Hälsa och träning

Trending:


Allt du behöver veta om agorafobi och hur du hanterar det

Agorafobi (i folkmun "torgskräck") kännetecknas av en intensiv rädsla för offentliga platser eller situationer som kan vara svåra att ta sig ur eller få hjälp i. Denna rädsla kan ge upphov till undvikande beteenden, vilket ofta gör det svårt för den drabbade att lämna hemmet eller delta i vardagliga aktiviteter. Hur plågsamma symptomen än må vara finns det dock behandlingsalternativ som syftar till att minska de negativa effekterna av tillståndet i fråga. Klicka igenom det här galleriet om du vill veta mer om agorafobi – från symptomen till de olika copingstrategierna.


Det tycker svenskarna är mest avtändande med sin partner

Det är lätt att börja irritera sig över saker som sin partner gör. Men vad tycker egentligen svenskarna är allra mest avtändande?


Viktiga tips och tricks för att förebygga brott

Det är oerhört viktigt med säkerhet. I folksamlingar, på nätet eller om du ensam på kvällen vid en busshållplats. Risken för att utsättas för brott är ständigt närvarande. Därför är det logiskt att ställa sig frågan hur vi kan skydda oss mot dessa hot. Vare sig det handlar om att undvika ficktjuvar eller att se till att du alltid är förberedd på nödsituationer är dessa tips och tricks för att förebygga brott ett måste för alla som vill skydda sig. Är du nyfiken? Klicka då vidare i galleriet för att lära dig hur du håller både dig själv och din familj säkra.


Män och cancer: 20 tecken du aldrig bör ignorera

Något av det viktigaste du kan göra är att vara medveten om din egen hälsa. När din kropp ger dig tecken på att något är fel, betyder det vanligtvis att det är dags att gå till en läkare och få en professionell bedömning innan det är för sent. Här är 20 tecken som aldrig bör ignoreras.


Andel män i tvångsarbete ökar i Sverige

Fler män och pojkar upptäcks i tvångsarbete i Sverige. Men kvinnor och flickor är fortfarande de som utsätts mest, enligt nya siffror från Jämställdhetsmyndigheten. Under 2023 identifierades 189 personer som exploaterades som arbetskraft och 182 personer som exploaterades för sexuella ändamål i Sverige. Det framgår av en sammanställning om människohandel som Jämställdhetsmyndigheten gjort. Förra året är första gången som det upptäckts fler fall...


Analys: Swifts plågsamt mediokra klädstil är genial

Vad är egentligen grejen med Taylor Swift? Frågan är på allas läppar inför megastjärnans Sverigebesök. Journalisten Helle Schunnesson lyfter fram Swifts texter i ett inslag i SVT. – Hon är väldigt bra på att berätta historier. Men hon är också poetisk och har humor i språket. I texterna finns referenser från hennes liv med ledtrådar som blir en lek för fansen, säger hon. I SvD tar Alice Aveshagen upp det hon ser som Taylor Swifts ”plågsamt...


Katter kan tränas att använda toaletten, men experter varnar för risker

Har du någonsin funderat på att lära din katt att använda toaletten? Trots att det verkar mycket praktiskt kan de potentiella riskerna med denna praxis överväga fördelarna, enligt experter inom kattbeteende.


Bild-Extra: Kungens mys i trädgården med Silvia på Öland

Sedan ett par år tillbaka är det alltid spännande utomhusutställningar i Sollidens slottspark på Öland. Nu har kungaparet invigt årets utställningar.


Så firas Mors dag runt om i världen

Mors dag är en speciell dag som ger oss en möjlighet att uttrycka vår tacksamhet för mammor och modersfigurer i stort. Det finns olika datum och sätt att fira mammor på beroende på var i världen du befinner dig och i vissa länder har religiösa eller kulturella högtider som kretsar kring kvinnor och familjer utvecklats till specifika firanden. Sedan finns det många ställen där man visar sin kärlek genom att överösa mammor med kort, choklad och blommor. En sak är dock gemensam för alla platser, och det är den obestridliga kärleken och respekten för våra fina mammor. Kolla in det här galleriet för att ta reda på hur Mors dag firas runt om i världen.


Fördelarna med att dagdrömma

Vare sig du är en van dagdrömmare eller bara gör det ibland så gör vi alla det emellanåt. Det kan vara i väntan på bussen eller som ett sätt att skjuta upp den där fruktade uppgiften på jobbet. Att låta tankarna vandra iväg är ett bra sätt att få en paus under en hektisk dag. För den som gillar att dagdrömma finns det som tur är mycket att berätta om detta. Faktum är att det faktiskt finns många bevisade fördelar med att dagdrömma. Är du nyfiken? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig mer.


Grymma tvättknep du bara måste känna till

Alla har vi någon aspekt med att tvätta som vi bara avskyr. Det kan vara ett frustrerande företag, oavsett om det handlar om väntan, sorteringen eller den faktiska körningen av en masking bara för att i nästa steg upptäcka att saker och ting fortfarande är smutsiga. De flesta av oss har dock inget val utan måste göra det. Som tur är finns det en hel del knep som hjälper dig att tvätta mer effektivt. Gör dig själv en tjänst och se till att allt går så smidigt som möjligt på tvättdagen. Detta kommer i förlängningen att göra resten av ditt liv enklare. Klicka igenom det här galleriet för att ta del av de absolut bästa knepen och tipsen.


Prins Williams resa signalerar förbättring i Kate Middletons hälsotillstånd

Prins William har nyligen genomfört en längre resa, vilket kan tyda på att hans fru, Kate Middleton, som kämpar med cancer, mår bättre.


Vårens härligaste drink: Så frisk och smarrig att gästerna kommer svimma

Äntligen kan vi, efter en lång, kall vinter, blicka framåt mot en härlig och förhoppningsvis varm sommar. Med sommaren kommer sol, bad, semester – och smarriga drinkar såklart! Receptet här nedanför är så enkelt och ... The post Vårens härligaste drink: Så frisk och smarrig att gästerna kommer svimma appeared first on Matbibeln.


Populärt hudvårdstips trendar på sociala medier – men nu varnar läkare

Naturliga hudvårdsmedel är just nu populära, men har det gått för långt?


Vilka personer har dött i Vita huset?

Under de mer än 200 år som Vita huset har funnits har tusentals människor både bott i, arbetat i och besökt huset. Men hur många har egentligen dött där? Antalet är faktiskt förvånansvärt lågt, men det inkluderar presidenter, första damer och många andra. Den 4 maj 2024 kraschade en bilist in i Vita husets grind och dog. Men vad vet vi om dem som har gått bort i presidentens officiella bostad i Washington D.C.? Klicka vidare i det här galleriet för att lära dig allt om de människor som dog i Vita huset och deras berättelser.


Fantastisk HDR-funktion får fram nya detaljer i dina gamla bilder

Med en ny funktion i Lightroom och Photoshop kan du få fram en fantastisk detaljrikedom i dina gamla bilder. Här visar vi hur du gör.


Y-kromosomen håller på att försvinna – så vad händer med män?

Kromosomerna som visar en människas kön är XX och XY. Faktum är att vi får en av varje från våra föräldrar. Kvinnor kan bara överföra X-kromosomen, medan det är manliga spermier som avgör om ett barn blir av kvinnligt kön (X) eller manligt kön (Y). Så, vad händer om Y-kromosomen är på tillbakagång? Betyder det att det kommer att finnas färre män på planeten? Vad får då detta för konsekvenser för vår art och dess överlevnad? Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på vad som kan hända om Y-kromosomen försvinner.


Hur du kan utöva mindfulness när du pendlar

För dem som reser till jobbet kan den dagliga pendlingen vara en stressig tid. Det kan handla om försenad och överfull kollektivtrafik, köer, avstängda vägar eller aggressiva förare. Många gånger används pendlingstiden till att besvara e-postmeddelanden eller göra mentala att-göra-listor för de kommande dagarna. Men varför inte utnyttja den här tiden till att öva mindfulness? Forskning visar att det är ett utmärkt sätt att förbättra koncentrationen, minska stress och förbättra humöret. Om du vill veta hur du kan minska stressen på väg till och från jobbet kan du klicka vidare i det här galleriet.


Populära chokladkakan återkallas – utgör hälsorisk

Mondelez International återkallar flera sorter av chokladkakan Marabou. De berörda sorterna är mjölkchoklad, havssalt, oreo, helnöt och schweizernöt.


30 platser där du kan finna lugn och meditera

Behöver du lite tid för att bara komma bort från vardagens stress och stök? En plats där stressen och ångesten i vardagen verkar smälta bort? Då har du tur eftersom den här vackra världen är full av enkla men underbara platser dit du kan gå och koppla av eller meditera. Om du har stressat ihjäl dig den senaste tiden kan du ta en stund för dig själv. Att hitta platser för lugn och ro är lättare än du kanske tror! Vilken plats tycker du låter bäst? Klicka vidare för att utforska mer.


Otippade saker som är smutsigare än din toalett

Du rör väl inte först toaletten och sedan ditt ansikte? Förhoppningsvis är svaret nej, men det visar sig att det finns en mängd andra ytor som hyser betydligt fler bakterier. Det är dessutom högst troligt att du inte tvättar händerna efter att du har rört vid dem. Klicka vidare i det här galleriet för att ta reda på var bakterierna gömmer sig.


Nytt ljus över järnåldersmannens huvud

Nu kastas nytt ljus över den 2 400 år gamla Tollundmannen i Danmark. Hans välbevarade huvud, som hittades 1950 med ett läderrep runt halsen, har undersökts med modern teknik och äntligen får vi veta vad som döljer sig bakom hans slutna ögonlock.


30 tankeväckande filosofiska frågeställningar

Är du redo för lite hjärngympa? I det här galleriet tar vi oss an allt från universums mysterier till vad som får igång oss som människor. Du kan se det som ett samtal med goda vänner om livets stora frågor – till exempel, om vi egentligen bara lever i en gigantisk simulering eller vad lycka egentligen innebär. Inte överdrivet djuplodande, bara några riktigt intressanta frågor som mycket väl kan ändra hur du ser på världen. Så, är du redo att ta en paus från vardagen och dyka lite djupare? Klicka vidare för att börja utforska dessa frågor tillsammans med oss!


Bästa tipsen för att förhindra impulsköp

När vi beslutar hur vi ska spendera våra pengar vill de flesta unna sig något då och då. Det kan vara en middag på den nya fina restaurangen i stan eller ett par skor som du har spanat in. Ibland är det viktigt att skämma bort sig själv. När det däremot blir en så stor vana att det påverkar våra ekonomiska mål är det dags att betrakta det som ett problem. Impulsköp är ett vanligare problem än du kanske tror, men det finns några saker du kan göra för att hålla det under kontroll. Är du nyfiken? Kolla in det här galleriet för att lära dig mer.


De politiska uttalandena på röda mattan

Eftersom mode är ett av de få områden som domineras av kvinnor är det logiskt att många kvinnliga stjärnor använder sin plattform på röda mattan för att uppmärksamma saker som de verkligen bryr sig om. Det är en plats där till synes enkla modeuppror kan bli stora uttalanden, där små pins kan säga mycket om sociala eller politiska frågor. Från att bära skräddarsydda kostymer till att gå barfota, se vilka kändisar som vågade utmana normen och varför.


Otippade användningsområden för bakpulver

Bakpulver är en ingrediens som de flesta av oss har hemma men som vi sällan använder. Faktum är den där lilla förpackningen sällan ser utsidan av skafferiet. Du har säkerligen koll på att det används som jäsmedel i bakning, men visste du att samma produkt har mängder av andra användningsområden runt om i hemmet? Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer.


Den ultimata guiden för dig som vill börja podda

Har du alltid drömt om att dela dina tankar och idéer med en större publik? Kanske har du sett influencers intervjua olika gäster och dela sina inspirerande visdomsord med omvärlden och tänkt för dig själv: "Det där kan jag göra." Tja, vad väntar du på? Nu har du möjlighet att förverkliga dina drömmar! Det är inte bara roligt och spännande att starta en egen podd – med rätt vägledning och stöd kan det dessutom vara ganska enkelt! Poddar har ökat enormt i popularitet då människors hunger efter information är större än någonsin och vi, som tur är, lever i en värld där tillgången till resurser blir bättre för var dag som går. Så, är du sugen på att börja podda själv men osäker på var eller hur du ska börja? Den här guiden leder dig rätt, från början till slut! Klicka vidare för att läsa mer om hur du startar och lyckas med din egen podcast!


Känner du dig utbränd? Så här kommer du till rätta med det

Utbrändhet är ett tillstånd av psykisk, känslomässig och fysisk utmattning som kännetecknas av utarmning, känslor av frånkoppling, cynism och minskad effektivitet. Världshälsoorganisationen har erkänt utbrändhet som ett syndrom som härrör från "kronisk stress på arbetsplatsen." Det finns många saker som kan orsaka den överdrivna och ihållande stressen som leder till utbrändhet, oavsett om det är yrket i sig, att ta hand om familjen, långa arbetspass eller daglig konsumtion av upprörande nyheter. Det finns oräkneliga anledningar att känna sig stressad och vi accepterar ofta detta som normen. Vi har blivit itutade att vi måste jobba hårdare än alla andra om vi vill lyckas och uppmuntras att sätta karriären framför vårt eget välbefinnande. Detta håller dock inte i längden. Syndromet i fråga berövar livet på glädje, får problem att verka oöverstigliga samtidigt som det gör det svårt att mobilisera tillräckligt med energi för att bry sig om någon eller något – än mindre ta hand om dig själv. Det kan hota ditt jobb, dina relationer och din hälsa och är ett allt vanligare problem som bara blir värre utan kunskapen om hur vi kommer tillrätta med det.Alla har upplevt stress och allmän otillfredsställelse på jobbet, men vi har lärt oss att en semester är ett tillfälle att "ladda batterierna". Människors utbrändhet blir dock ännu värre när de kommer tillbaka och inser att allt är som vanligt. Utbrändhet handlar dessvärre om mer än att bara känna sig tillfälligt överväldigad. För att göra etter värre är utbrändhet inte alltid så lätt att upptäcka. Det går inte heller över av sig självt och om det inte behandlas kan det ge upphov till allvarliga fysiska och psykiska sjukdomar som depression, hjärtsjukdomar och diabetes. Jaga dock inte upp dig över detta nu! Kolla in det följande galleriet för att ta reda på varningstecknen och effektiva tekniker för att både förebygga och hantera utbrändhet.


Husmorstips: Så enkelt odlar du din egen chili – det är lättare än du tror

Chili har blivit en lika populär tillsats i mat som salt och peppar. Kanske inte riktigt exakt så populär, men väldigt många använder det i maten som gör den stark och väldigt smakrik. Jag har ... The post Husmorstips: Så enkelt odlar du din egen chili – det är lättare än du tror appeared first on Matbibeln.


Här är paren i GVFÖ som inte ville ha terapi med experterna

I Gift vid första ögonkastet får paren en kontaktperson att vända sig till när det känns jobbigt, men alla är inte lika sugna på att prata med en terapeut. Kalle Norwald, expert och sexolog i programmet, avslöjar vilka.


Chokladkakor återkallas

Mondelez International återkallar flera olika chokladkakor av märket Marabou. Det rör sig om 200 grams chokladkakor, bland annat sorterna mjölkchoklad, havssalt, oreo, helnöt och schweizernöt.


Bryggeriet undviker konkurs – ”Sveriges godaste must” räddas

"Sveriges godaste must" räddas. Det konkursdrabbade Nyckelbryggerier köps upp och lever vidare.


Börja med djurfotografering

Här hjälper vi dig att komma nära djur ute i naturen, och vi vägleder dig till den bästa utrustningen och de bästa kamerainställningarna när du fotograferar djur.


Vad är digitalt mode, och varför trendar det?

De allra flesta känner till begreppet "förstärkt verklighet" i vissa sammanhang. Många gamers är till exempel bekanta med interaktiva upplevelser där man kombinerar verkligt innehåll och datorgenererat dito. Inom mode har vi bara sett början av förstärkt verklighet, men vissa tillämpningar hotar att störa balansen i branschen. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer om digitalt mode.


Så gör du om din partner vägrar prata allvar: "Ta en..."

Att kommunicera med sin partner kan vara svårt, speciellt om man är den enda som tar initiativ till viktiga pratstunder. Nyheter24 har pratat med Kalle Norwald, sexolog och terapeut, som avslöjar hur man får sin partner att öppna upp.


Hur mycket av hudvården absorberas, egentligen?

För många av oss har nattlig hudvård blivit ett led i vår omtanke om oss själva. Faktum är att hudvård ofta har företräde framför smink då rengöring, skydd och återfuktning av huden ses som absolut avgörande för att åldras med stil, men har du någonsin frågat dig hur mycket som faktiskt absorberas? Av det som gör det, kan delar av det göra mer skada än nytta? Klicka vidare för att ta reda på hur stor skillnad dina favoritprodukter faktiskt gör för hudens hälsa och lyster.


Här är länderna där det är lättast att få medborgarskap

Är du intresserad av att bo utomlands? Har du funderat på att lämna ditt hemland och leva ett liv någon annanstans? Men du kanske inte riktigt vet hur du ska gå tillväga? Även om medborgarskap i andra länder kan vara utmanande på många sätt, kommer den här guiden att sortera igenom de länder där det är jämförelsevis lättare att få medborgarskap. Allt från de olika typerna av medborgarskap till exakt vart du kan flytta och de allmänna kraven för respektive land. Du kommer att ha den kunskap och makt som krävs för att välja det alternativ som passar bäst för dina mål i livet. Börja planera ditt nya liv redan idag. Klicka vidare i galleriet för att utforska vart du kan komma att flytta härnäst.


Sjuka skillnaden – så mycket dyrare är det med hund än katt

Hur stor skillnad är det för plånboken att äga en katt eller en hund? Det har Agria tagit fram i en ny undersökning.


En Mona Lisa-gåta kan vara löst – geolog pekar ut bro

Vad landskapet bakom Mona Lisa föreställer har varit föremål för en oändlig debatt. Men nu tror geologen och renässanskonsthistorikern Ann Pizzorusso att hon funnit lösningen på mysteriet, skriver The Guardian. Enligt Pizzorussos efterforskningar stämmer naturen i målningen överens med den kring den italienska staden Lecco i regionen Lombardiet. Enligt henne är bron i tavlan misstänkt lik Azzone Visconti-bron från 1300-talet. Bergskedjan och...


Medvetet skrivande: kreativa tips för mental hälsa

Att bibehålla din mentala hälsa i dagens värld kan vara utmanande. Ett effektivt sätt att organisera sina tankar är emellertid att skriva dagbok. Att skriva hjälper oss nämligen att formulera våra känslor. Fast ibland är det svåraste att veta vad man ska skriva om. Den här guiden ger dig tips som är speciellt utformade för att förbättra din mentala hälsa och ditt allmänna välbefinnande. De här tipsen främjar självreflektion och känslomässig utforskning. Sträva efter att införliva dessa skrivanvisningar i din dagliga eller veckovisa rutin så att du skapar ett konsekvent och värdefullt utrymme för reflektion. Är du nyfiken? Klicka då vidare!


Anna Book kan inte längre tugga: "Allvarliga konsekvenser"

När Anna Book dök upp med nya tänder år 2017 så var hon först glad över sitt nya leende. Men sex år senare har tänderna utvecklats till en mardröm. Anna har ont och kan inte längre tugga mat. Nu drömmer hon om att en dag kunna le stort – igen.


Så får du gratis fika från OKQ8 när du fyller år

OKQ8 ger bort gratis födelsedagsfika, men bara till vissa kunder. Här får du veta vad som krävs för att få en gratis fika.


Minns du när dessa skalliga stjärnor fortfarande hade hår?

Hår spelar en viktig roll för hur vi uppfattar andra. Att bli skallig förknippas ofta med åldrande, men det är inte alltid den avgörande faktorn. Vissa människor börjar tappa håret i unga år, och en kal hjässa blir deras signaturlook. Precis som resten av oss ser vissa kändisar bättre ut utan hår än andra. Vi har sammanställt en samling bilder på dina favoritstjärnor när de hade läckra lockar, samt deras nuvarande släta tillstånd. Ta en titt och bestäm själv vilken stil som passar dem bäst. Klicka bara igenom för att se hur dessa kändisar såg ut med hår.


Populära städmedlet totalsågas – innehåller skadliga ämnen

Rengöringsmedlen från varumärket The Pink Stuff har blivit en stor snackis. Men i Röd & röns senaste test hamnar Tiktok-succén i botten.


Nyttan med ett säkerhetsord för dig och din familj

Föreställ dig att någon ringer och med desperation i rösten påstår sig vara i knipa och i behov av ekonomisk hjälp. Tänk om det lät som en närstående? Hur skulle du reagera? Skulle du falla till föga och skicka pengar? Tänk om du senare insåg att personen du älskar och bryr dig om inte alls har problem och att samtalet bara var en bluff? Cybersäkerhet är av yttersta vikt i vår ständigt expanderande digitala tidsålder. Bara i USA registrerades fler än 856 000 fall av bedrägeri 2023. Federal Trade Commission rapporterade att medborgarna snuvades på totalt 2,7 miljarder USD, vilket gjorde detta till den vanligaste typen av bedrägeri i landet det året. Lyckligtvis är kunskap makt och det gäller även när det kommer till att förebygga brott och hålla din familj säker. Vill du veta mer om cybersäkerhet och säkerhetsord? Klicka igenom det här galleriet för att komma igång!


Bemästra konsten att ta en tupplur

Kommer du någonsin på dig själv med att slumra till under dagen? Det är här tupplurar kommer in i bilden. Det kan vara ett användbart verktyg för att förbättra din mentala hälsa och skarpsynthet. Du kan också känna dig piggare och få kraft att ta itu med resten av dagen. Med hjälp av de tips som ingår i den här guiden kan du maximera din begränsade tid och få ut det mesta av din tupplur. Är du redo? Klicka vidare för att utforska power naps och hur de kan hjälpa dig redan idag!


Kim Kardashian gamla kofta eller Zendayas TVÅ olika klänningar, här är Met Galans vildaste kläder...

De största stjärnorna i världen syntes på Met Galan 2024 i New York i måndags (06.05.24). Zendaya och Lana Del Rey fanns bland de kändisar som var bäst klädda på den vita och gröna mattan enligt klädkoden ”The Garden of Time”, medan Kim Kardashian hade en grå kofta som fick folk att höja på ögonbrynen. Här är 10 av de mest uppmärksammade kläderna från trapporna till Metropolitan Museum of Art i New York...


Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat. Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas. – Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea...


Saker som alla hade i sitt hem på 90-talet

Modetrenderna på 90-talet var verkligen unika, från overaller till Doc Martens. Inredningen var heller inget undantag. I 90-talets hem återkom trender från tidigare decennier och man hämtade också inspiration från nya, mer moderna mönster. I takt med att tekniken fortsatte att utvecklas fick vi dessutom massor av ny elektronik och roliga leksaker att leka med. Kolla in det här galleriet för att ta dig tillbaka till saker som fanns i praktiskt taget alla hushåll på 90-talet.


Om du upplever håravfall kan det vara ett tecken på något väldigt allvarligt

Håravfall kan betyda mer än du kanske tror.