Livsstil

Trending:


10 vanliga drömmar och deras betydelse

Har du någonsin vaknat upp kallsvettig på grund av en mardröm? Eller har en dröm gjort att du vaknat på ett roligt och annorlunda humör? Vi människor analyserar inte våra drömmar så mycket och trots århundraden utav forskning är det fortfarande inte helt klart varför vi drömmer det vi gör. Den genomsnittliga personen har mellan tre och fem drömmar per natt, psykologer och neurobiologer har ett antal teorier kring varför vi drömmer och vad våra drömmar betyder. Kolla in detta galleriet för att utforska några av de vanligaste drömmarna och få en inblick i vad de kan betyda.


Lorelei and the Laser Eyes

Under de senaste två veckorna har min hjärna varit fullständigt ockuperad. När jag ser tillbaka på de senaste veckorna har det funnits stunder då jag praktiskt taget varit besatt. Till och med under vanliga shoppingrundor har romerska siffror, antik grekiska, måncykeln 1847, astrologi och många andra mystiska saker överbelastat mina kognitiva förmågor och gjort sitt bästa för att öppna mitt tredje öga. Lorelei and the Laser Eyes är en rejäl...


Vad är "tyst lyx"?

Du behöver inte vara någon fashionista för att se att 2023 har betackat sig de pråliga märkesprylarna från tiotalet och att enkla, mer diskreta stilar är inne. Människor drar i allt större utsträckning mot att klä sig på ett sätt som inte skriker rikedom, men som ändå är elegant. Denna så kallade "tysta lyx" kan verka som en ny utveckling, men faktum är att det har hängt med ett tag. I flera decennier har konsumenter lockats av tanken på att en garderob ska bestå av ett fåtal högkvalitativa plagg som kan användas om och om igen. Motsatsen till fast fashion, kan man säga. Nyfiken på hur du kan anamma tyst lyx? Kolla in det här galleriet för att ta reda på allt du behöver veta.


Den perfekta spellistan för livets alla ögonblick

Har du någonsin tänkt att vissa låtar verkar vara skapade just för dig? En del texter ger oss mod att övervinna hinder, medan andra sånger förmedlar glädjen i en förälskelse eller smärtan i ett brustet hjärta. Det går inte att komma ifrån att många låtar har förmågan att inspirera oss i våra liv. Vilken låt passar bäst in på det som händer dig just nu? Klicka dig vidare i galleriet för att hitta den perfekta låten!


Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man

Det kan vara svårt att hålla köket skinande rent exakt hela tiden. Något som kan vara särskilt svårt är att rengöra är insidan av ugnsglaset. Därför tänkte jag dela med mig av ett kanonbra knep ... The post Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man appeared first on Matbibeln.


Storm kring Miss USA – nu vittnar mammor: ”Mardröm”

Det stormar kring skönhetstävlingen Miss USA. Förra veckan avsade sig både Miss USA, Noelia Voigt, och Miss Teen USA, UmaSofia Srivastava, sina titlar. Voigt skrev på Instagram om att hon vill inspirera andra att ”prioritera sin mentala hälsa”. Srivastava motiverade sitt avhopp med att hennes personliga värderingar inte är i linje med Miss Universe-organisationens. Nu uttalar sig deras mammor. I en intervju med ABC:s Good Morning USA säger...


Mac’n’cheese och popcorn – så ska Swifts rider se ut

Redbull, macaroni and cheese, smörade popcorn, avokado, tortillachips och Ben & Jerrys-glass. Det är några av de saker som finns på Taylor Swifts så kallade ”rider” under världsturnén som i helgen når Stockholm. Det framgår av en påstått läckt lista, enligt Expressen. En ”rider” är en lista på saker som en artist vill ha i sin loge. Det finns många exempel på artister som haft mer eller mindre excentriska behov. Jennifer Lopez sägs kräva att...


De 30 länderna med störst kulturellt inflytande

Världen består av nästan 200 länder, som alla har sina egna unika kulturer. Men om ett lands traditioner och normer anses vara "coola" i ett annat land, säger man att landet har kulturellt inflytande. Länder som har kulturellt inflytande är ofta synonyma med att de visar vägen inom områden som mat, livsstil och/eller mode. Deras musik, TV-program och filmer absorberas också av andra kulturer och blir en del av en bredare global konversation. Är du nyfiken? Från Indien till Danmark, klicka vidare för att se om ditt land har kulturellt inflytande runt om i världen.


Vem var årets person det år du föddes?

Varje år utser Time Magazine en person eller grupp av personer till årets person och placerar dem inom omslagets röda ramar. Utmärkelsen är inte en ära eller ett stöd, utan snarare ett erkännande av en eller flera personer som har påverkat nyheterna och livet för många människor det året, på gott och ont. Time Magazine har delat ut titeln Årets person sedan 1928, men det började som Årets man och blev könsneutralt 1999. Oavsett vem som var Årets person kan en tillbakablick avslöja mycket om tillståndet i världen under den aktuella perioden. Upptäck vem som tilldelades titeln mellan 1960 och 2005 genom att klicka dig igenom detta galleri!


En av tio svenskar använder inget solskydd

Värmen är efterlängtad och svenskar är kända för att springa ut så fort solen skiner. Men var tionde svensk använder inget solskydd alls, trots starkt samband mellan att bränna sig och hudcancer. Det visar en ny Novus-undersökning som Läkemedelsverket beställt. Det bästa skyddet mot solens strålar är att vistas i skuggan och att använda skyddande kläder. Solkräm ska främst användas som ett komplement och ska i så fall användas rikligt och...


Roligt video: träffa katten som hatar bad mest i världen

Katter är djur som allmänt är kända för att inte gilla vatten, men denna katt som blev viral i sociala medier hatar definitivt att bli blöt!


Kändisarnas misslyckade skönhetsingrepp – fick bröst i rumpan: ”Extremt farligt”

De drömde om ett yngre utseende – men resultatet blev en mardröm. Här är kändisarna som ångrar att de gjorde skönhetsingrepp!


De bästa (och värsta) amerikanska städerna för invandrare

Jakten på ett bättre liv, med drömmar om nya möjligheter och frihet, har alltid varit en av drivkrafterna bakom invandringen till USA. Upplevelsen av att bosätta sig i ett nytt land ser dock olika ut beroende på stad. Från tekniknav på västkusten till de livliga gatorna på östkusten har varje stad sin unika uppsättning utmaningar och möjligheter för invandrare. Vi undersöker de bästa och värsta amerikanska städerna för invandrare och kastar nytt ljus över de skarpa kontrasterna vad gäller mottagande och stöd. Vissa av dessa städer kan komma som en överraskning, både de som toppar listan som välkomnande tillflyktsorter och de som det går lite trögare för. Klicka igenom galleriet för att ta en närmare titt på vad som gör att dessa städer sticker ut – på gott och ont.


Vad det säger om din personlighet att vara en katt- eller hundmänniska

Det är en uråldrig debatt, en berättelse som är lika gammal som tiden, en vanlig isbrytare: "Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?" I stort sett alla diskussioner bland husdjursägare kommer att avslöja vilken sida de står på. Förr i tiden har det aldrig riktigt varit klart hur mycket någons val av husdjur egentligen säger om deras personlighet eller livsstil. Många studier har emellertid visat att ditt favoritdjur faktiskt kan säga mycket mer om dig än du trodde. Är du nyfiken? Klicka vidare för att upptäcka några av de största skillnaderna mellan katt- och hundägare.


Kändisar med naturligt hår i armhålan

Det är viktigt att inse att en kvinna har rätt att göra vad hon vill med sitt kroppshår och att varje val är en form av empowerment på sitt eget sätt. Samhället har dock inte helt anammat denna idé ännu. Ändå finns det flera välkända personligheter som djärvt har låtit sitt underarmshår växa ut och självsäkert visat upp det framför kamerorna. Ta en titt i galleriet för att se de kändisar som lämnat rakhyvelsbrännan bakom sig och omfamnat sitt naturliga hår under armarna.


Vilka är sexigast bland kvinnorna som lämnat oss?

Dessa vackra kvinnliga kändisar må ha lämnat jordelivet – men deras skönhet är odödlig. Så, vem är "sexiest woman NOT alive"? Klicka vidare för att ta en titt på dessa fantastiska, välformade och sofistikerade stjärnor.


Därför bör du ha på elementet på sommaren, även när det är varmt

Det kan verka paradoxalt att höja värmen på sommaren, men det finns faktiskt situationer där det kan vara fördelaktigt.


Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet

Många säger att gjutjärnspannan är en vän för livet i köket. Det stämmer faktiskt, för den blir aldrig dålig. Att göra rent gjutjärnspannor kan däremot vara riktigt svårt. Framför allt gällande vilket sätt som faktiskt ... The post Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet appeared first on Matbibeln.


Hur 6/10-listan kan minimera stress i hushållet

En enkel plan för vardagen.


Varningen: Hälsoappar kan vara skadliga

Appar som ska hjälpa dig att må psykiskt bättre och ge stöd kan i själva verket ha motsatt effekt. I dag är den växande marknaden för appar vid psykisk ohälsa helt oreglerad och många saknar vetenskaplig grund. Det kan bli väldigt farligt, säger forskaren Petra Müllerová.


Minns du förra året? Bli av med bananflugor en gång för alla

Tänker du också tillbaka på förra sommaren - värmen, rödvinet och de äckliga bananflugorna?


Läkaren varnar: Det ska du aldrig göra med solkrämen

Sommaren är snart här och det är dags att plocka fram solkrämen. Men det finns en sak du måste tänka på innan du smörjer in dig.


Den sorgliga sanningen om tvångsmässig kärleksstörning

Alla vet att kärlek kan vara överväldigande och ta hela vårt väsen i besittning. Det är inte ovanligt att man glömmer omvärlden för en stund, men detta är vanligtvis övergående. I takt med att vi mognar och får nya erfarenheter lär vi oss också att känna igen den "nya relationsenergin" och hålla oss själva i styr. En person som lider av tvångsmässig kärleksstörning (OLD, från engelskans Obsessive Love Disorder) å andra sidan, har lite svårare för detta. I fallet med OLD blir kärleken en genomgripande fixering. Snarare än en önskan att se den andra personen utvecklas och må bra handlar det ofta om att skydda och till och med kontrollera vederbörande. Personen med OLD lider ofta mest av alla eftersom han eller hon blir fullständigt överrumplad av dessa känslosvall och kämpar för att alls fungera. Det kan dock även bli farligt för föremålet för begäret om beteendet eskalerar till psykisk eller fysisk misshandel, eller till och med stalking. Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på mer om den sorgliga sanningen om tvångsmässig kärleksstörning.


Du kanske blir förvånad över att dessa livsmedel innehåller mycket salt

Ibland är det lätt att glömma hur mycket salt det finns i maten vi äter. Det är också lätt att anta att om man inte saltar för mycket vid bordet så är det inget problem. Faktum är emellertid att väldigt mycket av det vi konsumerar redan innehåller för mycket salt, även om du inte själv tillsätter något. Klicka vidare i följande galleri för att ta reda på vilka livsmedel som har en hög salthalt.


Ser vi slutet på ”Photoshop-missarna”?

Dubbla tummar och brutna linjer är bara några av alla Photoshop-missar som synts på internet genom åren. Ett nyligt exempel är fotografiet av den brittiska prinsessan Catherine och… Adobe’s app was once synonymous with fake images o… Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Tecken på att du är beroende av din telefon

Våra telefoner har blivit så integrerade i våra liv att det är svårt att minnas en tid utan dem. För yngre människor finns en sådan tid inte i deras minne. I takt med att telefonerna blir allt mer högteknologiska, intuitiva och praktiska att använda ökar vårt beroende av dem. Hur valde vi en restaurang eller meddelade någon att vi var försenade förr i tiden? Det är därför ingen överraskning att problemet med telefonberoende har ökat i takt med att vårt beroende av våra telefoner för att navigera i vårt privatliv och arbetsliv har ökat. Är du nyfiken? Klicka på följande galleri för att se vilka tecken på telefonberoende du bör vara uppmärksam på.


Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet”

Bäst klädd – i hela Sverige. Nu prisas Benjamin Ingrosso återigen.– Jag har fått tillbaka en rakryggad stolthet som inte har funnits sedan jag var nio år, säger han till Café. Han har hyllats av ... Artikeln Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Så avslöjar du bluffrecensioner – varningen: "Allvarligt"

Har du kikat in ett företags recensioner och omdömen på internet när du är på jakt efter något? Sannolikheten är då också relativt hög att du även stött på bluff-recensioner, utan att du vetat om det.


Stor uppdatering i Whatsapp: Nya funktioner och förbättrad design

Whatsapp har genomgått en omfattande uppdatering som förbättrar plattformens utseende och användarupplevelse.


En guide till hur du planerar den ultimata weekendresan

Längtar du efter nästa äventyr eller har du funderat på vart du skulle åka om du hade tid? För de flesta människor är svaret ett självklart ja. Innan du faktiskt reser till destinationen är det dock viktigt att planera. Planering innebär att skapa en resplan och vare sig du har skapat en tidigare eller inte så kan det vara väldigt avgörande att bara tänka igenom dessa frågor. Den här guiden hjälper dig att säkerställa att du verkligen har koll på allt. På så sätt har du störst chans att verkligen njuta av din nästa resa. Är du nyfiken på vad du ska inkludera i din resplan? Klicka vidare för att lära dig mer.


Livsmedel som är giftiga för hundar

Det kan vara frestande att ge våra hundar rester eller dela med oss av maten till dem, men det är viktigt att komma ihåg att vissa livsmedel som är säkra för människor kan vara rent skadliga för hundar. Eftersom hundar har en annan ämnesomsättning kan det vara extremt farligt och till och med giftigt att mata dem med människomat. Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på vilka livsmedel som är giftiga för hundar - så att du slipper ta några risker.


Så kan du genom att uttrycka dig annorlunda förändra ditt tankesätt

Hjärnan är komplex, men något så enkelt som ord kan ha enorm inverkan på hur den reagerar. Vissa ord kan öka frisättningen av stressrelaterade hormoner som påverkar oss och våra liv negativt. Ofta är dock det enda som krävs för ett nytt perspektiv att vi tänker på hur vi uttrycker oss. Genom att ta för vana att välja våra ord med omsorg kan vid med tiden förbättra vår inställning. Redo att anta utmaningen? Klicka vidare!


Vanliga saker du inte hade en aning kan vara beroendeframkallande

När vi hör begreppet missbruk för tankarna oss vanligtvis direkt till extremt skadligt beroende. Vi tänker på alkoholberoende, drogberoende och nikotinberoende. Vad vi däremot inte tänker på är att en person kan vara psykologiskt och känslomässigt beroende av att tillbringa sex timmar om dagen framför tv:n, detta då det innehåll som den serverar leder till att kemikalier pumpas runt i våra hjärnor och därigenom påverkar vårt humör. Faktum är att vi i princip kan bli beroende av vad som helst. Vissa saker har dock mycket större potential att bli beroendeframkallande, taget i beaktande vad som händer i våra hjärnor när vi interagerar med eller använder dem. Klicka dig igenom det här galleriet för att läsa mer om vardagliga saker som du inte visste att du kunde bli beroende av.


Otroliga prislappen på Victorias fräsiga rosa kostym – kronprinsessan strålar i somriga plagget

Kronprinsessan Victoria lyser utan tvekan upp tillvaron med sin fantastiska rosa kostym. Här är prislappen på det härligt våriga plagget. Nu är äntligen värmen kommen och många njuter av solen i stora delar av landet. Sommaren ... Artikeln Otroliga prislappen på Victorias fräsiga rosa kostym – kronprinsessan strålar i somriga plagget är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


De mest ökända lögnerna som format vår historia

Låt oss vara ärliga: vi har alla varit oärliga. Oavsett om det handlar om en liten lögn eller ett bedrägeri för att undvika pinsamheter, är oärlighet något vi alla är skyldiga till. Genom historien har det dock funnits några verkligt beryktade fall av uppenbara bedrägerier som har fått allvarliga konsekvenser. Dessa oärliga handlingar har påverkat både individer och samhället som helhet, från fabriceringar och mörkläggningar till direkta lögner. Ta en titt tillbaka och utforska några av dessa chockerande lögner och den inverkan de har haft.


De söta gamla damerna som blev brutala mördare

En söt liten gammal dam är kanske inte den första typen av gärningsman som dyker upp när man tänker på en mördare. För många förväntas äldre kvinnor vara snälla mormödrar som bakar kakor och smyger med presenter. Men i det här galleriet visar vi dig att även äldre kvinnor kan begå de mest fruktansvärda av brott. De har alla haft olika anledningar till att göra det, antingen för pengar, hämnd eller till och med som svar på påstådda meddelanden från Gud. Oavsett anledning har dessa äldre mördare i vissa fall begått så våldsamma brott att domstolarna dömt dem till livstids fängelse, trots deras höga ålder. Klicka vidare och möt några av de mest skräckinjagande äldre mördarna genom tiderna.


Starka reaktioner på Noccos nya smak: "Broccoli"

Energidrycksföretaget Nocco lanserande deras andra limiterade sommarsmak i dagarna. Nu reagerar kunderna kraftigt både på smaken och burkens utseende.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Vaginal Davis hanterar sexrädsla med humor

Med rosa drömmar, haggor och en bakad fruktbarhetsgudinna bygger Vaginal Davis sina världar. Nu visas hennes queerkonst stort på Moderna Museet och tre andra institutioner i Stockholm. Det är ett kosmos, säger hon. Den "fräcka" paviljongen kallar hon sin rosa drömavdelning på Moderna Museet. På Galleri Index kan besökare läsa hennes texter. På Moderna finns hennes fantasibibliotek med titlar på romaner som hon önskar att hon hade skrivit,...


Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på

Ett otroligt effektivt – och enkelt – knep sprids nu på nätet. Den enkla metoden ger direkt svar på om du borde kasta din köksslev i trä eller inte. Allt du behöver är en skål ... The post Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på appeared first on Matbibeln.


Tips på hur du säkrar en lycklig pension

Efter flera decennier av tidiga morgnar och pendling till jobbet kan det vara svårt att göra övergången till pension. Vissa upplever till och med en känsla av att vara vilse och avsaknad av mål och mening. Det är dock värt att hålla i minnet att pensionering kan vara ett utmärkt tillfälle att äntligen göra allt det där man varit sugen på men aldrig riktigt haft tid med. Med det sagt, är du redo att börja planera? Kolla in det här galleriet för att ta del av några av de bästa tipsen för en lycklig pension!


Hotell Romantik-Kerstins, 86, nya besked – berättar om kärlekslivet idag

Kerstin Stålhammar, 86, sökte sig till ”Hotell Romatik” i hopp om att hitta kärleken men fick återvända hem som singel. Kerstin har dock inte gett upp drömmen om kärleken – nu kommer 86-åringen nämligen med ... Artikeln Hotell Romantik-Kerstins, 86, nya besked – berättar om kärlekslivet idag är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Hur kärleken och känslorna kan gå förlorade i översättningen

Det har sagts att kärleken inte känner några gränser. Trots att många relationer runt om i världen är ett bevis på detta så är det verkligen ingen lätt uppgift att dejta någon som inte har samma modersmål som du. Det kan hända att flerspråkiga partners grälar och bråkar av till synes dumma anledningar, men sanningen är att språkskillnader kan få spänningar att blossa upp om vi inte vet hur vi ska hantera dem. Är du nyfiken? Klicka vidare i följande galleri för att se hur relationer kan påverkas av språk och vad man kan göra för att minska konflikter.


Vem är smartast, hund eller katt? Undersökning avslöjar vilket husdjur som har högst IQ

I årtionden har en pågående debatt engagerat djurälskare och forskare över hela världen: Vem är smartast, hundar eller katter?


Läkare avslöjar: Här är 5 anledningar till att din urin luktar konstigt

Det är inte säkert att det beror på din kost.


Vad händer med kroppen om du äter ägg varje dag?

Oavsett om du kokar, pocherar eller gör äggröra av dina ägg är de utan tvekan en av de nyttigaste och mest prisvärda proteinkällorna. På grund av oro för mättat fett och kolesterol var ägg en gång i tiden ett kontroversiellt val, men forskare har sedan dess klarlagt att det finns en rad kostfördelar med nämnda livsmedel. Om vi tar en titt på näringsprofilen innehåller ett ägg bara 75 kalorier och ger 7 gram högkvalitativt protein. Utöver det får du i dig järn, flera mineraler, vitaminer och endast 5 gram fett. Fast frågan kvarstår: bör man äta dem dagligen? Nyfiken på vad som händer med kroppen om du äter ägg varje dag? Kolla då in det här galleriet.


Saker du gör som hotellpersonalen faktiskt ogillar

Hotellpersonal har att göra med mängder av människor varje dag – vilket inte är lätt. Du som en resonlig och snäll person förstår att det är viktigt att vara artig och följa vissa etikettregler, men du kanske inte inser att vissa artiga vanor, oavsett hur goda avsikterna är, inte är så artiga som du kanske tror. I själva verket kan de till och med sätta käppar i hjulen för hotellpersonal som bara försöker göra sina jobb. Från att försöka hjälpa till att städa till att fråga om receptionistens privatliv – klicka vidare för att ta reda på vanliga etikettbrott.


Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen

Laga mat kan vara riktigt skoj, speciellt om man gör en lite speciell måltid tillsammans med folk man tycker om. Något som däremot inte är så skoj är att städa upp efteråt. Särskilt inte när ... The post Husmorsknep: Rengör smutsiga stekpannan enkelt – genom att ställa den i ugnen appeared first on Matbibeln.


Tonåring död efter chipsutmaning

En 14-årig pojke i Massachusetts i USA dog efter att ha deltagit i en utmaning på sociala medier som gick ut på att äta ett starkt kryddat tortillachips och samtidigt filma sin egen reaktion på det. Resultatet av den obduktion som utfördes efter pojkens död i september redovisades på torsdagen och visade att tortillachipset från företaget Paqui låg bakom dödsfallet. Rättsläkaren slår fast att 14-åringens hjärta stannade efter att han ätit ett...