Livsstil

Trending:


Den ultimata spellistan för Mors dag som hyllar mammor

Mors dag handlar om att fira allt som har med en mamma att göra. Det handlar om att hedra moderskapet såväl som att vårda bandet mellan mödrar och deras barn. Finns det något bättre sätt att hylla våra mödrar än genom musik? Det finns många musikartister som har hämtat inspiration från sina egna (och andra) mammor för att skriva vackra låtar. I det här galleriet får du bekanta dig med några av de bästa som finns där ute. Är du redo att sätta ihop den ultimata Mors dag-spellistan? Klicka dig vidare!


Se ner – huggormarna är på bettet

Med vår och parningssäsong blir huggormarna allt mer aktiva – och synliga i klungor. Men att ormen skulle vara mer farlig nu än i sommar finns det inga starka belägg för, säger Johan Nylander, grod- och kräldjursexpert. Under våren är chansen – eller risken – som störst att stöta på huggormar i naturen, enligt Johan Nylander, herpetolog vid Naturhistoriska riksmuseet. I april och maj pågår ormens parningssäsong, vilket gör att enskilda individer...


Gekås vd om framtiden för Pernilla Wahlgrens klädkollektioner

Pernilla Wahlgrens klädkollektioner för Gekås Ullared har blivit stora försäljningssuccér. Nu berättar Gekås Ullareds vd Patrik Levin för Nyheter24 om framtiden för Pernillas populära klädkollektioner.


Salt i kaffet? Speciella husmorsknepet kommer få dina smaklökar att tacka dig

Jag kan inte vara den enda som föredrar att börja dagen med en kopp kaffe. Nu när det varma vädret har kommit till Sverige avnjuter jag det gärna på balkongen och lyssnar till fåglarnas underbara ... The post Salt i kaffet? Speciella husmorsknepet kommer få dina smaklökar att tacka dig appeared first on Matbibeln.


Varifrån kommer traditionen med afternoon tea?

Känner du att energin tryter några timmar efter lunch? Detta är allmänt känt som eftermiddagsdippen. Förr i tiden, i det viktorianska England, upplevde en hertiginna samma energibrist mitt på dagen, i glappet mellan de större måltiderna. Hon sökte något att fylla tanken med före middagen och fann det vi i dag kallar afternoon tea – en fikapaus med den värmande drycken och smörgåsar runt fyratiden. Nyfiken? Klicka vidare för att läsa mer om bakgrunden till afternoon tea och hur konceptet lever vidare än i dag.


Pizzeria gav bort gratis pizzor till behövande familjer

En pizzeria har vid flera tillfällen bjudit familjer som har det svårt ekonomiskt på pizza. Nu hyllas deras intiativ och många anser att pizzerian är ett föredöme.


30 fantastiska naturunderverk i världen

Vår planet är en skattkista av imponerande landskap och anmärkningsvärda naturliga underverk som har fängslat upptäcktsresande, äventyrare och resenärer i generationer. Oavsett om du är en erfaren resenär eller bara vill bli inspirerad, är detta galleri ett bevis på den hisnande mångfald och de underverk som Moder Natur har att erbjuda. Från höga berg till förtrollande undervattensvärldar - dessa 30 naturliga underverk representerar höjden av jordens skönhet. Klicka vidare för att upptäcka dem alla!


Världens farligaste stränder

Många av oss associerar strandhäng med nöje och avkoppling. Oavsett om du vill ta en simtur, spela vattensport eller jobba på brännan är stranden precis rätt plats för många av oss att komma i kontakt med naturen. Det finns dock vissa stränder som är mindre bra att besöka, varav några du faktiskt gör klokt i att undvika helt. Vi har i det här galleriet sammanställt en lista över några av världens farligaste stränder och berättar exakt vad som gör dem så farliga. Klicka vidare för att ta reda på vart du inte bör åka.


Vad är kefir, och är det nyttigt?

Om du har varit på affären det senaste har du kanske lagt märke till en ny (för vissa) produkt på hyllan. Kefir är på allas läppar just nu – och det av goda skäl. Denna yoghurtliknande dryck är packad med probiotika och är därmed superbra för matsmältningen, men det finns många fler fördelar än så. Nyfiken på kefir? Kolla in det här galleriet för att ta reda på mer.


Vad är det tredje facket i tvättmaskinen till för? Här får du svaret

Vi tvättar alla kläder, men det visar sig att många av oss placerar tvättmedlet i fel fack.


De vanligaste kulturella klavertrampen – och hur du undviker dem

Det kan vara svårt att känna till och också ta hänsyn till kulturella skillnader – vissa snedsteg kan vara superpinsamma eller rentav väcka anstöt. Dessa sociala förseelser kan röra sig om allt från bristande bordsskick till olämpliga gester, men lyckligtvis går de att undvika! Kolla in det här informativa galleriet innan du ger dig ut i världen nästa gång. Vi går igenom de vanligaste kulturella klavertrampen och vad du kan göra för att undvika dem.


Skapa tillit och engagemang hos den kunniga silverkonsumenten

Stig in i silvergenerationens värld. Det är en plats där ålder inte är en begränsning, utan i stället en hedersbetygelse som markerar en livstid av prestationer, äventyr och visdom. Bakom stereotyperna om den här åldrande gruppen människor finns en drivkraft med stor köpkraft och en önskan om autenticitet. Från deras aldrig tidigare skådade omfamning av teknik till deras orubbliga varumärkeslojalitet omformar dessa erfarna individer branscher och utmanar konventionella marknadsföringsstrategier. Från den här gruppen kommer termen "granfluencers", vars expertis inom nischade marknader för de som är 65 år eller äldre kombineras med sociala medier. De representerar silvergenerationen bättre än någonsin tidigare. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig mer.


Populära korven återkallas – kan innehålla främmande föremål

Scan återkallar flera av sina chorizoprodukter, som riskerar att innehålla främmande föremål, meddelar bolaget. Detta efter att en konsumentreklamation där ett föremål i plast eller metall dykt upp i varan.


Humoralpatologi – detta kan de gamla grekerna lära oss om mental hälsa

Dagens samhälle förhåller sig minst sagt skeptiskt till forntida medicinsk praxis. Medicinhistorien har skamfilats av bisarra ingrepp, ovetenskapliga påståenden och allmänt kvacksalveri, men däremot visar det sig att grekerna var inne på något. De gamla grekerna var banbrytande inom en rad områden, allt från filosofi till sport och medicin. Även om många medicinska teorier är bristfälliga med dagens mått mätt finns det alltid något att lära. Du har säkerligen hört någon klaga på en annan persons temperament. Detta är något som ofta har djupa kulturella rötter, men har du koll på varifrån dessa temperament kommer och vad de faktiskt betyder? I det här galleriet tar vi en närmare titt på de fyra "humören" (som översätts till fyra temperament) och vad vi kan lära av denna protopsykologiska teori. Klicka igenom galleriet för att ta reda på mer!


H&M kritiseras för de extrema bilderna: "Vi är ledsna"

För sjätte gången i år fäller Reklamombudsmannens opinionsnämnd H&M för att använda väldigt smala modeller i sin marknadsföring. RO:s bedömning baseras på två nya bilder där modellerna förmedlar ett extremt kroppsideal.


Bli av med getingarna i trädgården: Dessa 4 perenner håller dem borta

Så här håller du enkelt och effektivt getingarna borta.


Kom igång med landskapsfoto

Du kan ta fantastiska bilder i naturen om du bara behärskar grunderna. Här hjälper vi dig med allt du behöver veta för att komma igång med att ta fantastiska landskapsbilder.


Kebaben i fara – så "måste" den serveras

Kebab har sedan 1960-talet blivit en älskad maträtt hos svenskarna. Nu vill dock kebabens hemland Turkiet skydda sin dönerkebab – vilket kan resultera i att den förändras i framtiden.


Sött video fångar kärleken mellan djur av olika arter

Den bedårande videon som fångar ögonblick av tillgivenhet mellan djur av olika arter smälter internetanvändarnas hjärtan!


Sanna Nielsens stora lycka med sambon – visar upp glädjen med sonen: ”Så roligt”

Det är få saker här i livet som kan mäta sig med lyckan av att få se sina barn utvecklas. Nu delar Sanna Nielsen med sig av sin glädje efter en stor milstolpe med sonen. ... Artikeln Sanna Nielsens stora lycka med sambon – visar upp glädjen med sonen: ”Så roligt” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Smör eller margarin – vad är bäst?

När det kommer till valet mellan smör eller margarin kan det vara svårt att veta vad som är nyttigast. Å ena sidan innehåller smör mättade fetter, som vi blir tillsagda att äta mindre av eftersom stora mängder är dåligt för hjärtat. Å andra sidan är margarin ett ultrabearbetat livsmedel och innehåller ibland transfetter, vilka till stor del anses vara ännu värre än sina mättade motsvarigheter. Detta livsmedelsdilemma har diskuterats i flera årtionden och det är tyvärr ännu mer invecklat. Nyfiken? Kolla in galleriet för att ta reda på mer.


Vad är egentligen en prenumerationsbaserad livsstil?

Prenumerationsekonomin blomstrar. Att inte äga någonting är plötsligt det nya normala. I sin tur väljer fler och fler millennials att leva en livsstil som bygger på prenumerationer. Att fysiskt behöva lämna hemmet för att köpa något är inget för dem. De har istället köpt konceptet med att få produkter levererade direkt till dörren. Det kanske inte ens är deras egen bostad eftersom många digitala nomader lever en så pass rörlig livsstil. Så vilka är de andra fördelarna med att leva en prenumerationsbaserad livsstil och skulle du vilja göra det? Klicka vidare och ta reda på varför människor väljer att prenumerera på den här nya livsstilen.


Gratis verktyg räknar ut inställningar för perfekta bilder

När du använder detta verktyg tar du kanonbilder med matematisk precision.


Husmorsknep: Så enkelt odlar du fram massor av vitlök hemma

Min familj brukar säga att jag använder alldeles för mycket vitlök. Men sanningen är att jag aldrig tycker det kan vara tillräckligt. Vitlök är bra till det mesta, oavsett om det är en smaksättare i ... The post Husmorsknep: Så enkelt odlar du fram massor av vitlök hemma appeared first on Matbibeln.


Beställ aldrig de här prylarna på nätet – kan orsaka cancer

Ska du shoppa elektronik, leksaker av mjuk plast eller svartoxiderade smycken gör du bäst i att undvika de billiga sajterna på nätet. En granskning av Kemikalieinspektionen visar att uppemot fyra av fem produkter innehåller farliga ämnen. – Man blir frustrerad över situationen, säger Karin Rumar vid myndigheten.


Pernilla Wahlgrens sanslösa lyxhus – otroliga bilderna visar exklusiva detaljerna

Pernilla Wahlgren äger tre hus. Ett i Stockholm och två i Marbella. Nu visar hon upp det sanslöst lyxiga huset!


Badorten inför bikiniförbud – kan ge böter på 5 800 kronor

En semesterort i Italien inför ett förbud mot badkläder utanför stranden. För den som bryter mot klädkoden väntar dryga böter.


Förvara aldrig köttfärs högst upp i kylskåpet – här är viktiga anledningen

När det kommer till att förvara mat och livsmedel i kylskåpet finns det många röster om vad som egentligen är rätt. Vissa saker kan man tro ska stå i kylen när de i själva verket ... The post Förvara aldrig köttfärs högst upp i kylskåpet – här är viktiga anledningen appeared first on Matbibeln.


Myter och sanningar om husdjur och skadedjur

Parasiter som loppor och fästingar är vanliga hos hundar och katter, men de flesta människor vet inte mycket om dem. Fortsätt läsa för att ta reda på några myter och sanningar om de vanligaste parasiterna hos husdjur!


Estelles nya charmiga succé med mamma Victoria – hyllas utomlands: ”Skönhet”

Nyligen firades kung Carl XVI Gustafs födelsedag vid det kungliga slottet i Stockholm. Bland de nya bilderna på kungligheterna så är det särskilt två som sticker ut. Den sista april förknippar många med festligheter då ... Artikeln Estelles nya charmiga succé med mamma Victoria – hyllas utomlands: ”Skönhet” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Sprid nachos i en form och häll på magiska ingredienserna – se nu på magiska resultatet

Förr i tiden fanns det inte ens i vårt svenska kök, men i dag har tacos blivit en riktig fredagsklassiker i många hem. Det är populärt bland stora som små, och brukar vara ganska enkelt ... The post Sprid nachos i en form och häll på magiska ingredienserna – se nu på magiska resultatet appeared first on Matbibeln.


Vild apa lyckades behandla sitt eget sår

Orangutang-hanen smörjer en sörja av tuggade blad över ett djupt sår på kinden. För vad som tros vara första gången har ett vilt djur setts behandla sig själv – med en känd medicinalväxt.


Receptidéer för sylt och marmelader

Att göra en hemlagad sylt eller marmelad är ganska enkelt. Du använder färsk frukt som i många fall endast tillsätts med socker och citronsaft. Det finns mer ambitiösa recept som du kan följa, vilka skiljer sig åt beroende på tillagningsmetod och vilken sorts frukt som används. I grunden handlar det emellertid om att samla dina favoritfrukter samt enstaka grönsaker och förvandla dem till en utsökt röra som passar till rostat bröd, smörgåsar eller som krydda under måltiderna. Funderar du på att fixa lite sylt? Klicka dig då vidare och få upp aptiten med dessa söta eller salta syltrecept.


THQ Nordic arrangerar ett eget showcase i augusti

Vi har massor av spännande evenemang och shower inplanerade för juni månad, men hur blir det efter det? Tja... vi har såklart Gamescom i slutet av augusti, men innan dess pockar THQ Nordic på din uppmärksamhet. Utgivaren meddelar nu att nästa THQ Nordic Showcase äger rum den 2 augusti klockan 21:00. Showens längd har ännu inte bekräftats, men vi får veta att den ska vara "full av tillkännagivanden av världspremiärer, uppdateringar av tidigare...


Blanda vodka och Twister i shotglas – resultatet garanterar succé på vårfesten

Äntligen – ÄNTLIGEN – är våren här. Temperaturen stiger, solen är framme och äntligen kan man börja njuta av att vara utomhus igen. Att kunna bjuda på något skoj under vårfesten är lättare sagt än ... The post Blanda vodka och Twister i shotglas – resultatet garanterar succé på vårfesten appeared first on Matbibeln.


Erkänd fysioterapeut ger sina bästa tips: Så lindrar du ryggsmärtor och sover bättre

En erkänd fysioterapeut har delat med sig av sina bästa tips för hur du kan lindra ryggsmärtor och därmed sova bättre om natten.


Fönsterputsare avslöjar: Detta gör jag aldrig när jag tvättar mina egna fönster

Att ha rätt metod är avgörande för att säkerställa ett bra resultat vid fönsterputsning.


Magi: Geniala knepet får bubbelälskare att jubla – så kyler du champagne i rekordfart

Att skåla i ett glas bubbel, med eller utan alkohol, är något som hör festligheter till. Det ger kvällen en fin inramning och känns lite extra lyxigt. Speciellt om man har något att fira. Som ... The post Magi: Geniala knepet får bubbelälskare att jubla – så kyler du champagne i rekordfart appeared first on Matbibeln.


Lägg en kökshandduk under skärbrädan – husmorsknepet gör livet så mycket enklare

Det spelar ingen roll om du tillbringat tio år som kock eller bara gillar att laga snabba enkla rätter hemma. Det finns alltid saker att lära sig och ingen är fullärd. Vi har alla våra ... The post Lägg en kökshandduk under skärbrädan – husmorsknepet gör livet så mycket enklare appeared first on Matbibeln.


Känner du dig fortfarande trött trots att du dricker kaffe? Därför funkar inte koffein på dig

Det finns flera anledningar till att koffein kanske inte får dig att känna dig piggare.


Har du aktiverat denna funktion? Den kan rädda ditt liv

Din iPhone kan faktiskt rädda ditt liv om olyckan är framme.


Sammanträffanden på röda mattan: vem bar den bäst?

Stjärnor deltar ofta i oändliga evenemang, vilket gör det lite utmanande att hålla koll på deras glamorösa stil. Deras dedikerade stylister arbetar outtröttligt för att se till att de inte bär samma kläder som någon annan på dessa sammankomster, men ibland är sådana situationer oundvikliga. Det fantastiska är att de flesta A-listers elegant ignorerar alla potentiella pinsamheter och uppskattar deras gemensamma oklanderliga modekänsla. Ta en promenad genom vårt galleri för att upptäcka vilka kändisar som har upplevt det olyckliga sammanträffandet!


Gettymuseet förlorar italiensk bronsskulptur

Gettymuseet i Los Angeles måste lämna tillbaka en 2 000 år gammal bronsskulptur till Italien. Det har Europadomstolen (ECHR) beslutat. Därmed fattar man samma beslut som den italienska högsta domstolen gjorde redan 2018, ett beslut som Gettymuseet överklagade.


Nytt lim fäster på slemmiga havsdjur

Amerikanska forskare har tagit fram ett nytt lim som kan fästas vid slemmiga havsdjur som maneter och bläckfiskar.


Så bor Lovisa Worge – dansk design och pläd för 20 000

Influencern Lovisa Worge bor i en sekelskifteslägenhet precis på gränsen mellan Vasastan och Östermalm. På Instagram visar Lovisa ofta upp lyxiga märkeskläder – och även i hennes hem flödar de exklusiva detaljerna.


Undvik dessa vanliga misstag: Så tvättar du ditt hår rätt

Det finns flera faktorer att tänka på när du tvättar håret.


De 30 länderna med störst kulturellt inflytande

Världen består av nästan 200 länder, som alla har sina egna unika kulturer. Men om ett lands traditioner och normer anses vara "coola" i ett annat land, säger man att landet har kulturellt inflytande. Länder som har kulturellt inflytande är ofta synonyma med att de visar vägen inom områden som mat, livsstil och/eller mode. Deras musik, TV-program och filmer absorberas också av andra kulturer och blir en del av en bredare global konversation. Är du nyfiken? Från Indien till Danmark, klicka vidare för att se om ditt land har kulturellt inflytande runt om i världen.


Den fantastiska framgången för stjärnor som en gång var hemlösa

Visst, många stjärnor var rika innan de blev kända, men det finns en hel del som kom till berömmelsen från en helt annan vinkel och kämpade med djup fattigdom innan de fick sitt stora genombrott. De kanske bor i extravaganta herrgårdar nu, vilket gör det svårt för dessa stjärnor att minnas de dagar då de inte hade någon plats att kalla sitt hem. Är du nyfiken? Upptäck de inspirerande resorna för kändisar som gick från att leva på gatan till att delta i glamorösa evenemang på röda mattan.


Kungen och Silvias glädjebesked efter mörka tiden i familjen

Precis vad som behövs nu. Det har gått lite trögt för kungafamiljen under våren. Nu ter det sig emellertid som att en härlig vändning är på gång


Japanska sättet att laga potatis: En titt på resultatet får mig att dregla

Potatis är inte bara billigt och en källa till många vitaminer. Det är också en råvara som man kan variera i all oändlighet. Kokt, stekt eller i ugnen. Som gratäng, pommes frites, hasselback eller kroketter. Eller ... The post Japanska sättet att laga potatis: En titt på resultatet får mig att dregla appeared first on Matbibeln.