Musik

Trending:


Den perfekta spellistan för livets alla ögonblick

Har du någonsin tänkt att vissa låtar verkar vara skapade just för dig? En del texter ger oss mod att övervinna hinder, medan andra sånger förmedlar glädjen i en förälskelse eller smärtan i ett brustet hjärta. Det går inte att komma ifrån att många låtar har förmågan att inspirera oss i våra liv. Vilken låt passar bäst in på det som händer dig just nu? Klicka dig vidare i galleriet för att hitta den perfekta låten!


Stor uppdatering i Whatsapp: Nya funktioner och förbättrad design

Whatsapp har genomgått en omfattande uppdatering som förbättrar plattformens utseende och användarupplevelse.


Gulligt video: gourmet-hundar får räkor i pumpa till middag

Vem skulle inte älska en gourmetmiddag? I en video som cirkulerar på sociala medier kan du se två hundar som lever livet som kungar!


Så rensar du ditt hem – enligt ditt stjärntecken

För en del personer är det roligt att rensa upp i hemmet. Vissa människor ser nämligen fram emot att gå igenom sina tillhörigheter och ta reda på vad som är värt att behålla. Men för många är blotta tanken på att rensa upp i hemmet tillräckligt för att fylla oss med skräck. För att komma igång behöver vi då några tips om hur vi bäst tar oss an uppgiften. Vilken kategori tillhör du? I det här galleriet finns några tips på hur du bäst rensar ditt hem (enligt ditt stjärntecken).


Minns du förra året? Bli av med bananflugor en gång för alla

Tänker du också tillbaka på förra sommaren - värmen, rödvinet och de äckliga bananflugorna?


Så kan du genom att uttrycka dig annorlunda förändra ditt tankesätt

Hjärnan är komplex, men något så enkelt som ord kan ha enorm inverkan på hur den reagerar. Vissa ord kan öka frisättningen av stressrelaterade hormoner som påverkar oss och våra liv negativt. Ofta är dock det enda som krävs för ett nytt perspektiv att vi tänker på hur vi uttrycker oss. Genom att ta för vana att välja våra ord med omsorg kan vid med tiden förbättra vår inställning. Redo att anta utmaningen? Klicka vidare!


Utmaning: Kan du hitta katten bland glassen på mindre än 7 sekunder?

Nyligen har en optisk illusion blivit viral på internet, där tittare utmanas att hitta en kamouflerad katt bland glasskålar på mindre än 7 sekunder.


Saker som dina föräldrar verkligen hade rätt om

De som bär ansvaret för oss när vi är barn är oftast de första som ger oss råd. Dessa personer är ofta, men inte alltid, våra föräldrar. När vi växte upp fick vi alla höra våra föräldrar säga åt oss att "göra det här" eller "inte göra det där". De varnade oss ständigt för att vara försiktiga med det ena och det andra, men när vi ifrågasatte dem fick vi oftast ett svar som "du kommer att förstå när du blir äldre" eller något i den stilen. Det visade sig att våra föräldrar faktiskt hade rätt om en hel del saker. Säkert mer än vi vill erkänna. Klicka vidare i det här galleriet för att se om du håller med.


Så avslöjar du bluffrecensioner – varningen: "Allvarligt"

Har du kikat in ett företags recensioner och omdömen på internet när du är på jakt efter något? Sannolikheten är då också relativt hög att du även stött på bluff-recensioner, utan att du vetat om det.


Det här bör du ha koll på innan du använder Botox

Botox är ett populärt skönhetsingrepp. Det är inte lika invasivt som andra former av plastikkirurgi och relativt billigt jämfört med andra behandlingar. Det har konsekvent ökat i popularitet, särskilt bland dem som vill släta ut fina linjer. Det är värt att notera att Botox inte bara handlar om att jämna ut rynkor, utan det kan också användas för att behandla en rad olika tillstånd, däribland svettningar och akne. Det betyder dock inte att det inte finns anledning till oro och du bör definitivt läsa på lite grann innan du bestämmer dig för om Botox är något för dig. Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på mer om Botox.


Läkare avslöjar: Här är 5 anledningar till att din urin luktar konstigt

Det är inte säkert att det beror på din kost.


Vad är "tyst lyx"?

Du behöver inte vara någon fashionista för att se att 2023 har betackat sig de pråliga märkesprylarna från tiotalet och att enkla, mer diskreta stilar är inne. Människor drar i allt större utsträckning mot att klä sig på ett sätt som inte skriker rikedom, men som ändå är elegant. Denna så kallade "tysta lyx" kan verka som en ny utveckling, men faktum är att det har hängt med ett tag. I flera decennier har konsumenter lockats av tanken på att en garderob ska bestå av ett fåtal högkvalitativa plagg som kan användas om och om igen. Motsatsen till fast fashion, kan man säga. Nyfiken på hur du kan anamma tyst lyx? Kolla in det här galleriet för att ta reda på allt du behöver veta.


Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på

Ett otroligt effektivt – och enkelt – knep sprids nu på nätet. Den enkla metoden ger direkt svar på om du borde kasta din köksslev i trä eller inte. Allt du behöver är en skål ... The post Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på appeared first on Matbibeln.


Vad det säger om din personlighet att vara en katt- eller hundmänniska

Det är en uråldrig debatt, en berättelse som är lika gammal som tiden, en vanlig isbrytare: "Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?" I stort sett alla diskussioner bland husdjursägare kommer att avslöja vilken sida de står på. Förr i tiden har det aldrig riktigt varit klart hur mycket någons val av husdjur egentligen säger om deras personlighet eller livsstil. Många studier har emellertid visat att ditt favoritdjur faktiskt kan säga mycket mer om dig än du trodde. Är du nyfiken? Klicka vidare för att upptäcka några av de största skillnaderna mellan katt- och hundägare.


Ser vi slutet på ”Photoshop-missarna”?

Dubbla tummar och brutna linjer är bara några av alla Photoshop-missar som synts på internet genom åren. Ett nyligt exempel är fotografiet av den brittiska prinsessan Catherine och… Adobe’s app was once synonymous with fake images o… Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Tonåring död efter chipsutmaning

En 14-årig pojke i Massachusetts i USA dog efter att ha deltagit i en utmaning på sociala medier som gick ut på att äta ett starkt kryddat tortillachips och samtidigt filma sin egen reaktion på det. Resultatet av den obduktion som utfördes efter pojkens död i september redovisades på torsdagen och visade att tortillachipset från företaget Paqui låg bakom dödsfallet. Rättsläkaren slår fast att 14-åringens hjärta stannade efter att han ätit ett...


Roligt video: träffa katten som hatar bad mest i världen

Katter är djur som allmänt är kända för att inte gilla vatten, men denna katt som blev viral i sociala medier hatar definitivt att bli blöt!


Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man

Det kan vara svårt att hålla köket skinande rent exakt hela tiden. Något som kan vara särskilt svårt är att rengöra är insidan av ugnsglaset. Därför tänkte jag dela med mig av ett kanonbra knep ... The post Geniala knepet rengör ugnen från grunden – så gör man appeared first on Matbibeln.


Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet

Många säger att gjutjärnspannan är en vän för livet i köket. Det stämmer faktiskt, för den blir aldrig dålig. Att göra rent gjutjärnspannor kan däremot vara riktigt svårt. Framför allt gällande vilket sätt som faktiskt ... The post Du har rengjort gjutjärnspannan fel hela tiden – men spana nu in suveräna husmorsknepet appeared first on Matbibeln.


Tecken på tvivelaktiga terapeuter och rådgivare

Din terapi handlar först och främst om att du ska läka och återhämta dig, men om sessionerna inte hjälper har du ingen som helst skyldighet att fortsätta. Bra terapeuter har sina klienters bästa för ögonen, men alla terapeuter passar inte just dig. I vissa fall kan det till och med vara svårt att avgöra exakt varför behandlingen inte fungerar, varför det är viktigt att känna igen vissa varningstecken som faktiskt kan ha att göra med terapeuten i sig. Om du känner dig osäker, kolla in det här galleriet med olika varningstecken som du inte bör ignorera. Klicka vidare!


Saker du gör som hotellpersonalen faktiskt ogillar

Hotellpersonal har att göra med mängder av människor varje dag – vilket inte är lätt. Du som en resonlig och snäll person förstår att det är viktigt att vara artig och följa vissa etikettregler, men du kanske inte inser att vissa artiga vanor, oavsett hur goda avsikterna är, inte är så artiga som du kanske tror. I själva verket kan de till och med sätta käppar i hjulen för hotellpersonal som bara försöker göra sina jobb. Från att försöka hjälpa till att städa till att fråga om receptionistens privatliv – klicka vidare för att ta reda på vanliga etikettbrott.


Är eloping bättre än att ha ett bröllop?

Ett bröllop är tänkt att vara en fest. Men även ett litet bröllop kan sluta med att bli en stor tillställning när familjegräl och logistiska problem blir en del av det hela. Det kan vara därför som fler och fler par väljer att fly (elope). Det innebär inte att man inte kan ha en separat "fest" med nära och kära i efterhand, det blir bara mycket mindre stressigt och dyrt att organisera... Men vilka är egentligen de andra fördelarna med att rymma och bör du överväga det som ett alternativ? Klicka vidare för att ta reda på mer.


Konstant kissnödig mitt i natten? Detta kan du göra

Det verkar inte göra någon skillnad huruvida du är ung eller gammal: många vaknar mitt i natten av att de är kissnödiga, och dessa nattliga turer till toaletten kan helt ställa sömnschemat på ända. Innan du vet ordet av är du tillbaka i sängen och kämpar för att återvända till drömmarnas land, samtidigt som du ser hur klockan närmar sig tiden då alarmet ringer. Frågan är om det finns något vi kan göra för att motverka kissnödigheten i första hand? Klicka vidare för att ta reda på vad detta nattliga behov beror på och vad du kan göra åt det.


En av tio svenskar använder inget solskydd

Värmen är efterlängtad och svenskar är kända för att springa ut så fort solen skiner. Men var tionde svensk använder inget solskydd alls, trots starkt samband mellan att bränna sig och hudcancer. Det visar en ny Novus-undersökning som Läkemedelsverket beställt. Det bästa skyddet mot solens strålar är att vistas i skuggan och att använda skyddande kläder. Solkräm ska främst användas som ett komplement och ska i så fall användas rikligt och...


Verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna

Personlighetsarketyper beskrevs först av psykoanalytikern Carl Jung på 1800-talet. Enkelt uttryckt utgörs dessa av karaktärsdrag och beteendetendenser som tillsammans formar en karaktär som människor kan relatera till. I varumärkessammanhang finns det tolv klassiska arketyper. Dessa täcker hela spektrat av varumärkestyper, från varumärken vars främsta mål är komfort till de som vill skapa spänning. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att se några verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna.


Vilka är sexigast bland kvinnorna som lämnat oss?

Dessa vackra kvinnliga kändisar må ha lämnat jordelivet – men deras skönhet är odödlig. Så, vem är "sexiest woman NOT alive"? Klicka vidare för att ta en titt på dessa fantastiska, välformade och sofistikerade stjärnor.


Hur kärleken och känslorna kan gå förlorade i översättningen

Det har sagts att kärleken inte känner några gränser. Trots att många relationer runt om i världen är ett bevis på detta så är det verkligen ingen lätt uppgift att dejta någon som inte har samma modersmål som du. Det kan hända att flerspråkiga partners grälar och bråkar av till synes dumma anledningar, men sanningen är att språkskillnader kan få spänningar att blossa upp om vi inte vet hur vi ska hantera dem. Är du nyfiken? Klicka vidare i följande galleri för att se hur relationer kan påverkas av språk och vad man kan göra för att minska konflikter.


Sött video: Gris demonstrerar etikett genom att använda bestick under måltid

De senaste dagarna har en imponerande och gullig video blivit viral på sociala medier. Den visar en gris som äter gröt med en sked.


Tips på hur du säkrar en lycklig pension

Efter flera decennier av tidiga morgnar och pendling till jobbet kan det vara svårt att göra övergången till pension. Vissa upplever till och med en känsla av att vara vilse och avsaknad av mål och mening. Det är dock värt att hålla i minnet att pensionering kan vara ett utmärkt tillfälle att äntligen göra allt det där man varit sugen på men aldrig riktigt haft tid med. Med det sagt, är du redo att börja planera? Kolla in det här galleriet för att ta del av några av de bästa tipsen för en lycklig pension!


Bisarra statussymboler genom historien

I egenskap av social art lägger människan mycket tid på att särskilja sig inom sitt samhälle. I århundraden har vi hävdat vår sociala status genom att använda igenkännliga och eftertraktade symboler, även om de kanske inte tjänat något direkt syfte vad gäller vår överlevnad. Nu för tiden är symbolerna man kommer att tänka på smycken eller fina bilar, men statussymboler från historien visar att de saker vi värdesätter ständigt förändras och är något godtyckliga. Även moderna lyxartiklar kan verka rent kontraintuitiva. Lyxsymboler har också förändrats beroende på hur pass nymodiga de var och hur svåra de var att få tag i vid den tiden, så det finns saker som du antagligen har i ditt hem just nu som för några hundra år sedan var ett tecken på att du var rik och viktig. Klicka igenom det här galleriet för att se de märkligaste, mest bisarra statussymbolerna från historien fram till idag.


De söta gamla damerna som blev brutala mördare

En söt liten gammal dam är kanske inte den första typen av gärningsman som dyker upp när man tänker på en mördare. För många förväntas äldre kvinnor vara snälla mormödrar som bakar kakor och smyger med presenter. Men i det här galleriet visar vi dig att även äldre kvinnor kan begå de mest fruktansvärda av brott. De har alla haft olika anledningar till att göra det, antingen för pengar, hämnd eller till och med som svar på påstådda meddelanden från Gud. Oavsett anledning har dessa äldre mördare i vissa fall begått så våldsamma brott att domstolarna dömt dem till livstids fängelse, trots deras höga ålder. Klicka vidare och möt några av de mest skräckinjagande äldre mördarna genom tiderna.


Varningen: Hälsoappar kan vara skadliga

Appar som ska hjälpa dig att må psykiskt bättre och ge stöd kan i själva verket ha motsatt effekt. I dag är den växande marknaden för appar vid psykisk ohälsa helt oreglerad och många saknar vetenskaplig grund. Det kan bli väldigt farligt, säger forskaren Petra Müllerová.


Kärlek på jobbet – tips och vanliga fallgropar

Kärlek på jobbet är ganska vanligt. Vi tillbringar trots allt flera timmar om dagen, nästan varje dag, med våra kollegor, så det är inte alls otänkbart att attraktion utvecklas förr eller senare. Det kan handla om allt från lättsamma flirtar till långvariga förhållanden och kan funka alldeles utmärkt eller slå fruktansvärt fel. Dejting på arbetsplatsen är en känslig fråga och det är värt att tänka efter före. Det kan få både personliga återverkningar och drabba såväl arbetsgivare som kollegor. I det här galleriet ger vi dig tips på hur du hanterar en romantisk relation på jobbet och undviker de vanligaste fallgroparna. Klicka vidare för att ta reda på vad du bör och inte bör göra när du har fattat tycke för en kollega.


Vem var årets person det år du föddes?

Varje år utser Time Magazine en person eller grupp av personer till årets person och placerar dem inom omslagets röda ramar. Utmärkelsen är inte en ära eller ett stöd, utan snarare ett erkännande av en eller flera personer som har påverkat nyheterna och livet för många människor det året, på gott och ont. Time Magazine har delat ut titeln Årets person sedan 1928, men det började som Årets man och blev könsneutralt 1999. Oavsett vem som var Årets person kan en tillbakablick avslöja mycket om tillståndet i världen under den aktuella perioden. Upptäck vem som tilldelades titeln mellan 1960 och 2005 genom att klicka dig igenom detta galleri!


Detta bör du alltid låta din hund göra när ni är ute på promenad

Det är en viktig del av hundens naturliga beteende.


Läkaren varnar: Det ska du aldrig göra med solkrämen

Sommaren är snart här och det är dags att plocka fram solkrämen. Men det finns en sak du måste tänka på innan du smörjer in dig.


Kronprinsessan Victorias heta succélook inför sommaren

Det är en balansgång att vara kronprinsessa – Victoria, 46, vill så gärna vara lite fräsig och ha det senaste i fashionväg; samtidigt måste hon vara lite konservativ och kunglig i sina klädval.


Vad händer med kroppen om du äter ägg varje dag?

Oavsett om du kokar, pocherar eller gör äggröra av dina ägg är de utan tvekan en av de nyttigaste och mest prisvärda proteinkällorna. På grund av oro för mättat fett och kolesterol var ägg en gång i tiden ett kontroversiellt val, men forskare har sedan dess klarlagt att det finns en rad kostfördelar med nämnda livsmedel. Om vi tar en titt på näringsprofilen innehåller ett ägg bara 75 kalorier och ger 7 gram högkvalitativt protein. Utöver det får du i dig järn, flera mineraler, vitaminer och endast 5 gram fett. Fast frågan kvarstår: bör man äta dem dagligen? Nyfiken på vad som händer med kroppen om du äter ägg varje dag? Kolla då in det här galleriet.


Vänskap över generationsgränserna: Kontakt med olika åldersgrupper

Vänskap har inget nummer. Det finns ingen gräns för ålder eller generation. När det gäller att vara vänner är gemensamma intressen och ömsesidig respekt allt som betyder något. Men med allt detta sagt är det ibland svårt att ha dessa gemensamma intressen över generationsgränserna. För att bekämpa detta, svep genom detta galleri och ta reda på hur man minskar klyftan.


Om du upplever håravfall kan det vara ett tecken på något väldigt allvarligt

Håravfall kan betyda mer än du kanske tror.


Kändisar med naturligt hår i armhålan

Det är viktigt att inse att en kvinna har rätt att göra vad hon vill med sitt kroppshår och att varje val är en form av empowerment på sitt eget sätt. Samhället har dock inte helt anammat denna idé ännu. Ändå finns det flera välkända personligheter som djärvt har låtit sitt underarmshår växa ut och självsäkert visat upp det framför kamerorna. Ta en titt i galleriet för att se de kändisar som lämnat rakhyvelsbrännan bakom sig och omfamnat sitt naturliga hår under armarna.


Grillexpert delar viktig kunskap: 5 vanliga misstag som kan göra dig allvarligt sjuk

Nu är det äntligen dags att grilla - men var försiktig, varnar grillekspert.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


20 hundraser som inte fäller

Planerar du att adoptera en hund, men är inte sugen på att få huset och kläderna täckta av päls? Inga problem! Flera hundraser fäller väldigt lite eller kräver minimal grooming. Här är en lista på 20 hundraser som fäller lite eller ingen päls alls. OBS: folk som är allergiska mot hundar reagerar i huvudsak på protein i huden eller saliven, så prata med en läkare innan du adopterar någon hund.


Kolla in de 5 bästa akvariefiskarna för hushåll med barn

Fiskar är roliga, interaktiva husdjur och utmärkta för barn! De små kan hjälpa till med daglig utfodring av fiskarna och regelbunden rengöring av akvariet, vilket hjälper dem att utveckla ansvar och ta väl hand om djuren.


Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet”

Bäst klädd – i hela Sverige. Nu prisas Benjamin Ingrosso återigen.– Jag har fått tillbaka en rakryggad stolthet som inte har funnits sedan jag var nio år, säger han till Café. Han har hyllats av ... Artikeln Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Det svenska begreppet "lagom"

De nordiska länderna är kända för att ligga högt när det gäller lycka och en allmän känsla av välbefinnande bland befolkningen. Kan det vara så att de har några visdomsord som alla kan lära sig av? Du har kanske hört talas om hygge, ett danskt koncept som handlar om att ha det mysigt och dela små stunder av lycka med andra. Men hur är det egentligen med lagom? En svensk term som översatt betyder "inte för lite, inte för mycket. Precis lagom". Tanken är att skapa ett lyckligt liv med hjälp av balans, så att man lämnar tillräckligt åt andra. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig mer om det här konceptet!


Sanslösa priset på Victorias rosa succékostym överraskar

Chanel, Versace, Prada, Armani och Gucci. Kronprinsessan Victorias, 46, garderob är fylld av exklusiva modeplagg.


Hälsosamma livsmedel med lång hållbarhetstid

Icke-förgängliga livsmedel är bra att ha hemma i alla lägen och situationer men det är extra viktigt om inte livsviktigt i krissituationer och nödlägen. Mat utan hållbarhetsdatum kan ofta vara ohälsosam, fulla av konserveringsmedel och tillsatser för att förlänga hållbarheten.Som tur är finns det vissa saker som är lite hälsosammare och bättre att äta när det är ont av färska råvaror. Klicka igenom det här galleriet och läs mer.