in i Vita husets grind och dog. Men vad vet vi om dem som har gått bort i presidentens officiella bostad i Washington D.C.? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig allt om de människor som dog i Vita huset och deras berättelser.


Minns du när dessa skalliga stjärnor fortfarande hade hår?

Hår spelar en viktig roll för hur vi uppfattar andra. Att bli skallig förknippas ofta med åldrande, men det är inte alltid den avgörande faktorn. Vissa människor börjar tappa håret i unga år, och en kal hjässa blir deras signaturlook. Precis som resten av oss ser vissa kändisar bättre ut utan hår än andra. Vi har sammanställt en samling bilder på dina favoritstjärnor när de hade läckra lockar, samt deras nuvarande släta tillstånd. Ta en titt och bestäm själv vilken stil som passar dem bäst. Klicka bara igenom för att se hur dessa kändisar såg ut med hår.


Allt du behöver veta om slow living

Slow living är en livsstil som uppmuntrar till ett medvetet och lugnt sätt att leva. I en värld som ofta prioriterar snabbhet och effektivitet uppmanar slow living oss att fokusera på mindfulnessövningar, kvalitet framför kvantitet och djupare kontakter med de människor som betyder mest. Genom att minska stress och fokusera på personligt välbefinnande erbjuder slow living ett bra alternativ till den snabba kultur som många människor kämpar för att hinna med. Om du är redo att förändra din livsstil till det bättre kan du klicka vidare i det här galleriet. Här får du veta allt du behöver om slow living.


Vad händer med kroppen om du äter ägg varje dag?

Oavsett om du kokar, pocherar eller gör äggröra av dina ägg är de utan tvekan en av de nyttigaste och mest prisvärda proteinkällorna. På grund av oro för mättat fett och kolesterol var ägg en gång i tiden ett kontroversiellt val, men forskare har sedan dess klarlagt att det finns en rad kostfördelar med nämnda livsmedel. Om vi tar en titt på näringsprofilen innehåller ett ägg bara 75 kalorier och ger 7 gram högkvalitativt protein. Utöver det får du i dig järn, flera mineraler, vitaminer och endast 5 gram fett. Fast frågan kvarstår: bör man äta dem dagligen? Nyfiken på vad som händer med kroppen om du äter ägg varje dag? Kolla då in det här galleriet.


Analys: Swifts plågsamt mediokra klädstil är genial

Vad är egentligen grejen med Taylor Swift? Frågan är på allas läppar inför megastjärnans Sverigebesök. Journalisten Helle Schunnesson lyfter fram Swifts texter i ett inslag i SVT. – Hon är väldigt bra på att berätta historier. Men hon är också poetisk och har humor i språket. I texterna finns referenser från hennes liv med ledtrådar som blir en lek för fansen, säger hon. I SvD tar Alice Aveshagen upp det hon ser som Taylor Swifts ”plågsamt...