Hälsa och träning

Trending:


Hur du kan utöva mindfulness när du pendlar

För dem som reser till jobbet kan den dagliga pendlingen vara en stressig tid. Det kan handla om försenad och överfull kollektivtrafik, köer, avstängda vägar eller aggressiva förare. Många gånger används pendlingstiden till att besvara e-postmeddelanden eller göra mentala att-göra-listor för de kommande dagarna. Men varför inte utnyttja den här tiden till att öva mindfulness? Forskning visar att det är ett utmärkt sätt att förbättra koncentrationen, minska stress och förbättra humöret. Om du vill veta hur du kan minska stressen på väg till och från jobbet kan du klicka vidare i det här galleriet.


ASTROLOGI: Se vad ditt husdjurs stjärntecken säger om det och hur kompatibelt det är med dig

Precis som med människor kan ditt husdjurs stjärntecken säga mycket om dess personlighet och kompatibilitet med dess ägare.


Populära chokladkakan återkallas – utgör hälsorisk

Mondelez International återkallar flera sorter av chokladkakan Marabou. De berörda sorterna är mjölkchoklad, havssalt, oreo, helnöt och schweizernöt.


Känner du dig utbränd? Så här kommer du till rätta med det

Utbrändhet är ett tillstånd av psykisk, känslomässig och fysisk utmattning som kännetecknas av utarmning, känslor av frånkoppling, cynism och minskad effektivitet. Världshälsoorganisationen har erkänt utbrändhet som ett syndrom som härrör från "kronisk stress på arbetsplatsen." Det finns många saker som kan orsaka den överdrivna och ihållande stressen som leder till utbrändhet, oavsett om det är yrket i sig, att ta hand om familjen, långa arbetspass eller daglig konsumtion av upprörande nyheter. Det finns oräkneliga anledningar att känna sig stressad och vi accepterar ofta detta som normen. Vi har blivit itutade att vi måste jobba hårdare än alla andra om vi vill lyckas och uppmuntras att sätta karriären framför vårt eget välbefinnande. Detta håller dock inte i längden. Syndromet i fråga berövar livet på glädje, får problem att verka oöverstigliga samtidigt som det gör det svårt att mobilisera tillräckligt med energi för att bry sig om någon eller något – än mindre ta hand om dig själv. Det kan hota ditt jobb, dina relationer och din hälsa och är ett allt vanligare problem som bara blir värre utan kunskapen om hur vi kommer tillrätta med det.Alla har upplevt stress och allmän otillfredsställelse på jobbet, men vi har lärt oss att en semester är ett tillfälle att "ladda batterierna". Människors utbrändhet blir dock ännu värre när de kommer tillbaka och inser att allt är som vanligt. Utbrändhet handlar dessvärre om mer än att bara känna sig tillfälligt överväldigad. För att göra etter värre är utbrändhet inte alltid så lätt att upptäcka. Det går inte heller över av sig självt och om det inte behandlas kan det ge upphov till allvarliga fysiska och psykiska sjukdomar som depression, hjärtsjukdomar och diabetes. Jaga dock inte upp dig över detta nu! Kolla in det följande galleriet för att ta reda på varningstecknen och effektiva tekniker för att både förebygga och hantera utbrändhet.


Vad är digitalt mode, och varför trendar det?

De allra flesta känner till begreppet "förstärkt verklighet" i vissa sammanhang. Många gamers är till exempel bekanta med interaktiva upplevelser där man kombinerar verkligt innehåll och datorgenererat dito. Inom mode har vi bara sett början av förstärkt verklighet, men vissa tillämpningar hotar att störa balansen i branschen. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer om digitalt mode.


Utforska de egenskaper som gör katter till ‘framtidens husdjur’

Katter, kända för sina naturliga förmågor att leka, springa och hoppa, befäster sin position som husdjur i framtiden. En gång betraktade som självständiga och mystiska, ses katter alltmer som trogna följeslagare till sina ägare.


Hur mycket av hudvården absorberas, egentligen?

För många av oss har nattlig hudvård blivit ett led i vår omtanke om oss själva. Faktum är att hudvård ofta har företräde framför smink då rengöring, skydd och återfuktning av huden ses som absolut avgörande för att åldras med stil, men har du någonsin frågat dig hur mycket som faktiskt absorberas? Av det som gör det, kan delar av det göra mer skada än nytta? Klicka vidare för att ta reda på hur stor skillnad dina favoritprodukter faktiskt gör för hudens hälsa och lyster.


Sött video: Gris demonstrerar etikett genom att använda bestick under måltid

De senaste dagarna har en imponerande och gullig video blivit viral på sociala medier. Den visar en gris som äter gröt med en sked.


Så får du gratis fika från OKQ8 när du fyller år

OKQ8 ger bort gratis födelsedagsfika, men bara till vissa kunder. Här får du veta vad som krävs för att få en gratis fika.


Stor brist på frukostfavoriten – kan vara slut i veckor

Det råder just nu brist på kvarg i flera butiker runtom i landet. – Förhoppningsvis är vi ikapp inom några veckor, säger Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige, till Nyheter24.


30 tankeväckande filosofiska frågeställningar

Är du redo för lite hjärngympa? I det här galleriet tar vi oss an allt från universums mysterier till vad som får igång oss som människor. Du kan se det som ett samtal med goda vänner om livets stora frågor – till exempel, om vi egentligen bara lever i en gigantisk simulering eller vad lycka egentligen innebär. Inte överdrivet djuplodande, bara några riktigt intressanta frågor som mycket väl kan ändra hur du ser på världen. Så, är du redo att ta en paus från vardagen och dyka lite djupare? Klicka vidare för att börja utforska dessa frågor tillsammans med oss!


Förläng kamerans batteritid med fem lätta knep

Om batteriet börjar ta slut kan du använda de här knepen för att förlänga batteritiden och ta fler bilder.


Det tycker svenskarna är mest avtändande med sin partner

Det är lätt att börja irritera sig över saker som sin partner gör. Men vad tycker egentligen svenskarna är allra mest avtändande?


Fantastisk HDR-funktion får fram nya detaljer i dina gamla bilder

Med en ny funktion i Lightroom och Photoshop kan du få fram en fantastisk detaljrikedom i dina gamla bilder. Här visar vi hur du gör.


Vilka barn har fötts i Vita huset?

Vita huset är en ganska osannolik plats att födas på. Det finns dock både en och två ungar som sett dagens ljus i den amerikanska presidentens officiella bostad. Bebisar har ända sedan tidigt 1800-tal fötts i detta historiska landmärke, men förvånande nog har inte alla varit släkt med presidenten. Faktum är att vissa av dem inte ens har fötts fria. I det här galleriet får du veta hur många barn som fötts i Vita huset och vilka de var. Klicka vidare för att ta del av deras fascinerande berättelser.


Den ultimata guiden för dig som vill börja podda

Har du alltid drömt om att dela dina tankar och idéer med en större publik? Kanske har du sett influencers intervjua olika gäster och dela sina inspirerande visdomsord med omvärlden och tänkt för dig själv: "Det där kan jag göra." Tja, vad väntar du på? Nu har du möjlighet att förverkliga dina drömmar! Det är inte bara roligt och spännande att starta en egen podd – med rätt vägledning och stöd kan det dessutom vara ganska enkelt! Poddar har ökat enormt i popularitet då människors hunger efter information är större än någonsin och vi, som tur är, lever i en värld där tillgången till resurser blir bättre för var dag som går. Så, är du sugen på att börja podda själv men osäker på var eller hur du ska börja? Den här guiden leder dig rätt, från början till slut! Klicka vidare för att läsa mer om hur du startar och lyckas med din egen podcast!


Populärt hudvårdstips trendar på sociala medier – men nu varnar läkare

Naturliga hudvårdsmedel är just nu populära, men har det gått för långt?


Börja med djurfotografering

Här hjälper vi dig att komma nära djur ute i naturen, och vi vägleder dig till den bästa utrustningen och de bästa kamerainställningarna när du fotograferar djur.


Om du upplever håravfall kan det vara ett tecken på något väldigt allvarligt

Håravfall kan betyda mer än du kanske tror.


Saker som dina föräldrar verkligen hade rätt om

De som bär ansvaret för oss när vi är barn är oftast de första som ger oss råd. Dessa personer är ofta, men inte alltid, våra föräldrar. När vi växte upp fick vi alla höra våra föräldrar säga åt oss att "göra det här" eller "inte göra det där". De varnade oss ständigt för att vara försiktiga med det ena och det andra, men när vi ifrågasatte dem fick vi oftast ett svar som "du kommer att förstå när du blir äldre" eller något i den stilen. Det visade sig att våra föräldrar faktiskt hade rätt om en hel del saker. Säkert mer än vi vill erkänna. Klicka vidare i det här galleriet för att se om du håller med.


Hur du kan tjäna lite extra pengar 2024

Letar du efter en extra inkomstkälla i år? Det kan vara tufft att klara utgifterna, särskilt när man har familj. Här är några användbara tips som kan hjälpa till att lösa det! Bekanta dig med över 20 extrajobb som du kan utföra hemifrån. Klicka igenom galleriet för att lära dig mer.


Läkarens varning: Smörjer för lite och för sällan

Många blir glada när solen äntligen börjar värma, men det är viktigt att inte glömma solskyddet. Många smörjer in sig både för lite och för sällan, säger Marta Laskowski, ST-läkare inom hud- och könssjukdomar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till TT. – Man bör återapplicera varannan timme och efter bad – även om solkrämen är vattenresistent. Till en helkroppsinsmörjning går det åt ungefär sju teskedar, säger hon. Hon påpekar också att...


Y-kromosomen håller på att försvinna – så vad händer med män?

Kromosomerna som visar en människas kön är XX och XY. Faktum är att vi får en av varje från våra föräldrar. Kvinnor kan bara överföra X-kromosomen, medan det är manliga spermier som avgör om ett barn blir av kvinnligt kön (X) eller manligt kön (Y). Så, vad händer om Y-kromosomen är på tillbakagång? Betyder det att det kommer att finnas färre män på planeten? Vad får då detta för konsekvenser för vår art och dess överlevnad? Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på vad som kan hända om Y-kromosomen försvinner.


Nu börjar myggsäsongen: Så håller du dem borta

När en mygga sticker och suger blod lämnar den inte bara ett rött, kliande märke utan också en känsla av obehag och irritation.


Orsaker till att folk dör i sömnen

De vanligaste dödsorsakerna skiljer sig något beroende på land, men några av dem har en sak gemensamt, nämligen att de inträffar medan personen sover. Bara tanken på att gå och lägga sig och aldrig mer vakna kan vara hisnande, men att dö i sömnen kan faktiskt vara ett fridfullt sätt att kila vidare. Människor runt om i världen dör i sina sängar varje natt, men vilka är de främsta orsakerna? I det här galleriet får du reda på just det. Klicka vidare!


Skillnaden mellan ångest och ångestsyndrom

Om du känner dig orolig strax innan en presentation eller tenta är det förmodligen helt normalt. Faktum är att det finns alla möjliga situationer i livet som framkallar hälsosamma oroskänslor. Om du däremot känner ständig oro inför situationer som högst troligt aldrig kommer att inträffa och oroar dig till den grad att det stör ditt dagliga liv kan du ha att göra med ångestsyndrom. Även om det kan vara svårt att skilja på normal ångest och faktiskt ångestsyndrom finns det vissa saker du bör hålla utkik efter. Kolla in det här galleriet för att ta reda på mer.


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


Män och cancer: 20 tecken du aldrig bör ignorera

Något av det viktigaste du kan göra är att vara medveten om din egen hälsa. När din kropp ger dig tecken på att något är fel, betyder det vanligtvis att det är dags att gå till en läkare och få en professionell bedömning innan det är för sent. Här är 20 tecken som aldrig bör ignoreras.


Varför bär många högintelligenta personer alltid samma kläder?

Steve Jobs sågs exempelvis ofta iklädd en svart polotröja.


Bryggeriet undviker konkurs – ”Sveriges godaste must” räddas

"Sveriges godaste must" räddas. Det konkursdrabbade Nyckelbryggerier köps upp och lever vidare.


Krönika: Färgkoda antagonisten, tack!

Tio personer i svarta kläder slåss. En eller nio är goda. Tre personer knockas. Wohoo! Eller? Vilka är onda? Vem är det meningen att jag ska heja på? De ser ju likadana ut! Ta till exempel nya Ronja Rövardotter, när Mattiasrövarna möter Borkarövarna i skogen. Alla rövarna är män. Med skägg. I rustning. Och hjälm. […]


Så firas Mors dag runt om i världen

Mors dag är en speciell dag som ger oss en möjlighet att uttrycka vår tacksamhet för mammor och modersfigurer i stort. Det finns olika datum och sätt att fira mammor på beroende på var i världen du befinner dig och i vissa länder har religiösa eller kulturella högtider som kretsar kring kvinnor och familjer utvecklats till specifika firanden. Sedan finns det många ställen där man visar sin kärlek genom att överösa mammor med kort, choklad och blommor. En sak är dock gemensam för alla platser, och det är den obestridliga kärleken och respekten för våra fina mammor. Kolla in det här galleriet för att ta reda på hur Mors dag firas runt om i världen.


Allt du behöver veta om agorafobi och hur du hanterar det

Agorafobi (i folkmun "torgskräck") kännetecknas av en intensiv rädsla för offentliga platser eller situationer som kan vara svåra att ta sig ur eller få hjälp i. Denna rädsla kan ge upphov till undvikande beteenden, vilket ofta gör det svårt för den drabbade att lämna hemmet eller delta i vardagliga aktiviteter. Hur plågsamma symptomen än må vara finns det dock behandlingsalternativ som syftar till att minska de negativa effekterna av tillståndet i fråga. Klicka igenom det här galleriet om du vill veta mer om agorafobi – från symptomen till de olika copingstrategierna.


De söta gamla damerna som blev brutala mördare

En söt liten gammal dam är kanske inte den första typen av gärningsman som dyker upp när man tänker på en mördare. För många förväntas äldre kvinnor vara snälla mormödrar som bakar kakor och smyger med presenter. Men i det här galleriet visar vi dig att även äldre kvinnor kan begå de mest fruktansvärda av brott. De har alla haft olika anledningar till att göra det, antingen för pengar, hämnd eller till och med som svar på påstådda meddelanden från Gud. Oavsett anledning har dessa äldre mördare i vissa fall begått så våldsamma brott att domstolarna dömt dem till livstids fängelse, trots deras höga ålder. Klicka vidare och möt några av de mest skräckinjagande äldre mördarna genom tiderna.