Livsstil

Trending:


Rolig video: Rädda katter är kapabla till otroliga saker

Den roliga videon som visar en sammanställning av ögonblick där rädda katter bevisade att de kan göra allt får internetanvändare att skratta högt!


Dessa raser är de bästa familjehundarna

Det kan vara en utmaning att hitta den perfekta hunden för just din livsstil, inte minst om du har familj. Det finns trots allt inget som är viktigare än våra barns trygghet och välmående. Så, vilka raser utgör de bästa familjehundarna? Kolla in galleriet för att ta reda på det!


Städtrick som kommer att göra ditt liv lättare

Internet är fullt av tips och tricks när det kommer till städning. Vissa fungerar medan andra lämnar en hel del att önska. Och med så många alternativ att välja mellan, hur ska du kunna veta vilka du bör prova? Tja, vi gör beslutsfattandet lite lättare för dig genom att välja ut några av de bästa städtricken där ute, precis i rätt tid för årets vårstädning! Klicka igenom det följande galleriet för att lära dig några nya städtrick som kommer att göra ditt liv enklare.


Stjärnpar som inte bor tillsammans

Att flytta ihop med sin partner är ofta en stor del av förhållandet. Det är trots allt genom att leva ihop som man verkligen lär känna varandra. Alla relationer tar dock inte den vändningen, ibland aldrig någonsin. En del par väljer ett ganska okonventionellt upplägg – de hoppar över sambobiten helt – trots att vissa faktiskt är gifta. Till dessa hör förvånande nog ett antal kändispar,! Klicka vidare för att lära känna kändisparen som är särbos.


Är det säkert att handla på AliExpress?

AliExpress är en gigantisk handelsplattform på nätet som inte alltid får de bästa recensionerna. Vi pratar om det bra och det dåliga med det kinesiska företaget.


Nyttiga mellanmål som håller dig på topp under dagen

Småätande har ofta negativa associationer, men om det görs på rätt sätt kan det vara ett fantastiskt sätt att öka näringsintaget, för att inte nämna hålla dig flytande när energin tryter. Personer som jobbar på kontor kan intyga att något gott att tugga på gör det lättare att ta sig igenom arbetsdagen. Oavsett om det är på morgonen eller eftermiddagen kan ett mellanmål ge mer energi, en efterlängtad paus och njutning för dina sinnen. Det finns dock bra och dåliga mellanmål, varav det senare kan vara något av en slippery slope. Klicka vidare för att ta del av några förslag på nyttiga mellanmål som ger sinnena en välbehövlig boost utan att kompromissa med midjemåttet.


Vad säger Bibeln om ilska?

Ilska är en del av människans omfattande känsloregister. Denna känsla upplevs ofta när vi anser att någon har behandlat oss fel eller befinner oss i någon annan situation som vi uppfattar som hotfull. Frustration, känslor av orättvisa och indignation kommer ofta på köpet. Det är fullständigt naturligt att känna ilska, såvida det inte stör våra egna och andras liv. Lyckligtvis finns det sätt på vilka vi kan hantera och uttrycka ilska. Faktum är att du kan vända dig till Bibeln som också erbjuder en del vägledning i ämnet. Om du någonsin har undrat vad Bibeln har att säga om ilska kommer du att uppskatta det här galleriet. Vi har sammanställt en rad avsnitt i Bibeln som handlar om ilska och möjliga tolkningar. Klicka vidare!


Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen

Att laga pasta till middag klarar de flesta av. Men att få till pastan så det blir sådär himmelskt god är inte lika vanligt. Men lagar man enligt Filip Poons drömrecept här nedanför så har ... The post Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen appeared first on Matbibeln.


Kreativa sysselsättningar att ägna sig åt som par

Att hålla romantiken vid liv är lika viktigt som att starta den! Har du någonsin funderat på att dela en hobby eller ett kreativt intresse med din partner? Oavsett om det handlar om att måla, laga mat eller lära sig en ny färdighet tillsammans, så lägger det gemensamma arbetet till nya lager i förhållandet och tillför friskhet och livskraft till den romantiska resa ni gör tillsammans. Är du nyfiken? Svep vidare för att se hur du kan hålla gnistan vid liv redan idag.


Enkla saker du gjort fel hela tiden

Man kan inte förneka att det finns många små saker i livet som är irriterande. Speciellt när man ska utföra enkla uppgifter som alltid verkar gå åt skogen. Har du någonsin trott att alla små köksolyckor du råkar ut för snart kan vara ett minne blott? Eller att du någonsin skulle lära dig att det finns ett tips för att skära bröd mer effektivt? Nu är det dags att läsa och bli förvånad. Kolla in dessa livsomvälvande tricks som gör de redan enkla uppgifterna mycket enklare!


Varning: Dessa hundraser är mest utsatta för stölder

Priserna på hundar har stigit de senaste åren, vilket tyvärr också har lett till en ökning av hundstölder.


5 ord avslöjar dina fotokunskaper

Här är fem ord som alltid får oss att sträcka oss efter skämskudden när vi hör dem användas fel eller missbrukas i fotovärlden.


Dessa fem ord gör din hund extra glad

Språk har en betydande påverkan på våra husdjur, och forskare från Storbritannien har nyligen utforskat vilka ord som påverkar hundar mest positivt.


Vanliga matlagningsmisstag och hur du åtgärdar dem

Många ryggar tillbaka av blotta tanken på matlagning. Det är inte direkt ett obligatoriskt ämne i skolan och såvida praktiska tips och tricks inte förs vidare i släkten kan alla sätt på vilka det går att totalförstöra en maträtt kanske göra dig avskräckt. Även om smaken inte blev vad du hoppades eller om konsistensen är alldeles galen kanske det inte är för sent. Kolla in dessa enkla åtgärder och se om maten går att rädda!


Viktiga vandringstips som alla bör känna till

Att vandra är en sysselsättning som många tycker om. Men det är däremot få som har möjlighet att göra det så ofta som de skulle vilja. Det är verkligen något speciellt med att vara ute i vildmarken och höra hur marken knastrar under kängorna. När vinden susar genom träden verkar det nästan som om vi återvänder till en enklare och mer avslappnad version av oss själva. Det är förmodligen en bra indikation på att vi borde komma ut och göra det oftare. Under en vandring är det emellertid mycket som kan gå fel (vilket också är troligt). Därför är det viktigt att vara så väl förberedd som möjligt. Vill du bli en vandringsexpert som tar täten ut i naturen så kan du klicka dig vidare i det här galleriet. Här hittar du de färdigheter, tips och tricks som du kommer att behöva för att lyckas på en vandringsexpedition.


Så blir du av med myror: Tre billiga och effektiva ingredienser som alla har hemma

När det varma vädret gör sitt intåg ökar även risken för myrinvasioner i hemmet.


Lektioner i kommunikation: vad du lär dig av att ha en rumskamrat

Att ha en rumskamrat är definitivt en snabbkurs i konsten att kompromissa och kommunicera, oavsett om det är i en studentkorridor på högskolan eller universitetet, i en livlig lägenhet i stan eller i ett mysigt hus i en förort. De sena kvällarna kan vara fyllda av skratt och nya minnen, men en och annan passiv-aggressiv lapp på kylskåpet understryker att livet med en rumskamrat är en resa i personlig utveckling. De lärdomar man kan dra av ett samboförhållande sträcker sig långt bortom att bara dela på hyran. Det kan handla om allt från att bemästra förhandlingskonsten till att upptäcka dolda talanger. Ta fram din favoritmugg och sätt dig bekvämt. Här utforskar vi den ovärderliga information som du kommer att få från den berg-och dalbana som det är att vara rumskamrat. Klicka vidare för att lära dig mer!


Sjukdomar som påverkar skelettet

Vi har skelettet att tacka för stöd och vår förmåga att stå rakt, böja och vrida oss. Faktum är att det bokstavligen håller oss uppe, så att vi inte bara kollapsar i en hög på marken! Tyvärr finns det en rad medicinska tillstånd som direkt eller indirekt påverkar skelettets hälsa och även de starkaste benen faller offer för ett antal sjukdomar som försvagar och försämrar benstrukturen. Vad är då viktigt att känna till, och hur kan vi se till att hålla vårt alldeles unika chassi intakt och i gott skick? Klicka vidare för att ta del av några benhårda fakta.


Det första fotografiet som någonsin tagits (och andra första fotografier)

Fotografering var en radikal förändring jämfört med bilder som skapats med färg, kol eller grafit. Med den nya tekniken kunde man fånga bilder av världen omkring oss och återskapa den, nästan som om man själv var närvarande i det ögonblicket. Det förändrade allt när det gällde att spela in och bevara historiska ögonblick, men även våra personliga liv. Idag har många av oss telefoner med kameror i fickan och vi tar fotografering för givet, men i början var saker och ting lite annorlunda. Har du någonsin funderat på hur det allra första fotografiet såg ut? Eller kanske vad det första digitala fotot handlade om? Klicka vidare i det här galleriet för att ta del av fotografins historia och se några av de allra mest ikoniska bilderna!


Skönhetstävlingen Miss AI sågas: ”Jättetöntigt”

I maj anordnas världens första skönhetstävling för AI-genererade influencers, Miss AI, rapporterar SR:s Kulturnytt. I en av grenarna bedöms ”deras skönhet, hur de för sig och deras unika svar på en rad frågor”. Opinionsbildaren och kroppsaktivisten Kajjan Andersson kallar det hela för ”fullkomligt bisarrt” och menar att det bidrar till skönhetshetsen i samhället. – Framförallt unga tjejer håller på att gå under av hur deras kroppar ska se ut....


Allt du behöver veta om kvinnors psykiska hälsa i samband med graviditet

Trots förekomsten och effekterna av psykisk ohälsa bland kvinnor i samband med graviditet förbises det ofta och blir därmed sällan diagnostiserat eller adekvat behandlat. Det är viktigt att vi ökar allmänhetens och yrkeskårens medvetenhet om psykiska sjukdomar bland mödrar, stöttar de drabbade och strävar efter att avstigmatisera problemen med psykisk ohälsa. Genom att ta upp ämnet både online och personligen kan vi bidra till att lyfta fram utmaningarna vad gäller kvinnors psykiska hälsa i samband med graviditet. Ta del av samtalet redan i dag genom att klicka dig igenom det här galleriet och läsa mer om mödrars mentala hälsa.


Varför du bör sluta leka hobbypsykolog: Riskerna är stora

Många agerar med goda avsikter, men resultatet kan ändå bli felaktigt.


Väninnans iskalla fördömande av Meghan Markle

Det är ingen hemlighet att britterna tycker oerhört illa om Meghan Markle, 42.


Fakta om miljön som kan verka överraskande

Visste du att nästan två miljoner träd huggs ned dagligen för att möta den globala efterfrågan på toalettpapper? Eller att köttkonsumtion bidrar till utsläpp av växthusgaser? Och visste du att en återvunnen aluminiumburk kan spara tillräckligt med energi för att hålla en glödlampa tänd i 20 timmar? Att lära sig mer om miljön och vilken inverkan vår livsstil har på världen är sannerligen en upplysande, om än oroande, upplevelse. Samtidigt snurrar vår belägrade planet långsamt utom kontroll. Så, vilka fakta borde vi ha koll på? Klicka vidare för att låta dig upplysas – och oroas – av hur det verkligen står till med livet på jorden.


Därför är en axelväska den perfekta fotoväskan

En axelväska är ett smartare alternativ till mer klassiska fotoväskor. Du når utrustningen enklare och dessutom är komforten utmärkt.


Saker som fanns i var mans hem på sjuttiotalet, men som du sällan ser i dag

Blir du nostalgisk när du tänker tillbaka på sjuttiotalet? Då är det hög tid för en påminnelse om hur livet tedde sig då. Det fanns vissa föremål som man hittade i de allra flesta hem på den tiden – allt från blommönstrade möbler till skivspelare och färgade glasfat. Oavsett om det var bra, dåligt eller bara allmänt tacky var hemmen på 1970-talet onekligen unika! Om du inte hade den tvivelaktiga äran att leva på den tiden borde du definitivt ta en titt på hur det såg ut. Ta en resa i tiden genom att klicka igenom det här galleriet med 30 saker som fanns i var mans hem på sjuttiotalet, men som du sällan ser i dag.


Kritiserade fast fashion-jätten expanderar: Nu även hudvård och leksaker i sortimentet

Shein expanderar.


Inhemska stammar i södra Afrika

Om du bestämmer dig för att resa söderut på den afrikanska kontinenten möts du av influenser från ett flertal olika kulturer. I denna del av världen blandas modernism med äldre traditioner och även om det finns en del intressanta fakta om ursprungsbefolkningar i största allmänhet är stammarna i södra Afrika verkligen unika med tanke på såväl geografi som kolonialism. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa ett par rader om några av stammarna från denna del av världen.


Tre varningssignaler på dina fötter: Detta ska du vara uppmärksam på

Känslor och symptom som uppträder på fötterna kan ofta ignoreras, men de kan faktiskt avslöja viktiga tecken på allvarliga hälsotillstånd.


Populära varorna blir dyrare – riskerar att ta slut

Butikshyllorna avsedda för bär och sylt kan stå tomma i sommar. Flera bärhandlare larmar om att det finns för lite bärplockare i Sverige och att bären kan komma att bli en bristvara.


Därför har de flesta katter vita tassar

Om du har en huskatt är det mycket troligt att den har vita "sockor", det vill säga vita tassar. Detta är en särskilt intressant detalj som sällan ses hos vilda katter.


Sätt att spara el hemma

Att få räkningar är aldrig roligt! Men de måste betalas—detta är bara ett faktum i livet. Den goda nyheten är dock att vissa saker kan göras för att lätta belastningen. Det bästa sättet att göra räkningarna mindre är att följa några viktiga energibesparande tips. Titta igenom detta galleri för att upptäcka sätt att spara el hemma!


Born to run: samspelet mellan genetik och kondition

Om du någonsin har undrat varför din bästa vän tycks älska att springa, medan du för egen del inte kan föreställa dig något värre, kan svaret ligga i din genetiska sammansättning. Du är inte nödvändigtvis lat eller omotiverad – troligen handlar det om att du bara inte är född att springa. Känner du dig lättad? Eller låter det för bra – och bekvämt – för att vara sant? Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer.


Tidernas 30 bäst säljande kvinnliga artister

När vi talar om några av världens bästa artister kommer vi osökt att tänka på fantastisk musik, mäktiga ballader och låtar som får det att riktigt spritta i benen. Med alla från Pink och Cher till Janet Jackson finns det oräkneliga kvinnliga musiker på marknaden, men frågan vi ställer oss i dag är vem av dem som har sålt flest skivor? Sitter du inne på svaret? Klicka igenom galleriet för att se om du har koll på topp tre!


Ett roligt videoklipp samlar hundar som äter på de mest bisarra sätten

Den roliga videon av flera hungriga hundar som blir påkomna när de äter på mycket bisarra sätt får internetanvändare att skratta högt!


Studie visar att även en mops kan bli en superdoftande hund

Enligt en ny studie kan idén om att vissa raser av husdjurshundar har bättre luktsinne än andra vara en myt.


Är du en känslomässig masochist?

Du kanske är bekant med begreppet "masochist". Det betecknar en person som finner njutning i sin egen smärta. Vissa människor uppnår sexuell tillfredsställelse i samband med smärtsamma och/eller förödmjukande handlingar, men dessa sker för det mesta i samförstånd och är mycket specifika för ett särskilt område i dessa människors liv. Viktigast av allt är att det inte går ut över människorna omkring dem. Känslomässiga masochister är å andra sidan människor som känner sig mest bekväma med att vara olyckliga och därmed gör allt de kan för att hänge sig åt negativitet. Människor med en självdestruktiv personlighet lever inte bara känslomässigt smärtsamma liv själva, utan de påverkar också livet för personerna i deras omgivning. Klicka igenom det följande galleriet för att få reda på vilka som är tecknen på en känslomässig masochist.


Här är åldrarna då vi är som mest ensamma

Det varnas för en ”ensamhetsepidemi”. Men det är i vissa faser av livet som ensamheten oftast slår till – och vad du tjänar är en av faktorerna som spelar in, enligt ny forskning.


Dessa nära händelser kunde ha förändrat historien som vi känner till den

Vi tror ofta att vi har klarat oss så här långt för att vi är ganska smarta, eller hur? Men när man ser tillbaka finns det massor av saker som kunde ha gått riktigt fel. Tänk bara på alla naturkatastrofer, globala hälsokriser och till och med våra egna misstag. Det är inte bara vår smarta överlevnadsförmåga som har tagit oss till 2000-talet, utan också en hel del tur. Genom att titta på historiens nära ögat-öden kan vi lära oss viktiga saker om hur vi undviker och hanterar framtida problem. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om de galna händelser som kunde ha förändrat eller till och med utplånat livet som vi känner det idag.


Vad mäter egentligen ett IQ-test?

IQ-testning är ett tema med mängder av intressanta upptäckter. Dessa tester började som ett enkelt sätt att se vilka barn som behövde lite extra hjälp i skolan, men jisses, saker och ting blev minst sagt komplicerade – och det snabbt! Med allt från sin roll som lärohjälpmedel till bedömning av "smarta" personer har IQ-testerna onekligen en intressant bakgrund. I det här galleriet tar vi en titt på just den bakgrunden. Vi går igenom testernas ursprung, vad de är tänkta att avslöja och hur det kommer sig att de fortfarande väcker uppståndelse. Klicka vidare för att ta del av IQ-testernas toppar och dalar!


Pizzeria gav bort gratis pizzor till behövande familjer

En pizzeria har vid flera tillfällen bjudit familjer som har det svårt ekonomiskt på pizza. Nu hyllas deras intiativ och många anser att pizzerian är ett föredöme.


Studie avslöjar: Det är hälsosamt för unga män att vara singel en tid

Att leva singellivet innan man går in i ett förhållande kan innebära avsevärda fördelar.


Så förändras dina sinnen med åldern – och så skyddar du dem

Det är ett faktum att våra sinnen förändras i takt med att vi åldras. Vår hörsel, syn, smak, lukt och beröring avtar i intensitet och dessa sensoriska förändringar kan påverka vår livsstil. Både synen och hörseln blir sämre. Dessutom reagerar inte våra hjärnor lika snabbt som de en gång gjorde och vi kan ha svårt att kommunicera, njuta av aktiviteter och interagera med andra människor. Sensoriska förändringar kan även leda till isolering. Vad kan vi då göra för att skydda våra sinnen? Klicka vidare för att ta reda på det.


Förslag på japanska recept som går bortom sushi

När vi talar om japansk mat är sushi förmodligen det första vi kommer att tänka på. Även om den rätten onekligen förtjänar sin status som en av Japans främsta delikatesser erbjuder "soluppgångens land" en anmärkningsvärd samling recept och måltidsförslag, varav många toppats med månghundraårig tradition. Så, nästa gång du är sugen på japansk mat, testa att hoppa över sushin och kolla längre ned i menyn i stället. Kolla in det här galleriet för inspiration och tips på några läckra alternativ.


Ta reda på vilken kändis som vore din fiende, enligt ditt stjärntecken

Som vi får lära oss redan i barndomen kommer man inte alltid överens med allt och alla i livet. Alla känner någon som av en eller annan anledning går en på nerverna. Detta gäller inte bara de vänner vi har i verkliga livet. De flesta har en kändis (eller två) som man helt enkelt inte tål. Om du någonsin har funderat över varför du finner en särskild kändis irriterande menar astrologer att ditt stjärntecken kan ligga bakom detta. Kolla in det här galleriet för att ta reda på vilken kändis som vore din fiende, enligt ditt stjärntecken.


Stek inte bacon i stekpanna – en titt på detta och du kommer aldrig laga bacon likadant igen

Att få till perfekt bacon är lättare sagt än gjort. Oftast blir det lite för mjukt eller lite för knaprigt. Älskar man bacon är det värt att ta en titt här nedanför. Där förklarar vi ... The post Stek inte bacon i stekpanna – en titt på detta och du kommer aldrig laga bacon likadant igen appeared first on Matbibeln.


Undvik dessa vanliga misstag: Så tvättar du ditt hår rätt

Det finns flera faktorer att tänka på när du tvättar håret.


Ny trend sprider sig bland föräldrar: Har aldrig sovit bättre

De senaste åren har användningen av en särskild tjänst blivit populär bland nyblivna föräldrar.


Hur korsar du benen? Svaret kan avslöja ett centralt personlighetsdrag

Hur korsar du benen? Svaret kan avslöja en central personlighetsdrag


”Man kunde läsa Auster utan att himla med ögonen”

Som person var han öppen och generös, som författare fängslande och oförutsägbar. Så beskriver författaren Lucy Sante sin avlidne vän och kollega Paul Auster i New York Times. Men framför allt var Auster välsignad med flödets gåva, skriver Sante. ”Man kunde läsa honom i timmar, medan hans intriger vände och vred sig.” SvD:s Josefin de Gregorio hyllar Paul Auster som en av få postmoderna författare som går att läsa utan att himla med ögonen....