Nyheter

Trending:


Historiens löjligaste dödsfall

Den största tragedin i livet är döden. Detta är dessutom en tragedi som ingen av oss kan undkomma. Faktum är att vissa människor genom historien har dött på riktigt bisarra sätt, av vilka några kan betecknas som rakt igenom löjliga. Vem hade trott att man kan dö av skratt? Eller drunkna i ett försök att omfamna månens reflektion? Och det finns mer. Mycket mer! Klicka vidare för att upptäcka de löjligaste dödsfallen i historien.


Pizzeria gav bort gratis pizzor till behövande familjer

En pizzeria har vid flera tillfällen bjudit familjer som har det svårt ekonomiskt på pizza. Nu hyllas deras intiativ och många anser att pizzerian är ett föredöme.


Victorias succé på galafesten för kung Frederik och Mary

Det var elegant och festligt på slottet då kungaparet bjöd in de danska kungligheterna på galamiddag i Karl XI:s galleri på Stockholms slott.


Fönsterputsare avslöjar: Detta gör jag aldrig när jag tvättar mina egna fönster

Att ha rätt metod är avgörande för att säkerställa ett bra resultat vid fönsterputsning.


Lägg en kökshandduk under skärbrädan – husmorsknepet gör livet så mycket enklare

Det spelar ingen roll om du tillbringat tio år som kock eller bara gillar att laga snabba enkla rätter hemma. Det finns alltid saker att lära sig och ingen är fullärd. Vi har alla våra ... The post Lägg en kökshandduk under skärbrädan – husmorsknepet gör livet så mycket enklare appeared first on Matbibeln.


Bör du byta ut kaffet mot benbuljong?

Tro det eller ej, men det är ingen lätt uppgift att sälja in en benhärledd vätska som alternativ till en krämig latte eller rykande flat white. Det kanske inte låter som ett direkt tilltalande substitut till morgonkaffet, men faktum är att benbuljong är ett mycket näringsrikt alternativ. Det finns en anledning till att kändisar har fastnat för denna trend och gärna delar med sig av dess hälsofördelar. Benbuljongens mineralnäringsprofil gör den till ett hälsosamt tillskott till en i övrigt balanserad kost, och det finns en hel del att lära. Nyfiken? Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på varför du gör klokt i att byta ut morgonkaffet mot en kopp benbuljong.


Christer Lindarws makalösa modesuccé med Victoria – eleganta specialdesignen: ”Ett mästerverk”

Under danska statsbesöket imponerade kronprinsessan Victoria stort på alla med sina vackra rosa kläder. En vårig och härlig outfit ihopsatt av Christer Lindarw som nu tokhyllas. Det är inte sällan kronprinsessan Victoria imponerar med sin ... Artikeln Christer Lindarws makalösa modesuccé med Victoria – eleganta specialdesignen: ”Ett mästerverk” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Från timjan till tajming: viktiga tips för att odla din egen örtträdgård

I varje bra kocks hem finns potentialen för en vacker och aromatisk köksträdgård med färska kryddörter. Örter blåser nytt liv i gamla recept. De är dessutom enklare att plantera, odla och använda än du kanske tror. Utöver det kommer örterna garanterat att ge mångfald och smak till alla rätter. Även om du kan köpa de flesta eller alla örter färdigförpackade från en butik så vissnar de ofta eller blir dåliga snabbt. För att inte tala om att de kan vara ganska dyra. För att spara både tid och pengar, samtidigt som du får de färskaste och mest långlivade alternativen, kan du överväga att odla dina egna köksörter. Klicka vidare för att lära dig hur du gör.


Saker som fanns i var mans hem på sjuttiotalet, men som du sällan ser i dag

Blir du nostalgisk när du tänker tillbaka på sjuttiotalet? Då är det hög tid för en påminnelse om hur livet tedde sig då. Det fanns vissa föremål som man hittade i de allra flesta hem på den tiden – allt från blommönstrade möbler till skivspelare och färgade glasfat. Oavsett om det var bra, dåligt eller bara allmänt tacky var hemmen på 1970-talet onekligen unika! Om du inte hade den tvivelaktiga äran att leva på den tiden borde du definitivt ta en titt på hur det såg ut. Ta en resa i tiden genom att klicka igenom det här galleriet med 30 saker som fanns i var mans hem på sjuttiotalet, men som du sällan ser i dag.


Bästa tipsen för att förhindra impulsköp

När vi beslutar hur vi ska spendera våra pengar vill de flesta unna sig något då och då. Det kan vara en middag på den nya fina restaurangen i stan eller ett par skor som du har spanat in. Ibland är det viktigt att skämma bort sig själv. När det däremot blir en så stor vana att det påverkar våra ekonomiska mål är det dags att betrakta det som ett problem. Impulsköp är ett vanligare problem än du kanske tror, men det finns några saker du kan göra för att hålla det under kontroll. Är du nyfiken? Kolla in det här galleriet för att lära dig mer.


Så fotograferar du björnar

Vilda björnar i den nordiska naturen är en dröm för många naturfotografer. Här går vi igenom vad som krävs för att ta de där fantastiska bilderna du längtar efter.


Sekunden senare är mannens lunch borta

En ung man njöt av en smörgås på stranden i Shimoda i Japan. Men hans trevliga stund gick snabbt i kras tack vare en hungrig hök.


Lider du av storasystersyndrom?

Är du den äldsta i syskonskaran och identifierar dig som kvinna? Om så är fallet kanske du kan relatera till ett begrepp som används för att beskriva ett vanligt fenomen, nämligen "storasystersyndrom". Vi vet att födelseordningen kan påverka vår personlighet och det finns vissa stereotyper kopplade till vår plats i familjeuppställningen, men vad är det som gör rollen som äldsta dotter i familjen så karaktärsdanande att det genererar nya termer (om än inte psykologiskt erkända)? Klicka vidare för att ta reda på mer om storasystersyndromet och se om du själv har fallit offer för det.


Fakta om Adam och Eva som kanske överraskar dig

Berättelsen om Adam och Eva är en av de mest kända i Bibeln och ligger till grund för skapelsetron. Dessutom introducerar berättelsen begreppet arvsynd. Medan vissa ser det som en metafor, i likhet med många andra berättelser i Bibeln, ser andra berättelsen i Första Moseboken som en bokstavlig händelse. Oavsett om du tolkar det symboliskt eller bokstavligt så presenterar det här galleriet intressanta och mindre kända fakta om Adam och Eva. Är du nyfiken? Läs vidare för att upptäcka mer!


Met Gala 2024: De var bäst och sämst klädda

Met Gala 2024 har gått av stapeln i New York, och på vita (!) mattan visade kändisarna sina fantastiska outfits. Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco listar kvällens fullträffar – och bottennapp. Här är de bäst och sämst klädda på Met Gala 2024.


Rolig video: Gourmet-hund är upprörd över servicen vid middagstid

Den roliga videon av en liten hund som blir extremt upprörd över servicen som levereras av sin ägare vid middagstid får internetanvändare att skratta högt!


Populära badorten inför strikta klädregler: Förbjudet med bikini

Du kan riskera att betala 5.800 kronor i böter.


Blir dina silikonfogar svarta? Här är vad du kan göra

Silikonfogar blir snabbt smutsiga och mörka, och du känner säkert till det jobbiga och tröttsamma arbetet med att rengöra dem. Men med dessa knep återställer du enkelt den vita färgen på dina fogar.


Rolig video: kvinna utför synkroniserad koreografi med undulat

Den roliga videon av en kvinna som utför en imponerande koreografi med en undulat får internetanvändare att skratta högt!


I ett land styrt av män hittar kinesiska kvinnor i tysthet sin röst

Samtidigt som Kinas ledare trycker på för en ”barnafödande kultur” växer en motkultur. På barer, diskussionssalonger och i bokhandlar i städer som Shanghai samlas kvinnor för att u… Women in Shanghai gather in bars, salons and books… Relaterade länkar: Läs mer om Perspektiv på världen på Omni


Se kändisbilderna från årets största modehändelse

Det var trädgårdstema när årets Met-gala hölls i New York i natt. Galan brukar ibland kallas årets största modehändelse, eftersom några av världens mest kända människor brukar försöka överträffa varandras kreationer. Se bilderna i bildspelet nedan. [object Object] Relaterade länkar: Läs mer om Met-galan i New York på Omni


30 unika idéer för en minnesvärd Mors dag

Det är snart dags för Mors dag, så har du börjat fundera på hur du ska fira? Din mamma är en av de viktigaste personerna i ditt liv så hon förtjänar lite extra uppmärksamhet och kärlek. Men med fullspäckade scheman och pressen att hitta den perfekta presenten kan det vara svårt att komma på kreativa sätt att fira. Men vi kan hjälpa dig! Här hittar du 30 unika och kreativa idéer för hur du kan fira henne på Mors dag, oavsett om du har turen att få tillbringa helgen tillsammans eller om ni bor långt ifrån varandra. Det finns allt från omtänksamma presenter till roliga aktiviteter och även platser att besöka. Klicka vidare för att se några tips på hur du kan skämma bort din mamma.


Hur bilden av den "perfekta" kvinnokroppen förändrats genom historien

Med den enorma press som människor tampas med när det gäller att uppnå den "perfekta kroppen" är det lätt att man glömmer att dessa till synes konkreta skönhetsnormer faktiskt är allt annat än just det. Även om kostkultur, plastikkirurger och kändisar har fullt upp med att försöka övertyga dig om att din kropp är långt ifrån perfekt glömmer de också det faktum att vår föreställning om skönhet är ständigt föränderlig och har sett annorlunda ut inte bara i vår egen tid utan också sett diametralt olika ut genom mänsklighetens historia. Nyfiken? Klicka vidare för att själv se hur bilden av den "perfekta" kvinnokroppen har förändrats genom historien.


I väntan på räntesänkning – möbeljätten rustar

Efter åtta år, nu kan det vara dags för en första räntesänkning. Möbelkedjan Mio är redo. Vi är framåtlutade, mera offensiva och tar position, säger vd:n Björn Lindblad.


Så ofta ska du bråka med din partner: "Ett tecken på..."

Kan man bråka med sin partner utan att relationen går sönder? Nyheter24 har pratat med sexologen Kalle Norwald, som avslöjar hur ofta det är okej att gräla i sin relation.


Hur du lurar ditt sinne för att känna dig mer självsäker

Att känna sig självsäker är inte något som faller sig naturligt för särskilt många av oss, men det finns en hel del saker vi kan göra för att känna oss mer självsäkra i vardagen. Vissa av dem är små, enkla och utan tvekan genomförbara. Många av dessa små justeringar skapar ett slags återkopplingsslinga som lurar oss till att känna oss mer självsäkra och ha bättre självförtroende. Och när vi känner oss självsäkra så är vi just självsäkra. Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på de enkla och praktiska sakerna du kan göra för att känna dig mer självsäker.


Därför har de flesta katter vita tassar

Om du har en huskatt är det mycket troligt att den har vita "sockor", det vill säga vita tassar. Detta är en särskilt intressant detalj som sällan ses hos vilda katter.


Otippade användningsområden för bakpulver

Bakpulver är en ingrediens som de flesta av oss har hemma men som vi sällan använder. Faktum är den där lilla förpackningen sällan ser utsidan av skafferiet. Du har säkerligen koll på att det används som jäsmedel i bakning, men visste du att samma produkt har mängder av andra användningsområden runt om i hemmet? Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer.


Oväntad gödsel: Därför bör du vattna dina tomater med urin

En ny finsk studie visar att människourin fungerar förvånansvärt bra som gödsel för tomater.


Minimalisten Stella död

Målaren och skulptören Frank Stella har avlidit i sitt hem i New York City, 87 år gammal, skriver nyhetsbyrån AP.


Sprid nachos i en form och häll på magiska ingredienserna – se nu på magiska resultatet

Förr i tiden fanns det inte ens i vårt svenska kök, men i dag har tacos blivit en riktig fredagsklassiker i många hem. Det är populärt bland stora som små, och brukar vara ganska enkelt ... The post Sprid nachos i en form och häll på magiska ingredienserna – se nu på magiska resultatet appeared first on Matbibeln.


Länderna med högst skilsmässofrekvens

Äktenskapet är en nästintill universell ritual. Det är så pass vanligt i olika länder och kulturer att det inte finns några kända samhällen där det inte existerar. Dessvärre händer det ibland att äktenskap inte fungerar, oavsett anledning. Antalet skilsmässor har beräknats med hjälp av tillgängliga folkräkningsdata från varje land. Genom att dividera antalet skilsmässor under ett specifikt år med den totala befolkningen får man fram det råa skilsmässotalet. Det tar emellertid inte hänsyn till att skilsmässotalet mäts som en procentandel av den totala befolkningen och inte i förhållande till det totala antalet äktenskap. När det är möjligt, eftersom det finns tillgängliga uppgifter, används skilsmässotalet tillsammans med äktenskapstalet för att få en mer korrekt bild av skilsmässotalet i ett land. Är du nyfiken? Klicka vidare för att se vilka länder som har de högsta skilsmässotalen i världen.


Sammanträffanden på röda mattan: vem bar den bäst?

Stjärnor deltar ofta i oändliga evenemang, vilket gör det lite utmanande att hålla koll på deras glamorösa stil. Deras dedikerade stylister arbetar outtröttligt för att se till att de inte bär samma kläder som någon annan på dessa sammankomster, men ibland är sådana situationer oundvikliga. Det fantastiska är att de flesta A-listers elegant ignorerar alla potentiella pinsamheter och uppskattar deras gemensamma oklanderliga modekänsla. Ta en promenad genom vårt galleri för att upptäcka vilka kändisar som har upplevt det olyckliga sammanträffandet!


Undvik dessa vanliga misstag: Så tvättar du ditt hår rätt

Det finns flera faktorer att tänka på när du tvättar håret.


Utmaning: Kan du hitta ägaren till hunden på bilden inom 8 sekunder?

En ny utmaning uppmanar internetanvändare att hitta ägaren till den gömda hunden på bilden inom 8 sekunder. Lyckas du?


Kända änkor och deras liv efter förlusten

Det är fullständigt förkrossande att förlora en make eller maka, men ibland kan sorgen också ingjuta mod. Många änkor kämpar med sin sorg, men vissa uppnår storslagna saker efter förlusten. Döden kan också vara mycket svårare att bearbeta men ändå lättare att komma över om hela världen sörjer tillsammans med dig. Många av kvinnorna på denna lista har fått erfara just det. Kolla in det följande galleriet med framstående kvinnor som tagit sig vidare i livet efter att ha förlorat sina män.


Kritiserade fast fashion-jätten expanderar: Nu även hudvård och leksaker i sortimentet

Shein expanderar.


Här är paren i GVFÖ som inte ville ha terapi med experterna

I Gift vid första ögonkastet får paren en kontaktperson att vända sig till när det känns jobbigt, men alla är inte lika sugna på att prata med en terapeut. Kalle Norwald, expert och sexolog i programmet, avslöjar vilka.


Anna Book kan inte längre tugga: "Allvarliga konsekvenser"

När Anna Book dök upp med nya tänder år 2017 så var hon först glad över sitt nya leende. Men sex år senare har tänderna utvecklats till en mardröm. Anna har ont och kan inte längre tugga mat. Nu drömmer hon om att en dag kunna le stort – igen.


Husmorsknep: Så enkelt odlar du fram massor av vitlök hemma

Min familj brukar säga att jag använder alldeles för mycket vitlök. Men sanningen är att jag aldrig tycker det kan vara tillräckligt. Vitlök är bra till det mesta, oavsett om det är en smaksättare i ... The post Husmorsknep: Så enkelt odlar du fram massor av vitlök hemma appeared first on Matbibeln.


Ta reda på vilken kändis som vore din fiende, enligt ditt stjärntecken

Som vi får lära oss redan i barndomen kommer man inte alltid överens med allt och alla i livet. Alla känner någon som av en eller annan anledning går en på nerverna. Detta gäller inte bara de vänner vi har i verkliga livet. De flesta har en kändis (eller två) som man helt enkelt inte tål. Om du någonsin har funderat över varför du finner en särskild kändis irriterande menar astrologer att ditt stjärntecken kan ligga bakom detta. Kolla in det här galleriet för att ta reda på vilken kändis som vore din fiende, enligt ditt stjärntecken.


Stjärnor som dött på nästan exakt samma sätt

Vissa kändisar har dött på riktigt bisarra sätt. Saker och ting blir dock ännu märkligare när två stjärnor dör på nästan exakt samma sätt. Vad är liksom sannolikheten att två kändisar blir ihjälskjutna utanför sina hem, eller att de dör av en hjärtattack under ett framträdande? I det här galleriet får du veta detaljerna om dessa och många andra kändisdödsfall. Klicka vidare och ta reda på vilka kändisar som dött nästan på exakt samma sätt.


Otippade saker som är smutsigare än din toalett

Du rör väl inte först toaletten och sedan ditt ansikte? Förhoppningsvis är svaret nej, men det visar sig att det finns en mängd andra ytor som hyser betydligt fler bakterier. Det är dessutom högst troligt att du inte tvättar händerna efter att du har rört vid dem. Klicka vidare i det här galleriet för att ta reda på var bakterierna gömmer sig.


Snabbredigera dina porträtt i Lightroom

Att redigera porträtt till perfektion behöver inte ta mer än några minuter. Här visar vi hur du använder Lightrooms smarta AI-funktioner för att göra processen lätt och smidig.


Rituals varning till kunderna: “Tungt för vissa”

I dagarna gick skönhetskedjan Rituals ut med en varning på mejl till alla sina kunder.


Gift? Därför måste du skriva ett äktenskapsförord

Varje år gifter sig tusentals svenska par. Av dem skrev 30 procent ett äktenskapsförord 2023, och det finns flera fördelar med att göra det. – Ett äktenskapsförord kan upprättas både innan man gift sig men även efteråt, säger boendeekonomen Julia Zakrisson i en intervju med Nyheter24.


Anna Book åker till Turkiet för skönhetsingrepp – skäms över det som hänt: ”Vågar inte..”

Nu reser Anna Book till Turkiet för att genomföra ett, enligt henne, nödvändigt ingrepp. ”Blivit så mycket hånad”, menar hon.


Recept med inspiration från det franska köket

Sugen på en kulinarisk resa genom Frankrike, men med lite mer vardagsfokus snarare än haute cuisine? Föreställ dig ett bord dukat med allt från Fondue Savoyarde med ost som smälter i munnen till fyllig och själsvärmande boeuf bourguignon. Det här handlar om mer än bara matlagning; det handlar om att öppna ditt hem för själva andan i det franska köket. Nyfiken på hur du lyckas med en perfekt quiche Lorraine eller vad som gör att en salade niçoise känns som en frisk sommarbris på tallriken? Klicka vidare för att hänga med på ett franskt matäventyr och, vem vet, har du tur kanske du snubblar över din nästa favoriträtt.


Talet 13: konspirationsteorier och frågor om tur

Talet 13 har onekligen spelat en roll i människans tro på dåliga omen och omöjligt negativa utfall. I vissa kulturer gör man allt för att undvika detta tal eftersom det påstås förutsäga förstörelse och undergång, medan man i andra kulturer använder det så frikostigt man kan. Varifrån kommer då dessa vidskepelser? Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på allt du behöver veta om talet 13 och vilka övertygelser det har gett upphov till.


Minnen från 80-talet (Conny)

Jag är född 1980 och jag är väldigt glad att jag växte upp under ett årtionde där mycket av det jag uppskattar än idag var det nya och fräcka. Givetvis skapar sig varje generation sina egna minnen. Man växer upp omgiven av sin tids konsoler, film, musik och annat som blir egna milstolpar men jag vet ju också att många av dagens unga har svårt att blicka tillbaka på det som var hett då. Det ser helt enkelt för fult och primitivt ut men för mig...