Ekonomi

Trending:


30 tecken på att du lever i det förflutna

Är dagens teknik frustrerande eller förvirrande för dig? Du kanske helt enkelt är ointresserad av att förändras i takt med tiden eller så ser du inte detta som en lönsam satsning. Oavsett det specifika skälet kan man säga att du är fast i det förflutna. Att leva i det förflutna känns som hemma för vissa och det är inget fel med att leva i enklare tider trots moderna innovationer. Däremot finns det definitivt några tydliga tecken på att du föredrar att leva i det förflutnas gyllene dagar! Vilka av de här sakerna gör du fortfarande? Klicka vidare för att utforska 30 tecken på att du lever i det förflutna.


Vilka personer har dött i Vita huset?

Under de mer än 200 år som Vita huset har funnits har tusentals människor både bott i, arbetat i och besökt huset. Men hur många har egentligen dött där? Antalet är faktiskt förvånansvärt lågt, men det inkluderar presidenter, första damer och många andra. Den 4 maj 2024 kraschade en bilist in i Vita husets grind och dog. Men vad vet vi om dem som har gått bort i presidentens officiella bostad i Washington D.C.? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig allt om de människor som dog i Vita huset och deras berättelser.


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


Klimakteriet senare eller inte alls?

Om kvinnor fortsätter att få barn senare i livet kan en följd bli att även klimakteriet blir förskjutet. Det menar flera av de forskare som The Atlantic pratat med. Can humans ever break free of menopause? Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Mondelez återkallar populära Marabou-chokladkakor: Utgör hälsorisk

Chokladkakorna utgöra hälsorisk.


Det tycker svenskarna är mest avtändande med sin partner

Det är lätt att börja irritera sig över saker som sin partner gör. Men vad tycker egentligen svenskarna är allra mest avtändande?


Utmaning: Kan du hitta katten bland glassen på mindre än 7 sekunder?

Nyligen har en optisk illusion blivit viral på internet, där tittare utmanas att hitta en kamouflerad katt bland glasskålar på mindre än 7 sekunder.


Nu börjar myggsäsongen: Så håller du dem borta

När en mygga sticker och suger blod lämnar den inte bara ett rött, kliande märke utan också en känsla av obehag och irritation.


ASTROLOGI: Se vad ditt husdjurs stjärntecken säger om det och hur kompatibelt det är med dig

Precis som med människor kan ditt husdjurs stjärntecken säga mycket om dess personlighet och kompatibilitet med dess ägare.


Om du upplever håravfall kan det vara ett tecken på något väldigt allvarligt

Håravfall kan betyda mer än du kanske tror.


Bryggeriet undviker konkurs – ”Sveriges godaste must” räddas

"Sveriges godaste must" räddas. Det konkursdrabbade Nyckelbryggerier köps upp och lever vidare.


Här är kattraserna som lever längst – nya studien avslöjar

Ny forskning från Storbritannien och Taiwan, visar vilka kattraser som har längsta förväntade livslängden. Studien redogör även för vilka kattraser som lever kortast.


Den ultimata guiden för dig som vill börja podda

Har du alltid drömt om att dela dina tankar och idéer med en större publik? Kanske har du sett influencers intervjua olika gäster och dela sina inspirerande visdomsord med omvärlden och tänkt för dig själv: "Det där kan jag göra." Tja, vad väntar du på? Nu har du möjlighet att förverkliga dina drömmar! Det är inte bara roligt och spännande att starta en egen podd – med rätt vägledning och stöd kan det dessutom vara ganska enkelt! Poddar har ökat enormt i popularitet då människors hunger efter information är större än någonsin och vi, som tur är, lever i en värld där tillgången till resurser blir bättre för var dag som går. Så, är du sugen på att börja podda själv men osäker på var eller hur du ska börja? Den här guiden leder dig rätt, från början till slut! Klicka vidare för att läsa mer om hur du startar och lyckas med din egen podcast!


Allt du behöver veta om agorafobi och hur du hanterar det

Agorafobi (i folkmun "torgskräck") kännetecknas av en intensiv rädsla för offentliga platser eller situationer som kan vara svåra att ta sig ur eller få hjälp i. Denna rädsla kan ge upphov till undvikande beteenden, vilket ofta gör det svårt för den drabbade att lämna hemmet eller delta i vardagliga aktiviteter. Hur plågsamma symptomen än må vara finns det dock behandlingsalternativ som syftar till att minska de negativa effekterna av tillståndet i fråga. Klicka igenom det här galleriet om du vill veta mer om agorafobi – från symptomen till de olika copingstrategierna.


Hur mycket väger människans skelett?

Hur mycket väger egentligen människans skelett?


Sött video: Gris demonstrerar etikett genom att använda bestick under måltid

De senaste dagarna har en imponerande och gullig video blivit viral på sociala medier. Den visar en gris som äter gröt med en sked.


En Mona Lisa-gåta kan vara löst – geolog pekar ut bro

Vad landskapet bakom Mona Lisa föreställer har varit föremål för en oändlig debatt. Men nu tror geologen och renässanskonsthistorikern Ann Pizzorusso att hon funnit lösningen på mysteriet, skriver The Guardian. Enligt Pizzorussos efterforskningar stämmer naturen i målningen överens med den kring den italienska staden Lecco i regionen Lombardiet. Enligt henne är bron i tavlan misstänkt lik Azzone Visconti-bron från 1300-talet. Bergskedjan och...


Medvetet skrivande: kreativa tips för mental hälsa

Att bibehålla din mentala hälsa i dagens värld kan vara utmanande. Ett effektivt sätt att organisera sina tankar är emellertid att skriva dagbok. Att skriva hjälper oss nämligen att formulera våra känslor. Fast ibland är det svåraste att veta vad man ska skriva om. Den här guiden ger dig tips som är speciellt utformade för att förbättra din mentala hälsa och ditt allmänna välbefinnande. De här tipsen främjar självreflektion och känslomässig utforskning. Sträva efter att införliva dessa skrivanvisningar i din dagliga eller veckovisa rutin så att du skapar ett konsekvent och värdefullt utrymme för reflektion. Är du nyfiken? Klicka då vidare!


Varnar för vårsolen: Alldeles för lite kräm

Efter en lång och i delar av landet solfattig vinter har våren äntligen gjort entré. Hur bör man tänka kring att vara ut i den efterlängtade vårsolen? Läkaren och doktoranden Marta Laskowski svarar på frågor kring sol och solskydd.


Söta videon visar vänskapen mellan apa och kanin

Den underbara videon som visar det vackra bandet mellan en apa och en kanin smälter internetanvändarnas hjärtan!


Vårens härligaste drink: Så frisk och smarrig att gästerna kommer svimma

Äntligen kan vi, efter en lång, kall vinter, blicka framåt mot en härlig och förhoppningsvis varm sommar. Med sommaren kommer sol, bad, semester – och smarriga drinkar såklart! Receptet här nedanför är så enkelt och ... The post Vårens härligaste drink: Så frisk och smarrig att gästerna kommer svimma appeared first on Matbibeln.


Läkarens varning: Smörjer för lite och för sällan

Många blir glada när solen äntligen börjar värma, men det är viktigt att inte glömma solskyddet. Många smörjer in sig både för lite och för sällan, säger Marta Laskowski, ST-läkare inom hud- och könssjukdomar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till TT. – Man bör återapplicera varannan timme och efter bad – även om solkrämen är vattenresistent. Till en helkroppsinsmörjning går det åt ungefär sju teskedar, säger hon. Hon påpekar också att...


Lärarfack: Lagstifta om barngruppers storlek

Drygt hälften, 54 procent, av de åldersindelade barngrupperna i förskolan är större än vad rekommendationerna anger. Fackförbundet Sveriges Lärare anser därför att det är dags att lagstifta om barngruppernas storlek.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Kopplingen mellan motion och kreativitet

Vad har problemlösning, innovation och anpassningsbart tänkande gemensamt? De är resultatet av kreativitet. Genom att utnyttja vår hjärna kan vi hitta lösningar på problem utanför de vanliga ramarna. Allteftersom vår värld blir mer tekniskt avancerad blir kreativitet en ännu mer eftertraktad tillgång. Flera studier har visat att det finns en koppling mellan kreativt tänkande och att lyssna på musik, vistas i naturen eller känna sig positiv. Dessutom kan lagom rörelse och motion ha stora fördelar för den kreativa hjärnkapaciteten. Är du nyfiken? Klicka vidare för att få veta varför fysisk aktivitet stimulerar kreativiteten.


Den perfekta spellistan för livets alla ögonblick

Har du någonsin tänkt att vissa låtar verkar vara skapade just för dig? En del texter ger oss mod att övervinna hinder, medan andra sånger förmedlar glädjen i en förälskelse eller smärtan i ett brustet hjärta. Det går inte att komma ifrån att många låtar har förmågan att inspirera oss i våra liv. Vilken låt passar bäst in på det som händer dig just nu? Klicka dig vidare i galleriet för att hitta den perfekta låten!


Fördelarna med att dagdrömma

Vare sig du är en van dagdrömmare eller bara gör det ibland så gör vi alla det emellanåt. Det kan vara i väntan på bussen eller som ett sätt att skjuta upp den där fruktade uppgiften på jobbet. Att låta tankarna vandra iväg är ett bra sätt att få en paus under en hektisk dag. För den som gillar att dagdrömma finns det som tur är mycket att berätta om detta. Faktum är att det faktiskt finns många bevisade fördelar med att dagdrömma. Är du nyfiken? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig mer.


Vad är digitalt mode, och varför trendar det?

De allra flesta känner till begreppet "förstärkt verklighet" i vissa sammanhang. Många gamers är till exempel bekanta med interaktiva upplevelser där man kombinerar verkligt innehåll och datorgenererat dito. Inom mode har vi bara sett början av förstärkt verklighet, men vissa tillämpningar hotar att störa balansen i branschen. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer om digitalt mode.


Y-kromosomen håller på att försvinna – så vad händer med män?

Kromosomerna som visar en människas kön är XX och XY. Faktum är att vi får en av varje från våra föräldrar. Kvinnor kan bara överföra X-kromosomen, medan det är manliga spermier som avgör om ett barn blir av kvinnligt kön (X) eller manligt kön (Y). Så, vad händer om Y-kromosomen är på tillbakagång? Betyder det att det kommer att finnas färre män på planeten? Vad får då detta för konsekvenser för vår art och dess överlevnad? Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på vad som kan hända om Y-kromosomen försvinner.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Chokladkakor återkallas

Mondelez International återkallar flera olika chokladkakor av märket Marabou. Det rör sig om 200 grams chokladkakor, bland annat sorterna mjölkchoklad, havssalt, oreo, helnöt och schweizernöt. Anledningen till återkallelsen är att ett mindre antal förpackningar av produkten kan innehålla mandel, vete och nötter som inte framgår av allergenprofilen för produkten och därför utgöra en hälsorisk, skriver företaget i ett pressmeddelande. Även i...


Analys: Swifts plågsamt mediokra klädstil är genial

Vad är egentligen grejen med Taylor Swift? Frågan är på allas läppar inför megastjärnans Sverigebesök. Journalisten Helle Schunnesson lyfter fram Swifts texter i ett inslag i SVT. – Hon är väldigt bra på att berätta historier. Men hon är också poetisk och har humor i språket. I texterna finns referenser från hennes liv med ledtrådar som blir en lek för fansen, säger hon. I SvD tar Alice Aveshagen upp det hon ser som Taylor Swifts ”plågsamt...


Så firas Mors dag runt om i världen

Mors dag är en speciell dag som ger oss en möjlighet att uttrycka vår tacksamhet för mammor och modersfigurer i stort. Det finns olika datum och sätt att fira mammor på beroende på var i världen du befinner dig och i vissa länder har religiösa eller kulturella högtider som kretsar kring kvinnor och familjer utvecklats till specifika firanden. Sedan finns det många ställen där man visar sin kärlek genom att överösa mammor med kort, choklad och blommor. En sak är dock gemensam för alla platser, och det är den obestridliga kärleken och respekten för våra fina mammor. Kolla in det här galleriet för att ta reda på hur Mors dag firas runt om i världen.


Prins Williams resa signalerar förbättring i Kate Middletons hälsotillstånd

Prins William har nyligen genomfört en längre resa, vilket kan tyda på att hans fru, Kate Middleton, som kämpar med cancer, mår bättre.