DäRFöR SKA DU VATTNA TOMATERNA MED URIN: "UTAN TVEKAN"

När solen och värmen är i antågande innebär det också att balkonger och växthus blomstrar. Att odla är populärt i både stora och små skalor. Och det finns en planta som faktiskt uppskattar att vattnas med urin, nämligen tomater.

Maj månad inleddes med en riktig värmebölja på flera håll i landet för att nu bjuda på lite kallare vindar. En sak står dock klart, vi går helt klart mot varmare tider. Och när våren är här brukar även våra gröna fingrar bli mer framträdande då allt från växthus till balkonger pryds av växter och odlingar.

Trädgårdstider-profilen får toppjobb hos Kung Carl XVI Gustaf

Odla tomater? Därför ska du vattna dem med urin

En sak som är lätt att odla i både små och stora skalor är tomater, som mår prima av den friska luften. Dock bör man vara försiktig med att ställa ut plantorna då de ska vänja sig vid temperaturskillnader sakterligen.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar tomatodlaren Johanna Gilljam vad som också är allra bäst för att hjälpa plantorna att växa och sedermera blomma.

– Jag tänker att man absolut kan köpa gödsel, men det finns något jag förordar utan tvekan och det är guldvatten, det vill säga urin. 

Därför ska du ALDRIG låta dina palettblad blomma

Med andra ord så kan du med fördel vattna plantorna med ditt eget urin. Och om rädslan infinner sig kring att tomaterna blandas med guldvattnet så menar Gilljam att så inte är fallet.

– Man vattnar ju inte själva tomaten, utan man vattnar ju jorden. Guldvatten har exakt de näringsämnen som en tomatplanta behöver. 

Vanliga husmorsknepen kan förstöra dina tulpaner: "Dödar"

Växtexperten tipsar: Då ska du plantera om dina monsteror efter vintern

LÄS MER:

Trädgårdstider-profilen får toppjobb hos Kung Carl XVI Gustaf

Trädgårdstider anmälda: "Många som reagerat starkt"

Vanliga husmorsknepen kan förstöra dina tulpaner: "Dödar"

Så håller du din Monstera i toppskick – experten tipsar

2024-05-06T13:09:05Z dg43tfdfdgfd