Nyheter

Trending:


Bryggeriet undviker konkurs – ”Sveriges godaste must” räddas

"Sveriges godaste must" räddas. Det konkursdrabbade Nyckelbryggerier köps upp och lever vidare.


Det här bör du ha koll på innan du använder Botox

Botox är ett populärt skönhetsingrepp. Det är inte lika invasivt som andra former av plastikkirurgi och relativt billigt jämfört med andra behandlingar. Det har konsekvent ökat i popularitet, särskilt bland dem som vill släta ut fina linjer. Det är värt att notera att Botox inte bara handlar om att jämna ut rynkor, utan det kan också användas för att behandla en rad olika tillstånd, däribland svettningar och akne. Det betyder dock inte att det inte finns anledning till oro och du bör definitivt läsa på lite grann innan du bestämmer dig för om Botox är något för dig. Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på mer om Botox.


Det tycker svenskarna är mest avtändande med sin partner

Det är lätt att börja irritera sig över saker som sin partner gör. Men vad tycker egentligen svenskarna är allra mest avtändande?


Vilka barn har fötts i Vita huset?

Vita huset är en ganska osannolik plats att födas på. Det finns dock både en och två ungar som sett dagens ljus i den amerikanska presidentens officiella bostad. Bebisar har ända sedan tidigt 1800-tal fötts i detta historiska landmärke, men förvånande nog har inte alla varit släkt med presidenten. Faktum är att vissa av dem inte ens har fötts fria. I det här galleriet får du veta hur många barn som fötts i Vita huset och vilka de var. Klicka vidare för att ta del av deras fascinerande berättelser.


Saker som dina föräldrar verkligen hade rätt om

De som bär ansvaret för oss när vi är barn är oftast de första som ger oss råd. Dessa personer är ofta, men inte alltid, våra föräldrar. När vi växte upp fick vi alla höra våra föräldrar säga åt oss att "göra det här" eller "inte göra det där". De varnade oss ständigt för att vara försiktiga med det ena och det andra, men när vi ifrågasatte dem fick vi oftast ett svar som "du kommer att förstå när du blir äldre" eller något i den stilen. Det visade sig att våra föräldrar faktiskt hade rätt om en hel del saker. Säkert mer än vi vill erkänna. Klicka vidare i det här galleriet för att se om du håller med.


Chokladkakor återkallas

Mondelez International återkallar flera olika chokladkakor av märket Marabou. Det rör sig om 200 grams chokladkakor, bland annat sorterna mjölkchoklad, havssalt, oreo, helnöt och schweizernöt.


Du har skalat apelsin fel hela ditt liv – här är suveräna knepet alla borde ta efter

Det finns många exempel på varor som vi alltid har använt på samma sätt. Men varför gör vi egentligen så? Är det någonting vi bara gör för att alla andra har gjort det innan eller ... The post Du har skalat apelsin fel hela ditt liv – här är suveräna knepet alla borde ta efter appeared first on Matbibeln.


Utmaning: Kan du hitta katten bland glassen på mindre än 7 sekunder?

Nyligen har en optisk illusion blivit viral på internet, där tittare utmanas att hitta en kamouflerad katt bland glasskålar på mindre än 7 sekunder.


De politiska uttalandena på röda mattan

Eftersom mode är ett av de få områden som domineras av kvinnor är det logiskt att många kvinnliga stjärnor använder sin plattform på röda mattan för att uppmärksamma saker som de verkligen bryr sig om. Det är en plats där till synes enkla modeuppror kan bli stora uttalanden, där små pins kan säga mycket om sociala eller politiska frågor. Från att bära skräddarsydda kostymer till att gå barfota, se vilka kändisar som vågade utmana normen och varför.


Enkla knepet – så slipper du getingarna under sommaren

Under sommaren kan getingarna både bygga enorma bon och lura ensamma i den läskande drycken vid middagsbordet. De flesta är nog eniga om att man helst vill undvika besök från insekten, men vad ska man då göra för att slippa dem?


ASTROLOGI: Se vad ditt husdjurs stjärntecken säger om det och hur kompatibelt det är med dig

Precis som med människor kan ditt husdjurs stjärntecken säga mycket om dess personlighet och kompatibilitet med dess ägare.


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


Saker som alla hade i sitt hem på 90-talet

Modetrenderna på 90-talet var verkligen unika, från overaller till Doc Martens. Inredningen var heller inget undantag. I 90-talets hem återkom trender från tidigare decennier och man hämtade också inspiration från nya, mer moderna mönster. I takt med att tekniken fortsatte att utvecklas fick vi dessutom massor av ny elektronik och roliga leksaker att leka med. Kolla in det här galleriet för att ta dig tillbaka till saker som fanns i praktiskt taget alla hushåll på 90-talet.


En Mona Lisa-gåta kan vara löst – geolog pekar ut bro

Vad landskapet bakom Mona Lisa föreställer har varit föremål för en oändlig debatt. Men nu tror geologen och renässanskonsthistorikern Ann Pizzorusso att hon funnit lösningen på mysteriet, skriver The Guardian. Enligt Pizzorussos efterforskningar stämmer naturen i målningen överens med den kring den italienska staden Lecco i regionen Lombardiet. Enligt henne är bron i tavlan misstänkt lik Azzone Visconti-bron från 1300-talet. Bergskedjan och...


Bild-Extra: Kungens mys i trädgården med Silvia på Öland

Sedan ett par år tillbaka är det alltid spännande utomhusutställningar i Sollidens slottspark på Öland. Nu har kungaparet invigt årets utställningar.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Varför bär många högintelligenta personer alltid samma kläder?

Steve Jobs sågs exempelvis ofta iklädd en svart polotröja.


Grymma tvättknep du bara måste känna till

Alla har vi någon aspekt med att tvätta som vi bara avskyr. Det kan vara ett frustrerande företag, oavsett om det handlar om väntan, sorteringen eller den faktiska körningen av en masking bara för att i nästa steg upptäcka att saker och ting fortfarande är smutsiga. De flesta av oss har dock inget val utan måste göra det. Som tur är finns det en hel del knep som hjälper dig att tvätta mer effektivt. Gör dig själv en tjänst och se till att allt går så smidigt som möjligt på tvättdagen. Detta kommer i förlängningen att göra resten av ditt liv enklare. Klicka igenom det här galleriet för att ta del av de absolut bästa knepen och tipsen.


Så firas Mors dag runt om i världen

Mors dag är en speciell dag som ger oss en möjlighet att uttrycka vår tacksamhet för mammor och modersfigurer i stort. Det finns olika datum och sätt att fira mammor på beroende på var i världen du befinner dig och i vissa länder har religiösa eller kulturella högtider som kretsar kring kvinnor och familjer utvecklats till specifika firanden. Sedan finns det många ställen där man visar sin kärlek genom att överösa mammor med kort, choklad och blommor. En sak är dock gemensam för alla platser, och det är den obestridliga kärleken och respekten för våra fina mammor. Kolla in det här galleriet för att ta reda på hur Mors dag firas runt om i världen.


Minns du när dessa skalliga stjärnor fortfarande hade hår?

Hår spelar en viktig roll för hur vi uppfattar andra. Att bli skallig förknippas ofta med åldrande, men det är inte alltid den avgörande faktorn. Vissa människor börjar tappa håret i unga år, och en kal hjässa blir deras signaturlook. Precis som resten av oss ser vissa kändisar bättre ut utan hår än andra. Vi har sammanställt en samling bilder på dina favoritstjärnor när de hade läckra lockar, samt deras nuvarande släta tillstånd. Ta en titt och bestäm själv vilken stil som passar dem bäst. Klicka bara igenom för att se hur dessa kändisar såg ut med hår.


Vad är digitalt mode, och varför trendar det?

De allra flesta känner till begreppet "förstärkt verklighet" i vissa sammanhang. Många gamers är till exempel bekanta med interaktiva upplevelser där man kombinerar verkligt innehåll och datorgenererat dito. Inom mode har vi bara sett början av förstärkt verklighet, men vissa tillämpningar hotar att störa balansen i branschen. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer om digitalt mode.


Medvetet skrivande: kreativa tips för mental hälsa

Att bibehålla din mentala hälsa i dagens värld kan vara utmanande. Ett effektivt sätt att organisera sina tankar är emellertid att skriva dagbok. Att skriva hjälper oss nämligen att formulera våra känslor. Fast ibland är det svåraste att veta vad man ska skriva om. Den här guiden ger dig tips som är speciellt utformade för att förbättra din mentala hälsa och ditt allmänna välbefinnande. De här tipsen främjar självreflektion och känslomässig utforskning. Sträva efter att införliva dessa skrivanvisningar i din dagliga eller veckovisa rutin så att du skapar ett konsekvent och värdefullt utrymme för reflektion. Är du nyfiken? Klicka då vidare!


Allt du behöver veta om agorafobi och hur du hanterar det

Agorafobi (i folkmun "torgskräck") kännetecknas av en intensiv rädsla för offentliga platser eller situationer som kan vara svåra att ta sig ur eller få hjälp i. Denna rädsla kan ge upphov till undvikande beteenden, vilket ofta gör det svårt för den drabbade att lämna hemmet eller delta i vardagliga aktiviteter. Hur plågsamma symptomen än må vara finns det dock behandlingsalternativ som syftar till att minska de negativa effekterna av tillståndet i fråga. Klicka igenom det här galleriet om du vill veta mer om agorafobi – från symptomen till de olika copingstrategierna.


20 hundraser som inte fäller

Planerar du att adoptera en hund, men är inte sugen på att få huset och kläderna täckta av päls? Inga problem! Flera hundraser fäller väldigt lite eller kräver minimal grooming. Här är en lista på 20 hundraser som fäller lite eller ingen päls alls. OBS: folk som är allergiska mot hundar reagerar i huvudsak på protein i huden eller saliven, så prata med en läkare innan du adopterar någon hund.


Det svenska begreppet "lagom"

De nordiska länderna är kända för att ligga högt när det gäller lycka och en allmän känsla av välbefinnande bland befolkningen. Kan det vara så att de har några visdomsord som alla kan lära sig av? Du har kanske hört talas om hygge, ett danskt koncept som handlar om att ha det mysigt och dela små stunder av lycka med andra. Men hur är det egentligen med lagom? En svensk term som översatt betyder "inte för lite, inte för mycket. Precis lagom". Tanken är att skapa ett lyckligt liv med hjälp av balans, så att man lämnar tillräckligt åt andra. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig mer om det här konceptet!


Hur mycket av hudvården absorberas, egentligen?

För många av oss har nattlig hudvård blivit ett led i vår omtanke om oss själva. Faktum är att hudvård ofta har företräde framför smink då rengöring, skydd och återfuktning av huden ses som absolut avgörande för att åldras med stil, men har du någonsin frågat dig hur mycket som faktiskt absorberas? Av det som gör det, kan delar av det göra mer skada än nytta? Klicka vidare för att ta reda på hur stor skillnad dina favoritprodukter faktiskt gör för hudens hälsa och lyster.


Populärt hudvårdstips trendar på sociala medier – men nu varnar läkare

Naturliga hudvårdsmedel är just nu populära, men har det gått för långt?


Här är kattraserna som lever längst – nya studien avslöjar

Ny forskning från Storbritannien och Taiwan, visar vilka kattraser som har längsta förväntade livslängden. Studien redogör även för vilka kattraser som lever kortast.


Den ultimata guiden för dig som vill börja podda

Har du alltid drömt om att dela dina tankar och idéer med en större publik? Kanske har du sett influencers intervjua olika gäster och dela sina inspirerande visdomsord med omvärlden och tänkt för dig själv: "Det där kan jag göra." Tja, vad väntar du på? Nu har du möjlighet att förverkliga dina drömmar! Det är inte bara roligt och spännande att starta en egen podd – med rätt vägledning och stöd kan det dessutom vara ganska enkelt! Poddar har ökat enormt i popularitet då människors hunger efter information är större än någonsin och vi, som tur är, lever i en värld där tillgången till resurser blir bättre för var dag som går. Så, är du sugen på att börja podda själv men osäker på var eller hur du ska börja? Den här guiden leder dig rätt, från början till slut! Klicka vidare för att läsa mer om hur du startar och lyckas med din egen podcast!


30 tecken på att du lever i det förflutna

Är dagens teknik frustrerande eller förvirrande för dig? Du kanske helt enkelt är ointresserad av att förändras i takt med tiden eller så ser du inte detta som en lönsam satsning. Oavsett det specifika skälet kan man säga att du är fast i det förflutna. Att leva i det förflutna känns som hemma för vissa och det är inget fel med att leva i enklare tider trots moderna innovationer. Däremot finns det definitivt några tydliga tecken på att du föredrar att leva i det förflutnas gyllene dagar! Vilka av de här sakerna gör du fortfarande? Klicka vidare för att utforska 30 tecken på att du lever i det förflutna.


Utforska de egenskaper som gör katter till ‘framtidens husdjur’

Katter, kända för sina naturliga förmågor att leka, springa och hoppa, befäster sin position som husdjur i framtiden. En gång betraktade som självständiga och mystiska, ses katter alltmer som trogna följeslagare till sina ägare.


Så får du gratis fika från OKQ8 när du fyller år

OKQ8 ger bort gratis födelsedagsfika, men bara till vissa kunder. Här får du veta vad som krävs för att få en gratis fika.


Verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna

Personlighetsarketyper beskrevs först av psykoanalytikern Carl Jung på 1800-talet. Enkelt uttryckt utgörs dessa av karaktärsdrag och beteendetendenser som tillsammans formar en karaktär som människor kan relatera till. I varumärkessammanhang finns det tolv klassiska arketyper. Dessa täcker hela spektrat av varumärkestyper, från varumärken vars främsta mål är komfort till de som vill skapa spänning. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att se några verkliga exempel på de tolv varumärkesarketyperna.


Mondelez återkallar populära Marabou-chokladkakor: Utgör hälsorisk

Chokladkakorna utgöra hälsorisk.


Varnar för vårsolen: Alldeles för lite kräm

Efter en lång och i delar av landet solfattig vinter har våren äntligen gjort entré. Hur bör man tänka kring att vara ut i den efterlängtade vårsolen? Läkaren och doktoranden Marta Laskowski svarar på frågor kring sol och solskydd.


Fantastisk HDR-funktion får fram nya detaljer i dina gamla bilder

Med en ny funktion i Lightroom och Photoshop kan du få fram en fantastisk detaljrikedom i dina gamla bilder. Här visar vi hur du gör.


Bemästra konsten att ta en tupplur

Kommer du någonsin på dig själv med att slumra till under dagen? Det är här tupplurar kommer in i bilden. Det kan vara ett användbart verktyg för att förbättra din mentala hälsa och skarpsynthet. Du kan också känna dig piggare och få kraft att ta itu med resten av dagen. Med hjälp av de tips som ingår i den här guiden kan du maximera din begränsade tid och få ut det mesta av din tupplur. Är du redo? Klicka vidare för att utforska power naps och hur de kan hjälpa dig redan idag!


Kärlek på jobbet – tips och vanliga fallgropar

Kärlek på jobbet är ganska vanligt. Vi tillbringar trots allt flera timmar om dagen, nästan varje dag, med våra kollegor, så det är inte alls otänkbart att attraktion utvecklas förr eller senare. Det kan handla om allt från lättsamma flirtar till långvariga förhållanden och kan funka alldeles utmärkt eller slå fruktansvärt fel. Dejting på arbetsplatsen är en känslig fråga och det är värt att tänka efter före. Det kan få både personliga återverkningar och drabba såväl arbetsgivare som kollegor. I det här galleriet ger vi dig tips på hur du hanterar en romantisk relation på jobbet och undviker de vanligaste fallgroparna. Klicka vidare för att ta reda på vad du bör och inte bör göra när du har fattat tycke för en kollega.


Städtrick som kommer att göra ditt liv lättare

Internet är fullt av tips och tricks när det kommer till städning. Vissa fungerar medan andra lämnar en hel del att önska. Och med så många alternativ att välja mellan, hur ska du kunna veta vilka du bör prova? Tja, vi gör beslutsfattandet lite lättare för dig genom att välja ut några av de bästa städtricken där ute, precis i rätt tid för årets vårstädning! Klicka igenom det följande galleriet för att lära dig några nya städtrick som kommer att göra ditt liv enklare.


Om du upplever håravfall kan det vara ett tecken på något väldigt allvarligt

Håravfall kan betyda mer än du kanske tror.


Skillnaden mellan ångest och ångestsyndrom

Om du känner dig orolig strax innan en presentation eller tenta är det förmodligen helt normalt. Faktum är att det finns alla möjliga situationer i livet som framkallar hälsosamma oroskänslor. Om du däremot känner ständig oro inför situationer som högst troligt aldrig kommer att inträffa och oroar dig till den grad att det stör ditt dagliga liv kan du ha att göra med ångestsyndrom. Även om det kan vara svårt att skilja på normal ångest och faktiskt ångestsyndrom finns det vissa saker du bör hålla utkik efter. Kolla in det här galleriet för att ta reda på mer.


Den perfekta spellistan för livets alla ögonblick

Har du någonsin tänkt att vissa låtar verkar vara skapade just för dig? En del texter ger oss mod att övervinna hinder, medan andra sånger förmedlar glädjen i en förälskelse eller smärtan i ett brustet hjärta. Det går inte att komma ifrån att många låtar har förmågan att inspirera oss i våra liv. Vilken låt passar bäst in på det som händer dig just nu? Klicka dig vidare i galleriet för att hitta den perfekta låten!


Prins Williams resa signalerar förbättring i Kate Middletons hälsotillstånd

Prins William har nyligen genomfört en längre resa, vilket kan tyda på att hans fru, Kate Middleton, som kämpar med cancer, mår bättre.


Sött video: Gris demonstrerar etikett genom att använda bestick under måltid

De senaste dagarna har en imponerande och gullig video blivit viral på sociala medier. Den visar en gris som äter gröt med en sked.


Fördelarna med att dagdrömma

Vare sig du är en van dagdrömmare eller bara gör det ibland så gör vi alla det emellanåt. Det kan vara i väntan på bussen eller som ett sätt att skjuta upp den där fruktade uppgiften på jobbet. Att låta tankarna vandra iväg är ett bra sätt att få en paus under en hektisk dag. För den som gillar att dagdrömma finns det som tur är mycket att berätta om detta. Faktum är att det faktiskt finns många bevisade fördelar med att dagdrömma. Är du nyfiken? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig mer.


Så gör du om din partner vägrar prata allvar: "Ta en..."

Att kommunicera med sin partner kan vara svårt, speciellt om man är den enda som tar initiativ till viktiga pratstunder. Nyheter24 har pratat med Kalle Norwald, sexolog och terapeut, som avslöjar hur man får sin partner att öppna upp.


Klimakteriet senare eller inte alls?

Om kvinnor fortsätter att få barn senare i livet kan en följd bli att även klimakteriet blir förskjutet. Det menar flera av de forskare som The Atlantic pratat med. Can humans ever break free of menopause? Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Tecken på tvivelaktiga terapeuter och rådgivare

Din terapi handlar först och främst om att du ska läka och återhämta dig, men om sessionerna inte hjälper har du ingen som helst skyldighet att fortsätta. Bra terapeuter har sina klienters bästa för ögonen, men alla terapeuter passar inte just dig. I vissa fall kan det till och med vara svårt att avgöra exakt varför behandlingen inte fungerar, varför det är viktigt att känna igen vissa varningstecken som faktiskt kan ha att göra med terapeuten i sig. Om du känner dig osäker, kolla in det här galleriet med olika varningstecken som du inte bör ignorera. Klicka vidare!


Så kan du använda aluminiumfolie för att hålla mygg och andra insekter borta

Säsongen för irriterande insekter har börjat.


Y-kromosomen håller på att försvinna – så vad händer med män?

Kromosomerna som visar en människas kön är XX och XY. Faktum är att vi får en av varje från våra föräldrar. Kvinnor kan bara överföra X-kromosomen, medan det är manliga spermier som avgör om ett barn blir av kvinnligt kön (X) eller manligt kön (Y). Så, vad händer om Y-kromosomen är på tillbakagång? Betyder det att det kommer att finnas färre män på planeten? Vad får då detta för konsekvenser för vår art och dess överlevnad? Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på vad som kan hända om Y-kromosomen försvinner.