Livsstil

Trending:


Trött på duvor i trädgården? Så här blir du enkelt av med dem

Att ha duvor i trädgården kan vara riktigt irriterande, och många är kanske inte medvetna om att duvornas avföring faktiskt är väldigt frätande.


Kossa försöker tränga sig i kön - drabbas av karma

En flock kor korsar en damm i Sakon Nakhon, Thailand, när en av kossorna bestämmer sig för att avancera i kön. Det skulle visa sig vara ett ko-llosalt felbeslut.


Här är Arlas kritiserade plastkorkar svårast att öppna

Arlas byte till plastkorkar som sitter fast i mjölkkartongerna har mötts av kritik. Men är de olika krångliga beroende var i landet du bor? Svaret är ja.


Saker du kanske inte visste om Josef och Maria

Maria och Josef är Jesu föräldrar. På jorden, det vill säga. De är ikoniska personer inom religionen som många av oss egentligen inte vet särskilt mycket om. Visst, Maria var oskuld när hon blev gravid med Jesus och vi vet att Josef accepterade detta till slut, men vilka var de avgörande ögonblicken i deras förhållande? Vad vet vi om dem som individer? I det här galleriet tar vi en närmare titt på Josefs och Marias liv. Klicka vidare för att ta reda på mer om den heliga familjen.


Stjärnpar som inte bor tillsammans

Att flytta ihop med sin partner är ofta en stor del av förhållandet. Det är trots allt genom att leva ihop som man verkligen lär känna varandra. Alla relationer tar dock inte den vändningen, ibland aldrig någonsin. En del par väljer ett ganska okonventionellt upplägg – de hoppar över sambobiten helt – trots att vissa faktiskt är gifta. Till dessa hör förvånande nog ett antal kändispar,! Klicka vidare för att lära känna kändisparen som är särbos.


Lyko tvekar om åldersgräns på skönhetsprodukter

Skönhetsjätten Lykos vd är i nuläget tveksam till en åldersgräns på avancerade hudvårdsprodukter. Ett gemensamt grepp från branschen skulle i så fall vara rätt väg, enligt Rickard Lyko. Intresset och användandet av olika former av hudvårdsprodukter har ökat kraftigt bland ungdomar under senare tid. Via sociala medier som Tiktok och influencers sprids trender, dock i vissa fall i fel riktning, anser många. Apotek Hjärtat meddelade också i våras...


Från hjärtat till njurarna: Här är tre okända effekter av citron

Citronen kan användas till mycket mer än matlagning.


Dessa raser är de bästa familjehundarna

Det kan vara en utmaning att hitta den perfekta hunden för just din livsstil, inte minst om du har familj. Det finns trots allt inget som är viktigare än våra barns trygghet och välmående. Så, vilka raser utgör de bästa familjehundarna? Kolla in galleriet för att ta reda på det!


Nytt forskningsresultat: Ett glas vin med vännerna kan förlänga ditt liv

Det kan faktiskt vara livsförlängande att njuta av ett glas vin med vännerna.


Rolig video: Liten hund blir extremt arg när ägaren går iväg ensam

Den roliga videon av en liten valp som blir extremt arg när dess ägare går ensam från hemmet får internetanvändare att skratta högt!


Kreativa sysselsättningar att ägna sig åt som par

Att hålla romantiken vid liv är lika viktigt som att starta den! Har du någonsin funderat på att dela en hobby eller ett kreativt intresse med din partner? Oavsett om det handlar om att måla, laga mat eller lära sig en ny färdighet tillsammans, så lägger det gemensamma arbetet till nya lager i förhållandet och tillför friskhet och livskraft till den romantiska resa ni gör tillsammans. Är du nyfiken? Svep vidare för att se hur du kan hålla gnistan vid liv redan idag.


OLW:s stora förändring – gäller redan idag

Chipsjätten OLW har lanserat en ny funktion som kan komma att förändra vardagen för snacksfantasterna.


Det här är vad som ligger till grund för vår musiksmak

Alla har vi vår egen musiksmak. Den mer obskyra smaken utvecklas vanligtvis i yngre ålder – vi ser lokala shower, lyssnar på hippa låtar som våra vänner rekommenderar och gräver i det förgångna för att lyssna på de stora namnen som levde långt innan oss. Musik har onekligen ett enormt inflytande på våra liv. Den kan göra att vi känner ren lycka eller få oss att gråta. Men finns det någon vetenskap grund till att vi dras till viss typ av musik? Klicka dig igenom det här galleriet för att ta reda på det.


Se dykarens magiska möte med en bioluminescerande kammanet

En dykare håller upp en ficklampa mot en kammanet och avslöjar havsdjurets bioluminescerande egenskaper utanför Mauritius kust den 4 mars. Kammaneter, eller Ctenophora, liknar maneter men är inte släkt med nässeldjuren.


Här är den billigaste matbutiken – och den dyraste

Priset på matvaror kan variera mycket mellan olika matjättar. En ny unik undersökning har jämfört kvittona på Sveriges största butiker.


Proseccodrömmen med passionsfrukt – så gör du vårens friskaste drink

Våren är äntligen här och med det kommer även fräscha drinkar! Under vintern dricker man hellre varma, murriga drinkar med smak av choklad, nöt eller kanske kaffe. Men under det ljusare halvåret håller man sig ... The post Proseccodrömmen med passionsfrukt – så gör du vårens friskaste drink appeared first on Matbibeln.


Din smartphone hör vad du säger: Så skyddar du din integritet

Allt fler klagar över på de känner sig avlyssnade av sina smartphones. Det finns faktiskt sanning i det, och det går att göra något åt saken.


Varför ser vi aldrig små duvungar?

Varför ser vi dem inte?


Stek inte bacon i stekpanna – en titt på detta och du kommer aldrig laga bacon likadant igen

Att få till perfekt bacon är lättare sagt än gjort. Oftast blir det lite för mjukt eller lite för knaprigt. Älskar man bacon är det värt att ta en titt här nedanför. Där förklarar vi ... The post Stek inte bacon i stekpanna – en titt på detta och du kommer aldrig laga bacon likadant igen appeared first on Matbibeln.


Så tog bluffsamtal, sms och skräpmejl över din vardag

Du öppnar ögonen och sträcker dig efter mobilen. Ett internationellt nummer har skrivit till dig på WhatsApp under natten. ”Vilket imponerande CV du har, visst vill du ha ett extra… Digital life is cluttered with bogus text messages… Relaterade länkar: Läs mer om Innovation & framtid på Omni


Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.


Så har du aldrig druckit hot shot förut: Moderna varianten på klassikern får gästerna att tigga om mer

Är du vuxen så har du garanterat hört talas om drinken Hot shot. Hot shot har varit en stapelvara på svenska krogar sedan 1980-talet och har serverats till såväl partysugna ungdomar som vuxna middagssällskap. I ... The post Så har du aldrig druckit hot shot förut: Moderna varianten på klassikern får gästerna att tigga om mer appeared first on Matbibeln.


De flesta ignorerar det: Hålet i handtaget på din skruvmejsel har en unik funktion

Det har en helt speciell funktion.


Gör du också detta misstag? Många tillagar vitlök helt felaktigt

Få känner till det rätta sättet att tillaga vitlök.


Husdjur är en del av klimatproblemet: Så kan du minska deras koldioxidavtryck

Här är några tips för att minska ditt husdjurs koldioxidavtryck.


De dolda farorna med ett orent hem

Är du en tvångsmässig städare? Kanske inte. Men det finns säkert tillfällen då du skjuter upp städningen och det är helt okej. Problemet är att när uppskjutandet tar överhanden, så gör även dammet och... ja, andra saker som du snart kommer att få reda på. Har du någonsin undrat vad som skulle hända om du slutade städa huset? Även om tanken på ett liv utan dammsugning och skurning kan verka lockande, är det värt att tänka på de negativa effekterna av att försumma hushållsarbetet, eller att inte anlita lite hjälp. Städare kan bokstavligen vara livräddare - och det är ingen överdrift. Tvivel? Bekymmer? Eller kanske du bara inte kan vänta med att visa det här galleriet för din "lättsamma" sambo/make/maka/barn/vänner? Klicka vidare för mer information.


Näst intill bortglömda recept på tröstmat som hjärtat kommer att minnas

Är du redo för en nostalgitripp där smakerna är lika spännande som historierna bakom dem? Vi har valt ut de ultimata klassikerna inom tröstmat, de som värmer själen. Se det framför dig: kladdiga makaroner med ost, boeuf bourguignon som har puttrat hela dagen och som smälter i munnen samt kycklingstek med sås (precis som farmor gjorde den). Här har vi samlat ett antal gamla favoriter som du kanske har glömt bort. Det handlar inte enbart om recept, utan även om kulinariska tidsresor som tar dig tillbaka till söndagsmiddagar, släktträffar och andra stunder av ren matglädje. Från den första skeden av en rejäl lammgryta till den sista tuggan av en köttbullsgryta så serverar vi glädje på ett silverfat. Klicka vidare i galleriet och njut.


Här är Sveriges trevligaste Ica

Nu är det avgjort vilken som är den trevligaste Ica-butiken i hela Sverige.


Stiltips för kvinnor över 50

Om du är en kvinna över 50 år betyder det inte nödvändigtvis att din stil måste vara tråkig. Faktum är att det här är den bästa åldern för att se intressant och sofistikerad ut. När det kommer till stil kan passform och kvalitet verkligen göra skillnad. I det här galleriet visar vi dig hur du gör för att se så bra ut som möjligt! Klicka dig vidare och ta del av stiltips för kvinnor över 50.


Skär potatisen i tunna skivor och blanda med detta – dina gäster kommer att tigga om mer

Potatis är ett fantastiskt livsmedel som går att kombinera på otroligt många sätt. Men det finns vissa potatisrätter som är godare än andra. En personlig favorit är ett fantastisk recept på en utsökt potatisbulle. Här ... The post Skär potatisen i tunna skivor och blanda med detta – dina gäster kommer att tigga om mer appeared first on Matbibeln.


Smakrika receptidéer för quiche

De flesta av oss känner till quiche Lorraine eftersom det är en av världens mest populära maträtter. Men det finns mer bakom den här klassiska franska rätten än man tror. Faktum är att det finns dussintals recept baserade på quiche. Det är tillagningstekniker där man använder en mängd olika läckra ingredienser för att göra en av de godaste måltiderna någonsin. Är du redan i köket? Klicka då vidare och få upp aptiten med dessa läckra receptidéer på quiche.


Japansk katt i konstig position inspirerar memes och blir internetstjärna

Milk-chan, en katt från Japan, blev en internetstjärna efter att ha blivit fångad i en extremt ovanlig position.


Vad fullmånen i Skorpionen betyder för ditt tecken

Bortsett från förmörkelser och supermånar så finns det få lunationer som är så intensiva som en fullmåne i Skorpionen. April 2024 har redan varit en hektisk månad astrologiskt sett, men innan månaden är slut kommer den rosa månen och uppmanar oss att rensa bort allt från våra liv som inte hör hemma där. Skorpionen är tecknet för djup och total transformation. När månen är här måste vi söka igenom vårt psykes känslomässiga djup. Låter det roligt? Kanske inte, men om vi inte bearbetar våra sår finns det inget utrymme för förändring och tillväxt. Skorpionen vill att vi ska konfrontera roten till det som är svårt så att vi kan resa oss högre än tidigare. Är du nyfiken? Klicka vidare för att lära dig vad fullmånen i Skorpionen betyder för ditt tecken.


Trädgårdstider-Malin väcker starka reaktioner med sitt tips

Trädgårdstider 2024 går varmare än någonsin och tittarna kan inte se sig mätta på programledarnas alla tips. Men det finns ett tips som för många kom som någonting av en chock. Såg du vad det var?


“Slarva inte bort de vänner du har”

För vissa är få och nära relationer det viktiga. Andra föredrar mer ytligt bekanta eller personer att göra aktiviteter med. Men nästan alla mår bra av vänskap, enligt psykiatern Ullakarin Nyberg.


Förberedelse för tonåren: uppfostra ungdomar med gott självförtroende

Det är en anmärkningsvärd upplevelse att vara förälder, och när barnen blir tonåringar medför det en rad nya glädjeämnen och utmaningar. Att ta sig igenom tonåren med gott självförtroende är något som både föräldrar och tonåringar drar nytta av. Vi tar en titt på konsten att uppfostra tonåringar med tillit, empati och öppen kommunikation. Från att diskutera känsliga ämnen till att lära dem hantera pengar går vi igenom en rad strategier för att hjälpa din tonåring genom denna omvälvande period. Bläddra igenom det följande galleriet för att ta del av några praktiska förslag på hur du lyckas ta dig igenom de utmanande tonåren.


"Mona Lisa" kan flytta – och få eget rum

Världens kanske mest kända målning, "Mona Lisa" av Leonardo da Vinci, kan få ett eget rum på Louvren. Enligt museet är det många besökare som kommer till Louvren bara för att se "Mona Lisa" och ett eget rum skulle förbättra deras upplevelse av målningen. I dag bor den världsberömda målningen i salen Salle des Etats, som hon delar med andra flera andra målningar. Museet för nu samtal med det franska kulturministeriet om var målningen ska...


Lägg bara till en tesked av detta i dina krukväxter, och de kommer att blomstra som aldrig förr

Det visar sig att en kraftfull tillväxt förstärkare kanske redan finns i ditt köksskåp.


Superenkla kakorna golvar nätet – resultatet får gästerna att kasta sig över kakfatet

Här i Sverige är vi otroligt duktiga på att fika, vi älskar det. Och det är kanske inte så konstigt, fika är ju underbart. Man får dricka en kopp kaffe, samtala med sina vänner och ... The post Superenkla kakorna golvar nätet – resultatet får gästerna att kasta sig över kakfatet appeared first on Matbibeln.


Så inreder du ditt hem efter din personlighet

Arkitekten Bill Hirsch har tagit fram ett personlighetstest som kan hjälpa dig att komma på det bästa sättet att inreda din bostad. Enligt honom kan människor delas in i fyra olika kategorier baserat på deras personligheter. Varje kategori har sedan en idealisk stil för hur hemmet ska inredas. Hans tillvägagångssätt går dessutom bortom estetik. Det ger oss möjlighet att inreda våra utrymmen på ett sätt som passar vår personlighet och livsstil. Är du nyfiken på att ta reda på vilken inredningsstil du har? Klicka vidare i galleriet för att lära dig mer om den här nya psykologiska metoden för heminredning!


Selfies på duk – självporträtt av framstående konstnärer

Människan började skapa selfies redan på 1500-talet. Dessa självporträtt gjordes dock av några historiens mest kända målare. Kolla in det här galleriet för att beskåda och beundra likheten hos några av världens främsta konstnärer.


Hur lång tid tar det för din hund att glömma dig? Svaret kommer förvåna dig

Hunden är känd som människans bästa vän, men hur länge kan en hund minnas sin ägare?


Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen

Att laga pasta till middag klarar de flesta av. Men att få till pastan så det blir sådär himmelskt god är inte lika vanligt. Men lagar man enligt Filip Poons drömrecept här nedanför så har ... The post Filip Poons supersmarriga pasta gör succé – så snabbt slänger du ihop drömmiddagen appeared first on Matbibeln.


Under ytan: livet med dissociativ identitetsstörning

Föreställ dig att du känner dig som en främling i din egen kropp, som att du inte längre vet vad du har för preferenser eller ens vad du tänker. Tänk om du hade fler än en identitet eller personlighet, var och en med sina egna tankar, bekymmer, röster och beteenden? Det kan låta som taget ur en film, men faktum är att det är en olycklig och skakande verklighet för vissa. Dissociativ identitetsstörning (DID), tidigare känt som multipel personlighet, är ett extremt komplext psykiskt tillstånd. Personer med DID kapar ofta banden till minnen, känslor och tankar som ett sätt att hantera trauma, och oavsett om du känner någon med DID eller inte kan det vara bra att ha koll på vad denna sjukdom faktiskt innebär för den drabbade. Nyfiken? Klicka vidare för att ta reda på mer.


Därför färgar Melinda Jacobs håret rosa – se gamla bilderna: ”Det är..”

Melinda Jacobs är fostermamman med det rosa håret! Se bilderna som visar hur hon såg ut innan hon började färga det!


Expert avslöjar: Här är fyra tecken på att du är i ett kontrollerande förhållande

En terapeut har avslöjat fyra tecken på att du kan befinna dig i ett kontrollerande förhållande.


Uppmaning till trädgårdsägare: Därför bör du aldrig låta dina trädgårdsmöbler stå direkt på gräsmattan

Snart är det dags att ta fram utemöblerna.


Märkliga husmorsknepet: Lägg en bomullstuss i kylskåpet – anledningen är genial

Att öppna kylskåpet bara för att mötas av en obehaglig doft är sällan en bra start på middagstillagningen. Även om man varit noggrann med att inte ha gammal mat i kylen kan vissa dofter uppstå ... The post Märkliga husmorsknepet: Lägg en bomullstuss i kylskåpet – anledningen är genial appeared first on Matbibeln.


Trött på hundlukt i hemmet? Prova dessa 5 enkla knep

Vi älskar våra hundar, men vi kanske inte älskar deras lukt lika mycket.


Datingexpert avslöjar: Känn igen varningssignalerna för otrohet

Är du orolig att din partner kanske kan vara otrogen?