Inrikes

Trending:


Här är åldrarna då vi är som mest ensamma

Det varnas för en ”ensamhetsepidemi”. Men det är i vissa faser av livet som ensamheten oftast slår till – och vad du tjänar är en av faktorerna som spelar in, enligt ny forskning. I flera länder varnas för en ”epidemi av ensamhet” som påverkar både den psykiska hälsan och våra kroppar. Världshälsoorganisationen (WHO) klassar numera ensamhet som ett globalt hot mot folkhälsan, och forskning tyder på att ofrivillig ensamhet vara lika hälsovådligt...


Känner du dig fortfarande trött trots att du dricker kaffe? Därför funkar inte koffein på dig

Det finns flera anledningar till att koffein kanske inte får dig att känna dig piggare.


De flesta ignorerar det: Hålet i handtaget på din skruvmejsel har en unik funktion

Det har en helt speciell funktion.


"Mona Lisa" kan flytta – och få eget rum

Världens kanske mest kända målning, "Mona Lisa" av Leonardo da Vinci, kan få ett eget rum på Louvren. Enligt museet är det många besökare som kommer till Louvren bara för att se "Mona Lisa" och ett eget rum skulle förbättra deras upplevelse av målningen.


Estelles nya charmiga succé med mamma Victoria – hyllas utomlands: ”Skönhet”

Nyligen firades kung Carl XVI Gustafs födelsedag vid det kungliga slottet i Stockholm. Bland de nya bilderna på kungligheterna så är det särskilt två som sticker ut. Den sista april förknippar många med festligheter då ... Artikeln Estelles nya charmiga succé med mamma Victoria – hyllas utomlands: ”Skönhet” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Varför ser vi aldrig små duvungar?

Varför ser vi dem inte?


Stjärnpar som inte bor tillsammans

Att flytta ihop med sin partner är ofta en stor del av förhållandet. Det är trots allt genom att leva ihop som man verkligen lär känna varandra. Alla relationer tar dock inte den vändningen, ibland aldrig någonsin. En del par väljer ett ganska okonventionellt upplägg – de hoppar över sambobiten helt – trots att vissa faktiskt är gifta. Till dessa hör förvånande nog ett antal kändispar,! Klicka vidare för att lära känna kändisparen som är särbos.


Uppmaning till trädgårdsägare: Därför bör du aldrig låta dina trädgårdsmöbler stå direkt på gräsmattan

Snart är det dags att ta fram utemöblerna.


Rolig video: katt använder spegel för att träna boxning

Den roliga videon av en lättirriterad katt som blir arg och börjar bråka med sin egen spegelbild får internetanvändare att skratta högt!


Hur lång tid tar det för din hund att glömma dig? Svaret kommer förvåna dig

Hunden är känd som människans bästa vän, men hur länge kan en hund minnas sin ägare?


Kossa försöker tränga sig i kön - drabbas av karma

En flock kor korsar en damm i Sakon Nakhon, Thailand, när en av kossorna bestämmer sig för att avancera i kön. Det skulle visa sig vara ett ko-llosalt felbeslut.


Inhemska stammar i södra Afrika

Om du bestämmer dig för att resa söderut på den afrikanska kontinenten möts du av influenser från ett flertal olika kulturer. I denna del av världen blandas modernism med äldre traditioner och även om det finns en del intressanta fakta om ursprungsbefolkningar i största allmänhet är stammarna i södra Afrika verkligen unika med tanke på såväl geografi som kolonialism. Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa ett par rader om några av stammarna från denna del av världen.


Selfies på duk – självporträtt av framstående konstnärer

Människan började skapa selfies redan på 1500-talet. Dessa självporträtt gjordes dock av några historiens mest kända målare. Kolla in det här galleriet för att beskåda och beundra likheten hos några av världens främsta konstnärer.


Efter kundtryck: Arla överväger att återinföra populär produkt

Kundreaktioner på Arlas kundkontaktforum har varit många och passionerade det senaste året.


Tidernas 30 bästa latinopoplåtar

Latinomusik, med dess medryckande rytmer och passionerade texter, har ett unikt sätt att föra oss till platser vi bara kan drömma om. Den kan bland annat väcka gamla barndomsminnen, få fart på dansgolvet och mana till allsång med vänner. Rolling Stone har som expert i ämnet sammanställt en lista över tidernas 30 bästa latinopoplåtar och vi vågar lova att vissa av dessa artister kommer att komma som en överraskning, medan andra är klassiker som du inte har hört på flera år. Den här listan handlar inte bara om underhållning – den öppnar även för kulturellt utforskande, en möjlighet att förstå berättelserna och känslorna som ligger till grund för den minst sagt pulserande världen av latinopop. Så, plocka fram hörlurarna, ta på dig dansgaloscherna och gör dig redo att skaka loss!


Grekisk mytologi: Stora grekiska gudar och hjältar

De mäktiga gudarna och hjältarna i den grekiska mytologin, såsom den allsmäktige Zeus eller Herakles, fascinerar människor än idag. Vare sig du känner till några eller inga alls, klicka vidare i galleriet för att lära dig mer om dessa ikoniska, mäktiga och inflytelserika figurer från antikens Grekland.


Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen

Att laga pasta till middag klarar de flesta av. Men att få till pastan så det blir sådär himmelskt god är inte lika vanligt. Men lagar man enligt Filip Poons drömrecept här nedanför så har ... The post Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen appeared first on Matbibeln.


Se dykarens magiska möte med en bioluminescerande kammanet

En dykare håller upp en ficklampa mot en kammanet och avslöjar havsdjurets bioluminescerande egenskaper utanför Mauritius kust den 4 mars. Kammaneter, eller Ctenophora, liknar maneter men är inte släkt med nässeldjuren.


Här är Arlas kritiserade plastkorkar svårast att öppna

Arlas byte till plastkorkar som sitter fast i mjölkkartongerna har mötts av kritik. Men är de olika krångliga beroende var i landet du bor? Svaret är ja.


Kreativa sysselsättningar att ägna sig åt som par

Att hålla romantiken vid liv är lika viktigt som att starta den! Har du någonsin funderat på att dela en hobby eller ett kreativt intresse med din partner? Oavsett om det handlar om att måla, laga mat eller lära sig en ny färdighet tillsammans, så lägger det gemensamma arbetet till nya lager i förhållandet och tillför friskhet och livskraft till den romantiska resa ni gör tillsammans. Är du nyfiken? Svep vidare för att se hur du kan hålla gnistan vid liv redan idag.


Proseccodrömmen med passionsfrukt – så gör du vårens friskaste drink

Våren är äntligen här och med det kommer även fräscha drinkar! Under vintern dricker man hellre varma, murriga drinkar med smak av choklad, nöt eller kanske kaffe. Men under det ljusare halvåret håller man sig ... The post Proseccodrömmen med passionsfrukt – så gör du vårens friskaste drink appeared first on Matbibeln.


Trött på duvor i trädgården? Så här blir du enkelt av med dem

Att ha duvor i trädgården kan vara riktigt irriterande, och många är kanske inte medvetna om att duvornas avföring faktiskt är väldigt frätande.


Är det säkert att handla på AliExpress?

AliExpress är en gigantisk handelsplattform på nätet som inte alltid får de bästa recensionerna. Vi pratar om det bra och det dåliga med det kinesiska företaget.


Utrustning och prylar du måste ha för friluftslivet

Att utforska naturen är ett av de bästa sätten att koppla bort från vardagen och återknyta kontakten med naturen. Att ge sig ut i vildmarken kräver dock noggrann planering. Om du har rätt utrustning och prylar kan du däremot förvandla vilket äventyr som helst till en smidig såväl som trevlig upplevelse! I det här galleriet hittar du allt från praktiska campingverktyg till högteknologiska prylar som håller dig uppkopplad och säker. Här finns nämligen allt du behöver för din nästa resa. Klicka vidare för att få reda på mer.


Så här håller du fötterna i gott skick - steg för steg

Vi har en tendens att försumma våra fötter, trots att vi obevekligt straffar dem då de tar oss igenom tusentals steg varje dag. Ibland står vi på dem i flera timmar och tar ofta ut dem på långa löprundor. Så, borde vi inte vara skyldiga våra fötter så mycket kärleksfull omsorg som möjligt? Klicka vidare för att ta reda på vilka steg vi bör ta för att ta hand om våra fötter.


Från roligt till funktionellt: kreativa sätt att använda Facebook i vardagen

Kommer du ihåg när du "puffade" dina vänner och uppdaterade din status med bland annat låttexter? Facebook, som är en plattform för sociala medier online, tog världen med storm när den lanserades 2004. Facebook skapades ursprungligen för att föra samman universitetsstudenter och har fortsatt att utvecklas under åren. Det introduceras regelbundet nya och spännande funktioner. Oavsett om du är en tekniskt kunnig millennial eller en äldre person som vill lära sig att dra nytta av sociala medier så har Facebook en plats för dig. I det här galleriet kommer vi att utforska Facebooks historia samt de senaste och bästa sätten att använda det. Från att få kontakt med ditt community (samhälle) till att kanske hitta kärleken. Facebook har ett brett utbud av funktioner anpassade för just dig! Är du nyfiken på att utforska mer om Facebook? Klicka vidare i galleriet för att lära dig mer.


Gettymuseet förlorar italiensk bronsskulptur

Gettymuseet i Los Angeles måste lämna tillbaka en 2 000 år gammal bronsskulptur till Italien. Det har Europadomstolen (ECHR) beslutat. Därmed fattar man samma beslut som den italienska högsta domstolen gjorde redan 2018, ett beslut som Gettymuseet överklagade.


Studie avslöjar: Det är hälsosamt för unga män att vara singel en tid

Att leva singellivet innan man går in i ett förhållande kan innebära avsevärda fördelar.


Är du en känslomässig masochist?

Du kanske är bekant med begreppet "masochist". Det betecknar en person som finner njutning i sin egen smärta. Vissa människor uppnår sexuell tillfredsställelse i samband med smärtsamma och/eller förödmjukande handlingar, men dessa sker för det mesta i samförstånd och är mycket specifika för ett särskilt område i dessa människors liv. Viktigast av allt är att det inte går ut över människorna omkring dem. Känslomässiga masochister är å andra sidan människor som känner sig mest bekväma med att vara olyckliga och därmed gör allt de kan för att hänge sig åt negativitet. Människor med en självdestruktiv personlighet lever inte bara känslomässigt smärtsamma liv själva, utan de påverkar också livet för personerna i deras omgivning. Klicka igenom det följande galleriet för att få reda på vilka som är tecknen på en känslomässig masochist.


Röda mattans bästa outfits någonsin

När den röda mattan rullas ut tittar åskådare från hela världen på både underhållningsvinnare och modemästare. Med den kommande Oscarsgalan framför oss är det perfekta sättet att komma in i prisutdelningssäsongen att titta tillbaka på de klänningar som har fått oss att häpna. Från vintage Christian Dior till skräddarsydd Prada. Klicka vidare för att se de bästa stilarna.


Så undviker du de giftiga prylarna på nätet

Ska du shoppa elektronik, leksaker av mjuk plast eller svartoxiderade smycken gör du bäst i att undvika de billiga sajterna på nätet. En granskning av Kemikalieinspektionen visar att uppemot fyra av fem produkter innehåller farliga ämnen. Man blir frustrerad över situationen, säger Karin Rumar vid myndigheten. Förra våren gav sig Kemikalieinspektionen ut på nätet, och klickade hem 280 varor från 104 aktörer. Till skillnad från en vanlig...


Så blir du av med myror: Tre billiga och effektiva ingredienser som alla har hemma

När det varma vädret gör sitt intåg ökar även risken för myrinvasioner i hemmet.


Pernilla Wahlgrens sanslösa lyxhus – otroliga bilderna visar exklusiva detaljerna

Pernilla Wahlgren äger tre hus. Ett i Stockholm och två i Marbella. Nu visar hon upp det sanslöst lyxiga huset!


Born to run: samspelet mellan genetik och kondition

Om du någonsin har undrat varför din bästa vän tycks älska att springa, medan du för egen del inte kan föreställa dig något värre, kan svaret ligga i din genetiska sammansättning. Du är inte nödvändigtvis lat eller omotiverad – troligen handlar det om att du bara inte är född att springa. Känner du dig lättad? Eller låter det för bra – och bekvämt – för att vara sant? Nyfiken? Kolla in det här galleriet för att läsa mer.


Dessa nära händelser kunde ha förändrat historien som vi känner till den

Vi tror ofta att vi har klarat oss så här långt för att vi är ganska smarta, eller hur? Men när man ser tillbaka finns det massor av saker som kunde ha gått riktigt fel. Tänk bara på alla naturkatastrofer, globala hälsokriser och till och med våra egna misstag. Det är inte bara vår smarta överlevnadsförmåga som har tagit oss till 2000-talet, utan också en hel del tur. Genom att titta på historiens nära ögat-öden kan vi lära oss viktiga saker om hur vi undviker och hanterar framtida problem. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om de galna händelser som kunde ha förändrat eller till och med utplånat livet som vi känner det idag.


Sju vanliga misstag i kylskåpet – så undviker du dem

Här är några enkla tips på hur du håller din kyl i toppskick och minskar matsvinn.


Trädgårdstider-Malin väcker starka reaktioner med sitt tips

Trädgårdstider 2024 går varmare än någonsin och tittarna kan inte se sig mätta på programledarnas alla tips. Men det finns ett tips som för många kom som någonting av en chock. Såg du vad det var?


Skapa tillit och engagemang hos den kunniga silverkonsumenten

Stig in i silvergenerationens värld. Det är en plats där ålder inte är en begränsning, utan i stället en hedersbetygelse som markerar en livstid av prestationer, äventyr och visdom. Bakom stereotyperna om den här åldrande gruppen människor finns en drivkraft med stor köpkraft och en önskan om autenticitet. Från deras aldrig tidigare skådade omfamning av teknik till deras orubbliga varumärkeslojalitet omformar dessa erfarna individer branscher och utmanar konventionella marknadsföringsstrategier. Från den här gruppen kommer termen "granfluencers", vars expertis inom nischade marknader för de som är 65 år eller äldre kombineras med sociala medier. De representerar silvergenerationen bättre än någonsin tidigare. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig mer.


Gratis verktyg räknar ut inställningar för perfekta bilder

När du använder detta verktyg tar du kanonbilder med matematisk precision.


Hur du bleker dina tänder hemma på ett naturligt sätt

Det finns en hel del professionella metoder för att bleka tänderna, men du måste inte lägga några större summor på att få ett glänsande vitt leende. Vita tänder och god munhygien går hand i hand. Det finns några naturliga sätt på vilka du kan bli av med både plack och fläckar, detta vid sidan av att ha friska och rena tänder. Klicka igenom det här galleriet för att ta reda på vilka dessa metoder är.


Allt du behöver veta om kvinnors psykiska hälsa i samband med graviditet

Trots förekomsten och effekterna av psykisk ohälsa bland kvinnor i samband med graviditet förbises det ofta och blir därmed sällan diagnostiserat eller adekvat behandlat. Det är viktigt att vi ökar allmänhetens och yrkeskårens medvetenhet om psykiska sjukdomar bland mödrar, stöttar de drabbade och strävar efter att avstigmatisera problemen med psykisk ohälsa. Genom att ta upp ämnet både online och personligen kan vi bidra till att lyfta fram utmaningarna vad gäller kvinnors psykiska hälsa i samband med graviditet. Ta del av samtalet redan i dag genom att klicka dig igenom det här galleriet och läsa mer om mödrars mentala hälsa.


Beskrivning av qi (chi) och hur du ökar det naturligt

Enligt kinesisk kultur är qi (eller chi) universums energi. Känslan av vitalitet som genomströmmar dig flödar genom alla levande varelser och anses förena oss fysiskt, känslomässigt och andligt. Om du känner dig låg, omotiverad eller trött kan det vittna om en blockering någonstans i kroppen. Chi är vår själva "essens" och när den inte kan flöda fritt upplever vi denna brist på livsenergi. Du kan bli stillastående eller slö och få svårare att utföra vanliga aktiviteter, men frukta icke, det finns sätt på vilka du kan boosta din chi naturligt och njuta av ett liv i rörelse igen! Nyfiken? Klicka vidare för att läsa mer om detta fascinerande koncept.


“Slarva inte bort de vänner du har”

För vissa är få och nära relationer det viktiga. Andra föredrar mer ytligt bekanta eller personer att göra aktiviteter med. Men nästan alla mår bra av vänskap, enligt psykiatern Ullakarin Nyberg.


Datingexpert avslöjar: Känn igen varningssignalerna för otrohet

Är du orolig att din partner kanske kan vara otrogen?


Lyko tvekar om åldersgräns på skönhetsprodukter

Skönhetsjätten Lykos vd är i nuläget tveksam till en åldersgräns på avancerade hudvårdsprodukter. Ett gemensamt grepp från branschen skulle i så fall vara rätt väg, enligt Rickard Lyko. Intresset och användandet av olika former av hudvårdsprodukter har ökat kraftigt bland ungdomar under senare tid. Via sociala medier som Tiktok och influencers sprids trender, dock i vissa fall i fel riktning, anser många. Apotek Hjärtat meddelade också i våras...


Gekås vd om framtiden för Pernilla Wahlgrens klädkollektioner

Pernilla Wahlgrens klädkollektioner för Gekås Ullared har blivit stora försäljningssuccér. Nu berättar Gekås Ullareds vd Patrik Levin för Nyheter24 om framtiden för Pernillas populära klädkollektioner.


De dolda farorna med ett orent hem

Är du en tvångsmässig städare? Kanske inte. Men det finns säkert tillfällen då du skjuter upp städningen och det är helt okej. Problemet är att när uppskjutandet tar överhanden, så gör även dammet och... ja, andra saker som du snart kommer att få reda på. Har du någonsin undrat vad som skulle hända om du slutade städa huset? Även om tanken på ett liv utan dammsugning och skurning kan verka lockande, är det värt att tänka på de negativa effekterna av att försumma hushållsarbetet, eller att inte anlita lite hjälp. Städare kan bokstavligen vara livräddare - och det är ingen överdrift. Tvivel? Bekymmer? Eller kanske du bara inte kan vänta med att visa det här galleriet för din "lättsamma" sambo/make/maka/barn/vänner? Klicka vidare för mer information.


Pizzeria gav bort gratis pizzor till behövande familjer

En pizzeria har vid flera tillfällen bjudit familjer som har det svårt ekonomiskt på pizza. Nu hyllas deras intiativ och många anser att pizzerian är ett föredöme.


Ett roligt videoklipp samlar hundar som äter på de mest bisarra sätten

Den roliga videon av flera hungriga hundar som blir påkomna när de äter på mycket bisarra sätt får internetanvändare att skratta högt!


”Jag är mer bekväm i min hud än någonsin - med finnar och allt!” Stjärnorna som har haft STORA problem med akne

Har du felfri hud? Oroa dig inte om svaret är nej, för det har inte dessa skönheter i Hollywood heller. Trots tillgång till den bästa hudvården och de bästa läkarna lider dessa kändisar av akne. Trots att deras hud kan se felfri ut, är den långt från det. Här är stjärnorna som vågat erkänna att de också lider av akne...